Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başdaş’tan Batur’a ‘Gültepe’ çağrısı: Bakanlığa devredin

Başdaş’tan Batur’a ‘Gültepe’ çağrısı: Bakanlığa devredin

Partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Konak Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, “Konak’ta Abdül Batur’a borçsuz bir belediye ve kasada belli miktarda para da bırakıldı. Ama maalesef 2,5 yılda hem o para tükendi, hem de 73 milyon TL’ye yakın bir borçlu belediye var” dedi. Başdaş ayrıca Gültepe ve Beştepeler planlarıyla ilgili Batur’a “Buraları bakanlığımıza devredin. Biz hükümet olarak insanları mağdur etmeden yerinde dönüşüm gerçekleştirelim” çağrısını yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 11:42

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, partisinin ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Konak Belediyesi Grup Başkan Vekili İsmail Özen, meclis üyesi Hakan Yıldız ve başkan yardımcılarının da yer aldığı toplantının ana gündem maddesinde ise Konak Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi, Gültepe Planları ve ilçenin sorunları yer aldı.

“KONAK BATAĞA SÜRÜKLENİYOR”

Belediyenin borç yükü altında olduğunu ve bu borcun daha da büyüdüğünü dile getiren Başdaş, “2,5 yıl önce göreve başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u ziyaret ettiğimizde ‘Başkan, ben ve ekibim Cumhur İttifakı olarak size sonuna kadar destek olacağız. Konak halkının yararına yapacağınız her türlü projeye destek olacağız’ dedik. Mecliste ve bütün komisyonlarda yüzde 90-95 civarında oybirliğiyle geçiyor. Ama buna rağmen Konak, 30 ilçenin içinde en geri kalan ilçemizdir. Konak’ta Abdül Batur’a borçsuz bir belediye ve kasada belli miktarda para da bırakıldı. Ama maalesef 2,5 yılda hem o para tükendi hem de 73 milyon TL’ye yakın bir borçlu belediye var. Daha da görev süresi bitinceye kadar büyük bir rakam olacak ve Konak batağa sürükleniyor” dedi.

“ARTIK VATANDAŞ KENDİ SOKAĞINI TEMİZLEYECEK HERHALDE”

Sözlerine belediyenin 2022 yılı bütçesini eleştirerek devam eden Başdaş, “Biz 2021 yılında da söylemiştik. Bu bütçe Konak’a hizmet bütçesi değil, günü kurtarma bütçesi. 2022 yılı bütçesi 634 milyon TL. Cumhur İttifakımızın ret oylarına rağmen CHP’nin oylarıyla onaylandı” dedi. Başdaş, Sosyal Yardımlar Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bütçelerinin düşüşüne de şu sözlerle tepki gösterdi: 

“2019 yılında müdürlüğün bütçesi 3 milyon 300 bin TL iken 2002 yılında yüzde 50’den fazla düşüşle bir milyon 600 bin TL’ye düşürüldü. Sosyal yardım kartı ve aşevi bütçesi 2022’de yüzde 55 düşüşle 350 bin TL’ye düşürülüyor. Her yerde halkçılıktan, sosyal belediyecilikten dem vuran Batur’a soruyorum. Bu mu halkçılık? “2021 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 88 milyon 889 bin TL bütçe ayrılırken 2022 yılında yüzde 92’lik düşüşle 6 milyon 779 bin TL ayrılmış. Artık vatandaş kendi sokağını kendi temizleyecek herhalde!

“BELEDİYEMİZİ EVLATLARIMIZIN 50 TL HARÇIKLARINA MUHTAÇ HALE GETİRDİLER”

Başdaş, bütçenin son yıllarda gerçekleşme ortalamasının yüzde 75 olduğunu altını çizerek, “Yani bu yılda aynı oranda olduğunu düşünürsek 475 milyon TL ortaya çıkıyor. Bütçenin 490 milyonu sabit giderlerini kapsıyor. Bu bütçeye göre belediyemiz sabit giderlerini karşılamak için dahi kredi kullanmak zorunda kalacaktır. Belediyemiz maalesef hizmetle değil, skandallarla Türkiye’de ilk oldu. İlçemizde dezavantajlı mahallelerimizde spor okullarına giden evlatlarımızdan ilk kez 50’şer TL para alınmaya başlandı. Bu daha önceden ülkemizde hiçbir belediyenin yapmadığı bir uygulama. Ayrıca ilçemizdeki spor kulüplerinden belediyeye ait halı sahaların kullanımıyla alakalı bu yıl ücret istendi. Maalesef belediyemizi evlatlarımızın 50’şer TL harçlıklarına muhtaç hale getirdiler. Ben buradan tüm spor kulüplerimize sesleniyorum hükümetimizin okullarımızda yaptırdığı tüm spor sahalarını onların hizmetine ücretsiz olarak sunacağız. Yeter ki bizim evlatlarımız sporla zaman geçirip kötü alışkanlıklar edinmesin” ifadelerini kullandı.

