Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslanoğlu'nun 'korkuyorlar' mesajına AK Partili Hızal'dan 'İZBETON' yanıtı

Aslanoğlu'nun 'korkuyorlar' mesajına AK Partili Hızal'dan 'İZBETON' yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu’nun devir teslim töreninde kullandığı, ‘’Korkuyorlar’’ ifadesine yanıt verdi. Kentsel dönüşüm hatırlatması yapan Hızal, ‘’ ’Soyer ile birlikte 4 yıldır kentsel dönüşüm ile alakalı İzmirlilere ne yapmadıklarının hesaplarını versinler. Kimin neden korktuğunu daha iyi görebiliriz. Kentsel dönüşüm yapıyoruz diyerek İZBETON üzerinden yapılan usulsüz uygulamaların hesabını versinler’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2023 - 13:31

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, TR35 TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ ANLAYIŞI…

İzmir’de yağmurlu havalarda meydana gelen su baskınlarından ve alt yapı eksikliklerinden bahseden AK Partili Özgür Hızal, ‘’
İzmir’in trafik problem her geçen gün artmaya devam ediyor. Altyapı sorunun göstergesi bu. Geçmişte İzmir’de trafik sorunu belli günlerde, belli saatlerde ve belli güzergahlarda olurdu. Bugün artık hemen hemen her gün her saat ve her bölgede trafik problemi yaşanmaya başladı. Şehir büyüyor, nufüs arıyor ve doğal olarak araç sayısı artıyor. Bu şehri yönetenler büyümeyi görmek istememesinden dolayı alternatif ulaşım mekanizmaları devreye sokulmadı. Metro açısından çok geri kalmış bir şehir. Körfez gibi deniz ulaşımının kullanılması gereken alanda yeterli şekilde kullanılmadığını görüyoruz. Sorumlu yerel yönetimlerdir ve başında da Tunç Soyer var. Soyer’in göreve geldiği dönemde İzmirlilere vermiş olduğu sözlere bakmak lazım. İzmirli bu vaatlerden dolayı kendisine oy verdi. Bu vaatlerin ne kadar hayata geçirildi buna bakmak lazım. Geldiğinde Alsancak ve Basmane bölgesinde battı çıktı yapacağım ve yayalaştıracağım demişti. Trafik akışını zemin altından sağlayacağız demişti. 4. yıla girdik hala bir yatırım çalışması yok. Bu şehri yönetenlerin, bu şehrin sorunlarını ortadan kaldırmak adına bir kaygıları yok. Günü kurtarmak istiyorlar ve ‘biz bugüne kadar kimi aday gösterdiysek İzmirliler bize oy verdi’ anlayışı var. Ceketimizi bile koysak bu şekilde oldu ve bundan sonra da böyle olur mantığıyla hareket eden bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Son 3 yıldır İzmirliler CHP’li belediyelerin bu kadar ilgisiz olmasından ve İzmir’in her geçen gün yaşamsal anlamda çok daha geriye gidişinden ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Bize her gün onlarca hemşehrilerimiz sorunlarla ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar. İzmirliler bu yatırımsızlıktan ve ilgisizlikten sıkılmış vaziyette. 2024 seçimlerinde İzmirliler bu anlayışa, ‘ceketimizi koysak seçiliriz’ anlayışına gerekli dersi verecekler’’ ifadelerini kullandı. 

KÖRFEZİ İZSU İLE BÜYÜKŞEHİR KİRLETTİ 

İzmir’de kangren haline gelen koku sorununa ilişkin çarpcı açıklamalarda bulunan AK Paritli Hızal, ‘’Körfez İzmir için kıymetli bir alan. Uzun yılların vermiş olduğu birikim ile körfez ciddi bir şekilde kirletildi. Son zamanlarda büyük kanal projesinin yetersizliği ile körfez tarihinin en kötü dönemini yaşıyoruz. Yüzme konusunda Soyer çok iddialı. Göreve geldiğinde iki yıl sonra körfez’de yüzeceğim dedi. Sonra 3. yıl dedi. Sonra 3. yılda yüzemeyeceğim, görevimin sonunda yüzeceğim dedi. Baktı bu iş olmayacak Körfez ile alakalı yeni argümanlar çıkarma cabasına girdi. Gediz boylarında Körfez kirliliği hakkında açıklamalar yaptı. Körfezi kirleten İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmirlileri artık kandırmasınlar. İzmir körfezinin kirliliği 8 bin yıllık sorun, bizden kaynaklı değil gibi ifadeler doğru değil. İzmir Körfezi’ni İZSU ile birlikte kirlettiler. Çiğli arıta tesisinin arıtma kapasitesi yüzde 30. Yüzde 70’I artırılmaksızın körfeze deşarj ediliyor. Körfez dereler eliyle kirletiliyor, bu dereler Büyükşehir’in sorumluluğunda. Yağmur suyu kanalizasyon ayrıştırması yapılamadığı için kirletiliyor. Bırakın körfezde yüzme hayalini, koku sorununu çözmek için adım atılamadı. Soyer artık İzmirlilerin karşısında inandırıcılığını yitirmiş durumda. Verdiği hiçbir sözü yerine getiremedi. Belki de son 50 yılın en başarısız belediye başkanından bahsediyoruz. Bugün artık Aziz Kocaoğlu aranır hale geldi. Kocaoğlu, Körfez ile alakalı daha gerçekçi beyanlar ve projeler ortaya koyardı’’ dedi. 

