Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata’nın doğum gününde İzmir’den Ata’ya söz

Ata’nın doğum gününde İzmir’den Ata’ya söz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir, Atatürk’ün kurtuluş savaşı meşalesini yaktığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Pandemi gölgesinde düzenlenen törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mustafa Kemal Atatürk’e umutlu yarınlar ve özgür bir Türkiye sözü verdi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 14:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın ateşini yakmasının tarihi olan ve gençlere bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yılını pandemi gölgesinde gerçekleştirilen bir törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP PM Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik,CHP İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır, Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP’li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li meclis üyeleri katıldı.

Program İl Başkanı Yücel, Kadın Kolları Başkanı Uçar ve Gençlik Kolları Başkanı Kotan’ın Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başladı.

“GENÇLER OLARAK HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Kotan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘helallik’ istemesine gönderme yaparak şunları söyledi; “Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs emperyalizme karşı onurlu bir direniştir. 103 yıl önce bugün güzel ülkemizin geleceğini aydınlatan ışık yanmıştır. Vatanın tarih sahnesinde yeniden aydınlanmasının adıdır. 19 Mayıs gençliktir, gençlik gelecektir. ‘İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici düşmanlarınız olacaktır’ diyen Ata’m sanki bugünleri görmüş gibi geçmişten günümüze ışığını tutarak bizi aydınlatmıştır O zamanın saray yönetiminin kalıntıları bugün de halkımızın istikbaline saldırmaktadır. Sarayın menfaati halkın menfaatinin nüne geçmiş ve gençliğin geleceği ayaklar altına alınmıştır. Unutulmasın ki bizler sonsuza kadar Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin savunucusu olacağız. Sarayda halktan kopuk ve itibardan tasarruf olmaz diyerek servetlerine servet katan yandaşlardan seçim günü hesap soracağız. İşsiz kalan, atanamayan ve intihar eden gençlerin vebali iktidarın ellerindedir. Bizler gençler olarak hakkımızı helal etmiyoruz.”

“EGEMENLİK MÜCADELESİ O İLK ADIMLA BAŞLADI”

“Bugün, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yola çıkanların, Dini kurallara göre yönetilen Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden özgür, bağımsız, modern ve laik bir Cumhuriyet kuranların günüdür” diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Yücel, bayramı tarihsel süreç içerisinde değerlendirdi ve “Bu topraklarda atılan hiç bir adım, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a attığı o ilk adım kadar değerli olmadı. Emperyalizme karşı tam bağımsızlık, saraya karşı ulusal egemenlik mücadelesi o ilk adımla başladı. Mustafa Kemal Samsun’a çıkmadan önce şunu çok tam bağımsız yeni bir devlet kurmanın dışında hiç bir kurtuluş planı söz konusu olamayacağını çok iyi biliyordu. Bu koşullarda başlayan milli mücadele; gücünü bir taraftan Mustafa Kemal’in inancı, kararlılığı ve dehasından alırken bir taraftan da Türk milletinin davasının haklılığından alıyordu” dedi.

“BU TAHRİBATI TAMİR ETMEK HEPİMİZİN BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlayan özgürlük mücadelesinin ve eşit yurttaşlık temellerine dayanan toplum anlayışının mevcut iktidar yönetimiyle sekteye uğradığını ifade eden Başkan Yücel, “ Devletin kurumları, devleti hukuk kurallarıyla, liyakatle ve adaletle yönetmek yerine, cemaat ve tarikatlarla, biatla ve kişilere sadakatle yönetmeyi tercih eden basiretsiz yöneticiler nedeniyle hain terör örgütleri tarafından ele geçirilmiştir. Kamunun bütün kaynakları, yol, köprü, havaalanı gibi büyük devlet ihaleleri verilmek suretiyle, 5 tane yandaş müteaahide akıtılmıştır, Devletin üst düzey bürokratları mafya liderlerleriyle ortaklık yapmaya, bir siyasi parti genel başkanı mafya liderlerine methiyeler düzmeye başlamış, devletin bakanı, kendi bakanlığına milyonlarca liraya fahiş fiyatlarla dezenfektan satmış, devletin savcıları bütün bu olanlara gözünü kulağını kapatmıştır. Damat hazinenin başına geçmiş, 2 senede dolar 4,5 liradan 8,5 liraya çıkmış, lebaleb kongreler yapılmış, vaka sayıları patlamış ama 1,5 yıldır kapalı olan lokantalar, kahvehaneler, restoranlar nedeniyle insanlar hayatlarına son vermeye başlamıştır. Sonra biz bir soru sormuşuz, bu milletin varlığı olan merkez bankası rezervlerindeki 128 milyar nerede diye? Bugüne kadar ikna edici tatminkar bir yanıt alamamışız. AKP genel başkanı başka bir şey, genel başkan yardımcıları başka bir şey, merkez bankası başkanı başka bir şey söylemiş. Bu örnekler dahi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı mücadele ve ardından sağlanan kazanımların bir bir nasıl tahrip edildiğini açık bir şekilde gösteriyor. O yüzden bu tahribatı tamir etmek hepimizin boynumuzun borcudur değerli arkadaşlar. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmak yok” ifadelerini kullandı.

“ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMAK YOK”

Sözlerine Mustafa kemal Atatürk’ün “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insan vardır” sözleriyle son veren Başkan Yücel şunları söyledi; “Asla umutsuzluğa kapılmak yok. Ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi, adaleti getirmek için toplumun umudu cumhuriyet halk partisi. Kimsenin ezilmediği, inanç, etnik köken ve yaşam tarzı nedeniyle kimsenin ötekileştirilmediği herkesin kardeşçe yaşadığı bir Türkiye için toplumun umudu Kemal Kılıçdaroğlu. O yüzden arkadaşlarım; kendimize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz, kadınlarımıza güveniyoruz, demokrasi diye, adalet diye, eşitlik ve özgürlük diye haykıran milyonlara güveniyoruz. Hepinizin ve tüm İzmirlilerin 19 mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

BAŞKAN SOYER’DEN ATA’YA SÖZ

Kısa ve öz bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Belki buradan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın en güzel yolu kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’den ona bir selam ve söz göndermekle olur. O da hepimizin bir Mustafa Kemal olarak hepimizin Türkiye’de kaybolan umutları yeniden yeşerteceğine ve bizlere armağan ettikleri cennet vatana sahip çıkacağımıza, onların anısına saygısızlık ettirmeyeceğimize, hiçbir genç kardeşimizin işsiz kalmasına izin vermeyeceğimiz günleri yaratacağımıza ve ikinci yüzyılında kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağımıza söz veriyoruz. 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.