“DANIŞIKLI DÖVÜŞ”

Gültepe İmar Planları’na Mimarlar Odası’nın yaptığı itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmesini ise ‘danışıklı dövüş’ olarak yorumlayan Başdaş, “2020 yılı Ağustos ayında bizim çekincelerimiz ve şartlı evetimizle planlar belediye meclisimizden oy birliği ile geçti. Projedeki hataların ve oluşabilecek mağduriyetlerin zaman içerisinde düzelmesi gerektiğini defalarca ifade ettik. Planlara gelen 6 bin 317 itiraza kulak asmadan mecliste ret ettiren başkan, parselizasyon planlarının önce Mart, sonra Ağustos ve son olarak Ekim ayında açıklanacağını söyledi. Daha parselizasyon planlarını açıklayamayan Başkan’ın imdadına Mimarlar Odası yetişti. Biz başkanın çıkış yolu bulamayınca kendini mağdur göstermek için Mimarlar Odası’na itiraz telkininde bulunduğunu düşünüyoruz. Şimdi, ‘Biz yapacaktık ama mahkeme durdurdu’ diyecek. Halkımız gerçekleri biliyor. Bu ucuz numaralardan sıkıldık. Başkan yapamıyorsa suçu başkanlarında değil, kendi beceriksiz yönetiminde arasın” diye konuştu. 

BATUR’A ÇAĞRI

Başdaş, hükümetin Konak’a birçok proje kazandırdığını vurgulayarak Başkan Batur’a “Gültepe ve Beştepeler’de hazırladıkları bu planlarla dönüşüm gerçekçi değil. Halkımızı mağdur etmekten vazgeçip buraları bakanlığımıza devredin. Biz hükümet olarak insanları mağdur etmeden yerinde dönüşüm gerçekleştirelim” şeklinde bir çağrı yaptı.

“ŞU ANDA ORASI BOMBOŞ DURUYOR”

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başdaş, Sema Pekdaş döneminde Yenişehir’e yapılması planlanan, daha sonra Batur tarafından iptal edilen hizmet binası projesi için de “O zamanın Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili bendim. Sema Başkan ‘Hizmet binası yapacağız’ dedi. Biz de bütün meclis üyelerimizle tam destek verdik. Eskiden orada 95 tane esnaf vardı. Konak’ta kapalı pazaryeri yapmıştık. Onların olduğu yerde ‘Konak’a yakışır hizmet binası yapacağım’ dedi. Tam destek verdik biz de. Mahkeme kararıyla boşaltıldı, 95 tane esnaf mağdur edildi. Proje yapıldı. Proje yarışması oldu ve her şey bitmişti. Ve Sema Pekdaş diyordu ki; ‘Ben bir daha aday olacağım ve adaylığım sürecinde oraya temel atacağım’ Batur geldi orayı iptal etti. Dünya kadar kamu zararı. Biz bunu 10 defa dile getirdik. Başkan bu kadar para harcayacağına, borçlanma yapacağına kredi çekeceğine hazır yerimiz var. Yer de büyük. Yeni yapacağın hizmet binasının 2 kat genişliğine sahip yeri bırakıp niye buraya geliyorsun. Niye kredi çekiyorsun hazır yerimiz varken? Şu anda orası bomboş duruyor” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR KOKUDAN BALKONA ÇIKAMAZ HALE GELDİLER”

Öte yandan Başdaş, Büyükşehir Belediyesi’ni de Konak’a hizmet götürmediği yönünde eleştirerek, “Kentsel dönüşümden mi, trafikten mi, imardan mı bahsedeyim? Konak gittikçe kan kaybediyor. Güzelyalı sahili ve Alsancak’ta insanlar kokudan balkona çıkamaz hale geldiler. Gültepe, Yenişehir, Kadifekale, Eşrefpaşa, Yeşildere bölgeleri 75 mahalleye yakın. İmar planları olmadığı için doğalgaz yok, çocuk parkları yok. Ve hiçbir hizmet yok. Kemeraltı’na yazın kokudan insanlar gelemiyor. Kışın esnaf yağmur yağmasın diye dua ediyor. Altyapı Konak’ta sıfır. Bizden iki defa destek istedi tam destek olduk. Seçildikten iki ay sonra geldi Gültepe’de rekreasyon alanı var. Orman Bakanlığı’na bağlı. Bir önceki başkan Sema Pekdaş ihaleye girmiş ve kaybetmiş. 2 ay içinde Konak Belediyesi’ne devrini yaptık. 1,5 yıldır çivi çakılmıyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.