SOYER İYİ BİR ORGANİZATÖR AMA BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL 

Çiğli Artıma Tesisi 4. Faz İnşaatının yıllardır yapılmadığını hatırlatan Hızal, ‘’Artıma tesisinin 4. faz inşaatını yapmadılar. Ayrıştırma yapabildiler mi? Derelerin ıslahını ve temizliğini hayata geçirebildiler mi, hayır. Çiğli Artıma Tesisi 4 faz planlandı. 25 yıldır 4. fazı yapılamadı. 5. ihalesi yapıldı, Büyükşehir bırakın yatırım yapmayı ihale yapamayacak noktaya geldi. O kadar kabiliyetsiz noktaya geldiler ki ihale bile yapamıyorlar. Bu  kadar beceriksiz bir yönetim anlayışı bu şehire ne katar? Soyer’in İzmir’in sorunlarının çözümüne dair bir hayali ve kaygısı yok. Soyer, çiçek, böcek, laylaylom. Konserler ve organizasyonlardan keyif alan bir insan. Soyer çok iyi bir organizatör olur. Bir belediye başkanı olamadı’’ dedi. 

YEŞİL ALAN TARTIŞMALARI TAM GAZ: 25 YILDIR…

Buca Cezaevi alanı ile ilgili tartışmalar devam ederken Büyükşehir’e yeşil alan üzerinden eleştirilerde bulunan AK Partili Hızal, ‘’CHP yetkilileri İzmirlileri kandırıyorlar. İzmirlilerin gözünün içine baka baka. Yeşil kaygısı ve hassasiyeti olan bir anlayış olsalardı bugüne kadar İzmir’e yeşil kazandırırlardı. Soyer’in bugüne kadar İzmir’e kazandırdığı bir metrekare rekreasyon alanı yok. 1 tane Ahmet Piriştina döneminde yapılmış alanın tadilatını yaptı. Buca Cezaevi’nin o alandan kaldırılması konusunda katkın olmamış ve hatta haberin dahi olmamış. Soyer ve Murat Aydın Cezaevi için yapılan görüşmeleden haberleri dahi yoktu. Ne zaman yıkım işleri bitti, hemen bir siyasi rant elde etmek adına biz kendimizi yakarız diyerek İzmirlilerin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. AVM planını Büyükşehir belediyesi yaptı. Soyer’den önce yapılması fark etmez. AVM planını bakanlık iptal etti. Bunu açık yüreklilikle söyleyeceksiniz. Siz çakma fotoğraflarla İzmirlileri kandırmayınız. Yeşil alan yapmak isteseydiniz Buca Cezaevi’nin hemen dibinde Şirinyer parkı var. 25 yıldır oraya çivi çakmamışsınız, dönüp Buca Cezaevi’ne yeşil alan yapacağız diyorsunuz. Soyer ve diğer yetkililer tamamen siyasi rant elde etmek amacıyla yapılmış açıklamalar bunlar’’ ifadelerine yer verdi. 

