Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Atakent’ tartışmalarına CHP’li Yücel de dahil oldu: Yandaşa peşkeş hazırlığı kokan…

‘Atakent’ tartışmalarına CHP’li Yücel de dahil oldu: Yandaşa peşkeş hazırlığı kokan…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin “depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle yıkılma kararına tepki gösterdi. Okulda 2 yıldır eğitim faaliyetlerinin devam ettiğine dikkat çeken Yücel, rant iddiasında bulundu ve “Yine bir AKP klasiği, yine yandaşa peşkeş kokan skandal bir karar. Madem depreme dayanıksızdı, bunca zaman yavrularımızın, öğretmenlerimizin canını nasıl hiçe saydınız? Yangından mal kaçırırcasına, Yandaşa peşkeş hazırlığı kokan bu karar sürecini de, sonrasını da dikkatlice ve yakından takip edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2022 - 16:04

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkılacağı konusu gündeme gelmişti.

Yıkım kararına gerekçe olarak okulun “depreme dayanıksız olması” gösterilmişti.

Okul için verilen yıkım kararının duyurulmasının ardından kentte yeni bir tartışmanın kapısı açılırken CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okulun deniz kıyısında olan arazisinin Cengiz İnşaat’a tahsis edileceğini iddiasını TBMM’de gündeme getirmişti.

Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken son olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla karara tepki gösterdi.

Okulun depreme dayanıksız olmasına rağmen 2 yıldır eğitim öğretime devam edildiğine dikkat çeken Yücel, rant amacı güdüldüğünü ifade etti.
Yücel paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Yine bir AKP klasiği, yine yandaşa peşkeş kokan skandal bir karar. İzmir'in en başarılı okullarından, deprem sonrası 2 yıl boyunca eğitime devam eden, yeni eğitim dönemi için kayıtların alındığı Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için yıkım kararı alındı. İzmir'in en değerli arazilerinden birisinin üzerinde yer alan ve başarısıyla ün salmış bu eğitim kurumu, madem depreme dayanıksızdı, bunca zaman yavrularımızın, öğretmenlerimizin canını nasıl hiçe saydınız? Yangından mal kaçırırcasına, Yandaşa peşkeş hazırlığı kokan bu karar sürecini de, sonrasını da dikkatlice ve yakından takip edeceğiz. İzmir'in malını, çocuklarımızın eğitim yuvasını sahipsiz bırakmayacağız. Giderayak İzmir'e daha fazla zarar vermenize göz yummayacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.