Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Basına darp’ nedeniyle ihraç edilmişlerdi: Saldırganlardan flaş hamle

‘Basına darp’ nedeniyle ihraç edilmişlerdi: Saldırganlardan flaş hamle

CHP İzmir Gençlik Kolları’nın 29 Ağustos 2020’de gerçekleştirdiği kongrede, basın mensuplarına yönelik linç girişimine karıştığı ve basın mensuplarına saldırdığı gerekçesiyle parti Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) tarafından geçtiğimiz yıl partiden ihraç edilen 7 gence ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Buca, Bornova ve Ödemiş örgütlerinde kayıtlı saldırganların, ilçe başkanlıklarına partiye geri dönmek için af dilekçesi verdikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2022 - 13:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir Gençlik Kolları’nın 29 Ağustos 2020’de gerçekleştirdiği CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, linç girişimine dönüşmüş ve basın mensuplarının parti gençlik kolları üyelerince darp edilmesiyle ülke gündemine oturmuştu. Saldırının ardından partiden ihraç edilen partililere ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Kongre sonuçlarının açıklanmasının ardından iki grup arasında çıkan kavga, kavgayı görüntüleyen basın mensuplarına yönelmiş ve görüntüleri kaydeden gazetecilere 'çekmeyin, ne çekiyorsun' diyerek sözlü saldırılarda bulunmuşlardı. Basın mensuplarının görüntüleri çekmeye devam etmesi sonrası basın mensuplarına plastik sandalyeler ve yumruklar ile saldırmış, bir gazeteci linç edilmeye çalışılırken, bir basın mensubunun ise telefonu çalınmıştı.

Yaşanan olayın ardından İl Başkanlığı düğmeye basmış ve saldırı olayına karıştığı görüntülerle tespit edilen 8 ismi İl Disiplin Kuruluna sevk etmişlerdi. Kurul ise; Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül ve Onur Kurt’a  1 yıl geçici ihraç verilmesine, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Mehmet Tokan’a kınama cezası verilmesine Emre Gelen' uyarı cezası verilmesine, Tarık Akbaba hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar vermişti.

Disiplin kurulu kararının açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, kararın kendisini memnun etmediğini belirtip karara itiraz edeceklerini açıklamıştı. Sekiz genç CHP Yüksek Disiplin Kurulu(YDK)’ya sevk edilmiş ve YDK; Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Emre Gelen için parti Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'kesin ihraç' kararı verilmişti.

İHRAÇ EDİLENLERDEN FLAŞ HAMLE

Öte yandan; yaşanan olaydan 2 yıl sonra konuya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Birçok parti programına katılan ve Buca, Bornova ve Ödemiş ilçe başkanlıklarına bağlı olan saldırganların,  partiye dönüş için bağlı oldukları ilçe başkanlıklarına ‘af dilekçeleri’ dilekçe verdikleri öğrenildi.

Söz konusu dilekçelere ilişkin Buca ilçe yönetiminde de fikir ayrılıklarının yaşandığı ifade edilirken dilekçelerin henüz gündeme alınmadığı ancak ilerleyen dönemlerde gündeme alınacağı belirtildi.

İL BAŞKANLIĞI'NIN KARARI YETERSİZ KALACAK

Edinilen bilgilere göre; konuya ilişkin henüz il yönetimine gönderilen bir karar olmazken yönetimin gündemine de ‘af talebine’ ilişkin bir konu gelmedi. İlçelerden karar verilip il yönetimine iletilmesi durumunda il yönetiminin de konuyu gündemine alacağı öğrenildi.

Öte yandan; ihraç kararı parti YDK’sı tarafından alındığı için il yönetiminin aldığı kararın YDK’ya gönderileceği ve son kararı yine YDK’nın vereceği ifade edildi.

YDK’nın olumlu karar vermesi durumunda Parti Meclisi’ne sunulacak olan ‘af’ taleplerinin kabul edilmesi halinde saldırganlar yeniden CHP rozeti takacaklar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.