Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Balyeli’den seçim mesajı: Zafer çantada keklik değil

Başkan Balyeli’den seçim mesajı: Zafer çantada keklik değil

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, Kemalpaşa Danışma Kurulu’nda iktidar mesajı verdi. Seçimi kazanmanın “çantada keklik” olmadığının altını çizen Başkan Balyeli, zafer için birlikteliğin önemine vurgu yaptı ve “Ancak seçim zaferi, çantada keklik te değildir.  Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma rağmen kimse oyunu bize vermeye mecbur veya mahkum değil arkadaşlar, halkımızın oyunu bizler almak zorundayız. Tek hedefimiz iktidar olmaksa, iktidar olmak için yeterli ve gerekli oyu almamız birinci şarttır” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2021 - 16:07

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi geçtiğimiz uzun süredir yapılamayan İlçe Danışma Kurullarının başlaması kararını vermişti. 

Danışma Kurulları’nın startını 9 Ağustos tarihinde Çiğli’de veren CHP İzmir’de Kemalpaşa Danışma Kurulu Dere Mesire Alanı Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Toplantıya CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Kamil Okyay Sındır, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı.

Divan Başkanı seçilen Atilla Sertel 2019 Yerel Seçimlerinde Kemalpaşa’nın AK Parti’den CHP’ye geçtiğini hatırlattı ve "Siz geçen yerel seçimde kimsenin tahmin edemeyeceği bir başarı elde ettiniz. Kemalpaşa örgütü olarak bütün baskılara rağmen bir karanlık dünyayı yıktınız. Siz aslında mücadeleniz ile Türkiye e ışık tuttunuz. O gün itirazlar oldu. Hakkınızı korudunuz. Ananızın sütü gibi helal olan yerel yönetimi tekrar kazandınız. Bunu çok önemsiyoruz" dedi.

“DEVLETİN TÜM KURUMLARI DAĞILMIŞ VAZİYETTE”

Kurulda konuşan İlçe Başkanı Balyeli, erken ya da baskın olsa da bir seçim olduğuna dikkat çekti ve “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, 20 yıllık AKP yönetiminde ülkemiz yönetilmemekte, savrulmaktadır, bu savrulmanın yönü karanlığına, bataklığa doğrudur. Ekonomi her geçen gün kötüye gitmekte, aldığımız ücretler, maaşlar daha cebimize girmeden erimektedir. Babalar evlerine ekmek götüremediği için intihar etmektedir. Ekonominin düzelmesi ihtimali de yoktur. Savrulma sadece ekonomi ile de sınırlı olmayıp İktidar dış politikada bataklığa sürüklenmekte, eğitim yazboz tahtasına dönmüş, sağlıkta ne yaptığı belli olmayan, en güvenilmezlerin güvenlikten sorumlu olduğu, ormanlarımızı korumak bir yana hiçbir canlıyı koruyamayan, adaletin kalmadığı bir düzende, devletin tüm kurumları da dağılmış vaziyettedir.  Bunun nedeni “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı takılmış, benzerine ancak birkaç geri kalmış ülkede rastlanabilecek olan rejim ve bu rejime sımsıkı sarılmış olan AKP kadrolarıdır. Halkımızın bu iktidarı taşıma, kaldırma kapasitesi dolmuştur. Bunun için her fırsatta seçim istiyoruz. Seçim istememizin nedeni ülkeyi bir an önce bu iktidardan ve onun artık yönetme kabiliyetini yitirmiş tüm kadrolarından kurtarmaktır” diye konuştu.

“SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZDA AKP ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ ÇÖZÜLECEK”

Örgütte birlik çağrısı yapan Başkan Balyeli, “Ancak seçim zaferi, çantada keklik te değildir.  Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma rağmen kimse oyunu bize vermeye mecbur veya mahkum değil arkadaşlar, halkımızın oyunu bizler almak zorundayız. Tek hedefimiz iktidar olmaksa, iktidar olmak için yeterli ve gerekli oyu almamız birinci şarttır. Bunun için de oy kullanacak olan herkesin oyuna talibiz ve o oyu almak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bu nedenle, kendi iç kavgalarımızı, eksikliklerimizi, egolarımızı bir kenara bırakıp, seçmene odaklanmamız, onları ikna etmemiz gereklidir. Tüm hesaplarımızı, planlarımızı, politikalarımızı bunun üzerine inşa etmeliyiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu bilinçle hareket etmekte olup eşsiz sağduyusu ve özverisi ile ittifakı ayakta tutmakta, ittifakı büyütmek için elinden geleni yapmaktadır. Bizler de yerelde, örgütümüzle, belediyemizle ve dostlarımızla aynı anlayış ve düşüncelerle hareket etmek zorundayız. Seçimi kazandığımız andan itibaren göreceksiniz AKP çorap söküğü gibi çözülecek, güneşte kalmış buz kalıbı gibi eriyecektir. Onun için sabırla, sükunetle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Bu görev hepimizindir. Tüm üyelerimiz bulundukları sokakta, oturdukları kahvede, çalıştıkları işyerinde bu anlayışla hareket etmeli ve iktidar için çalışmalıdır” dedi.

“BU ÜLKEYİ KARANLIĞA MAHKUM EDEMEYECEKLER”

CHP’nin iktidar yolculuğu için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Balyeli, “Kemalpaşa örgütü olarak, bu güne kadar görüşü ne olursa olsun hiç bir ayrım yapmadan,  kimsesizlerin kimsesi, arka sıradakilerin sesi, derdi olanın dermanı olmak için çalıştık. Bundan sonra da bu ülkede, kimse yatağa aç girmesin, evine ekmek götüremediği için intihar etmesin, düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde ömür geçirmesin, sırf kadın olduğu için öldürülmesin diye mücadele etmeye, bu ülkeye yeniden barışı, kardeşliği, insanca ve hakça yaşamı hakim kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bizler iktidara hazırız, iktidarı almak için mücadeleyi hep birlikte yükselteceğiz. Bu halkımıza olduğu kadar gelecek kuşaklara da borcumuz, bu ülkeyi bize emanet edenlerin emanetini daha iyi bir şekilde diğer nesillere bırakmak boynumuzun borcu. Bu ülkede bizler bitmedikçe, var oldukça bu ülkeyi karanlığa mahkum edemeyecekler. Bizler bir oldukça, birlik oldukça bunların gitmesi hızlanacak ülkemiz yeniden refah ve huzura kavuşacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.