Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Akın’dan Cengiz Ergün’e tepki: Kibir abidesi adamı sandığa gömmeye çalışacağız

Başkan Akın’dan Cengiz Ergün’e tepki: Kibir abidesi adamı sandığa gömmeye çalışacağız

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın , Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni sert sözlerle eleştiren Akın, ‘’ Bakıyorum çok üstten tavırlarla yönetmeye çalışan bir büyükşehir belediye başkanı var. Sen halkı bana oy verdiği için cezalandıramazsın. Büyükşehir beni değil kendine oy vermiş seçmeni cezalandırıyor. Üstten bakışlı kibir abidesi adamı sandığa gömmeye çalışacağız’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2022 - 18:40

EGEPOSTASI- Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında gündemi değerlendirdi. 

12 Ekim Çarşamba günü Sanayi Çarşısı Projesi’nini Temel atma töreni yapılacağını duyuran Başkan Çetin Akın, ‘’ Küçük bir sanayi sitemiz var. Kötü bir durumdaydı. Yıllardır yenilenmemişti. Biz söz vermiştik sözlerimizi yerine getirdik. Ama maalesef ülkenin ekonomik durumu gözler önünde. Belediyelerin en büyük yükü personel maaşı, mazot, demir ve çimento bunların tamamına yüzde 400 zam geldi. Ama bizim gelirlerimize zam gelmedi. Söz verip yapamadığımız projeler var. Elimizde atıl kalmış bir soğuk depomuz var, bunu kaynağa cevirmek istedik. ekonomik koşullardan dolayi katilimci firmalar gelmedi. 4 defa ihaleye çıktık sonunda ihale süreci bitti. Turgutlu tarihinin ekonomik anlamda En yüksek projesi, inşallah yüzümüzün aklıyla çıkarız’’ dedi. 

‘Cari borcu sıfır bir belediye haline geldik’

Seçim süreci boyunca sahada verilen sözleri tutmak için çalıştığını belirten Başkan Çetin Akın, ‘’Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımıza seçim sahalarında verdiğimiz sözleri tutma gayretindeyiz. Göreve geldiğimizde ekonomik koşullar çok kötüydü ve biz borçlu bir belediye devralmıştı. Seçimden sonra belediyenin mali dengesini sağladık ve borç yükünden kurtulduk. Cari borcu sıfır bir belediye haline geldik. Tabi borç ödeme uzun bir süreç oldu. Sahada verdiğimiz sözleri gücümüz ölçüsünde yerine getirmeye çalışıyoruz. Turgutlu bir tarım kenti ama yollarımız çok kötü ve sorunluydu. Asfalt sentezi ile 120 km’lik asfaltmala çalışmaları yaptık. Bu yılda hedefimiz 150 km’lik bir yol asfaltlama yapacağız demiştik.  Çocuklarımızla ilgili 7 tane mahallemizde halısaha çalışması yaptık. Yine ilk yaptığımız işlerden bir tanesi, büyükşehir belediyelerinin yaptığı bir şey ama ilçe beldiyesi olarak ilk biz yapıyoruz. Çocuklarımıza dershane niteliğinde bir kurs açtık. Çolcuklarımızın eğitim ile ilgili hedeflerine ulaşmakta katkımız olduğunu görüyoruz. Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi kurduk. 16 kursumuz var şuan da. 7’den 70’e vatandaşlarımız oradan hizmet alıyor’’ ifadelerini kullandı. 

 ‘Devletten biz istediğimiz hiçbir şeyi alamadık’

Bizim mecliste aritmetiğimiz çok kötü, bizde 11 rakipte 20 meclis üyesi var.  Büyük Birlik Partisi meclis üyeleri gerçekten sorunlarla ilgileniyor, araştırıyorlar.  Keşke bunu AK Partililer de yapsa. Biz borçlanma yetkisinde sıkıntılar yaşıyoruz. Özel bankadan kredi kullandık geçen yılın sonunda. meclisteki üyelerin bazıları gelmedi o noktada yetki aldık. Siyasi bir taktik ile almak zorunda kaldık. Azınlığı yakaladıktan sonra ek gündem ile alabildik. Biz kamu bankalarına müracaat edemiyoruz, meclisten karar aldıramıyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi siyasetin Turgutlu’da topal örnek biziz. Meclis üyeleri büyükşehirde farklı karar verirken ilçeye geldiklerinde aleyhte karar veriyor. Ağır bir siyaset yapıyorlar. Biz ilçe meclisinde zorlanıyoruz. Devletten biz istediğimiz hiçbir şeyi alamadık. İller bankasından kerdi talep ettik. Bize cevap bile vermediler’’ dedi. 

‘Kibir abidesi adamı sandığa gömmeye çalışacağız’
 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkjanını çok sert eleştiren Akın, ‘’MHP’den belediyeyi devraldıktan sonra genel başkan geldiğinde benden söz istedi. ‘Çalışan hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacaksın’ dedi. Bende Turgutlu vatandaşının önünde ‘ekmeğine alın terini damlatan hiç bir işçinin ekmeği ile oynamayacağım’ dedim. Ben HDP’li, AK Partili, MHP’li, İYİ Partili seçmenden de oy aldım. Ben o yüzden partizanlık yapmıyorum. Bakıyorum çok üstten tavırlarla yönetmeye çalışan bir büyükşehir belediye başkanı var. Sen halkı bana oy verdiği için cezalandıramazsın. Büyükşehri beni değil kendine oy vermiş seçmeni cezalandırıyor. Üstten bakışlı kibir abidesi adamı sandığa gömmeye çalışacağız’’ dedi. 

‘Büyükşehir kanunu revize edilsin’

Biz vatandaşlarımıza belediye sizin eviniz olacak demiştik, kapılarımız hala açık.  Korumam , şoförüm, makam arabam yok. Makam aracı önemli bir şey değil. Siyah plakalar vatandaşı atıyor. Gittiğim yerlere genelde tek gitmeye çalışıyorum çünkü insanlar dokunsun, derdini anlatsın istiyorum. Kahveye 50 kişi gidiliyor vatandaşın elini sıkıyor,  bu bence saha çalışması değil. Siz yanlız gittiğinizde çok samimi diyaloglar oluyor. Bize kızan da oluyor. Sahada en çok vatandaşımız Büyükşehir’in yapması gereken şeylerden sitem ediyor. Yasal bir şansım yok, Büyükşehir’le ilişkilerimiz ne kadar kötü olursa olsun çalışanlarımıza ‘Büyükşehir sizden araç istediğinde yardımcı olacaksınız’ diyorum. Çünkü sorunlara bir an önce müdahale edilsin bitsin. Ulaşım, su, kanalizasyon, mezarlıklar, mezbaa, hal Büyükşehir’de. Vatandaşlarımızın en çok şikayetleri bunlar ama bunlar Büyükşehir elinde. Büyükşehir kanunu baş belası bir kanun. Büyükşehir kanunu revize edilmesi gerekiyor. Ekonomik olarak ilçe belediyeleri güçlendirilmeli. Benim devlete geçmiş dönemlerden gelen borçlarım var, yapılandırdım ve onları ödüyorum. Bu olağan üstü zamlardan sonra primleri ödeyemiyorum. Buradan sesimizi hükümet yetkilileri duysun, vatandaşlarımız da bilsin. Ben 200 milyon nüfusu  130 milyon bütçe ile idare etmeye çalışıyorum’’ dedi. 

‘Unutturmak istenilen bayramları tekrar hatırlatacağız’

Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’nden bahseden Başkan Akın, ‘’Bir seçim sözüydü. Biz en çok milli bayramlarımızı kendimize yakışır bir şekilde kutlayacağız demiştik. Unutturmak istenilen bayramları tektar hatırlatcağız dedik. Ben hiçbirini es geçmedim ve bütün bayramları coşku ile kutladık. Bu yıl yine Türkiye’de bir ilki yaptık ve Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerini 30 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde yaptık. Turgutlu geniş bir mozaike sahip. Bütün Turgutlu‘da yaşayan kesimlerin birbirlierini daha iyi tanıması için onlara bu sene bir zemin oluşturduk’’ ifadelerine yer verdi. 


‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz’

Başkan Akın sözlerini şu şekilde bitirdi;
Havuz medyasının haber kanalları eleştirmek için çok uğraşıyor. Bizim Selvilitepe’ye seçimlerde buraya belediye hizmet noktası götüreceğiz demiştik. Burada kazalar oluyor, can kayıpları oluyor mümkün olduğunca orada can güvenliği sağlamaya çalıştık. Bankamatikler getirdik. Çiftçilerimiz faydalansın diye  çalışmalar yaptık fakat onlar haber yapıyor damacana koydular diye. Hizmetin büyüğü küçüğü yok. Ben önümüzdeki seçimlerin ülkemize hayırlısı olmasını istiyorum. Bende yerel siyasetçi olarak bu sürece elimden geldiğince katkı sunmaya çalışacağım. En büyük sözüm şuydu; ‘biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz’ demiştik o sözümüzü tutmanın gurununu yaşıyoruz. Namuslu yaşamak ve namuslu anılmak kadar güzel bir şey yok.’’   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.