URLA’DA TARİHİ BÖLGEYE HANÇER VURDULAR 

Urla ilçesindeki ‘Klazomenai Sit Alanı İmar Plan’ının değiştirilmesine yönelik önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Buca Cezaevi tartışıldığı dönemde Urla planlarını geçirdiler. Urla planlarını gizlemek ve Urla’da yapılan usulsüzlüğün üstünü kapatmak ve birilerine kazandırdıkları rantı saklamak adına, Cezaevi ile alakalı bu kadar yaygara çıkardılar, kimseyi kandırmasınlar. Urla’da tarihi bölgeye hançer vurdular. Bizim bütün itirazlarımıza rağmen geçirdiler. Sanayi şirketinin talebi doğrultusunda yaptılar. Vali bey konuya ilişkin bir açıklama yaptı. ‘Bir bardak suda fırtına kopartıyorlar’ gibi. Vali bey bu şehrin en süt düzey yöneticisidir. Bu açıklamanın karşısında CHP’li siyasilerin hemen itiraz ederek Vali beyi eleştirmelerini asla kabul etmiyoruz. CHP önce kendisine bakacak. Bu şehre 25 yıldır ne kazandırdık diyecekler. Siz yeşile dair hiçbir adım atmamışsınız. Bu şehirde binlerce ağaç kesildi. Sebebi ise ağaçlara böcek dadandığı için. Büyükşehir bu ağaçları korumak için ilaç almamış. 50 yıllık palemiye ağaçları bir böcek yüzünden kesilmek zorunda kaldı. Bunun hesabını vermiyorlar, zeytin ağacı dikiyorlar. Zeytin ağacını yıktıkları Büyükşehir belediye binasının arazisine diksinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi mülkiyetinde olan 37 bin zeytin ağacından haberi yok. Sayıştay raporunda çıkmış. Bu zeytinleri kim topluyor, toplanıyor mu bilmiyorlar. Ben bu eleştiriyi yaptıklarında ağaçların mezarlıklarda olduğunu söylediler. Bu zeytinler toplanılamıyor mu? Sizin kendi ağaçlarınızdan haberiniz yok. Çıkıp Buca Cezaevi alanine sembolik zeytin ağacı dikip, İzmililerin gözünü boyuyorlar. Yalan söylemeyi bıraksınlar, inandırıcılıklarını yitirdiler. CHP’li bir kaç siyasetçinin siyasi prim elde etmek amacıyla ortada yaptığı açıklamalara Bucalılar itibar etmiyorlar’’ dedi. 


CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu’nun devir teslim töreninde kullandığı, ‘’Korkuyorlar’’ ifadesine yanıt veren Hızal, ‘’Korkuyorlar dedikleri siyasi parti Türkiye’nin son 20 yılında damgasını vurmuş bir partidir. Girdiğimiz her seçimde ezici üstünlükle iktidar olmuş bir partiyiz. 2023 seçimlerinde de yine bir iktidar olacağız. Seçim ile alakalı hiçbir endişemiz yok. Kimin ne için korktuğunu kendisine sormak lazım. Kendisinin piara, reklama ihtiyacı var. Benim misyonum yerel idarelerin İzmir’in sorunları ile alakalı eleştirileri ortaya koymak. Bir il başkanına cevap verme noktasında misyonum yok. Şunu söylemek istiyorum, kendisi bizim neyi eleştirdiğimizi  çok iyi bilir’’ ifadelerine yer verdi. 

CHP’Lİ ARSLAN’IN ‘KORKUYORLAR’ ELEŞTİRİLERİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM HATIRLATMASI 

Dönüşüm projesini yürüten kooperatifin yönetim kurulu başkanı olan ve CHP İzmir İl Başkanı görevine atanan Şenol Aslanoğlu’na çağrıda bulunan AK Partili Hızal, ‘’Soyer ile birlikte 4 yıldır kentsel dönüşüm ile alakalı İzmirlilere ne yapmadıklarının hesaplarını versinler. Kimin neden korktuğunu daha iyi görebiliriz. Kentsel dönüşüm yapıyoruz diyerek İZBETON üzerinden yapılan usulsüz uygulamaların hesabını versinler. Çıkıp siyasi polemiklere girmesine gerek yok. İzmir’e dair söyleyecekleri bir şey varsa gelsin tartışalım. Bizim temel itirazımız İZBETON’un yaptığı uygulamanın hukuksuz olduğunu söylüyoruz. Milyarlarca liralık bir ranttan bahsediyoruz. Bunu yapmalarına rağmen hiçbir şey yapmamışlar. Kentsel dönüşüm İzmir’in en temel sorunlarından biri. Örnekköy’de kentsel dönüşüm yüzde 10 seviyesinde. Gaziemir’de temel attık diye insanları kandırdılar, göstermelik bir beton döktüler, ortada temel falan yok. Hala zemin ile alakalı çalışmalar yapıyor. Uzundere’de 50- 60 tane ev yıktılar, henüz bir çalışma yapmadılar. CHP’nin yeni il başkanı kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yaptığını iddia ediyor. 4 yılda ne yaptınız? Bir tane daire teslim edebildiniz mi?’’ diye sordu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KOOPERATİF MODELİNE TEPKİ 

Kentsel dönüşümün İzmir’in en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Hızal, ‘’Bir kooperatif modeli ile İzmirlilerin karşısına çıktınız biz buna saadet zinciri diyoruz. CHP İl Binasının ve Büyükşehir binasının önüne mağdur olan vatandaşlar gelecek. Nerede benim binalarımız diyecekler. Böyle bir kentsel dönüşüm modeli olmaz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye kalktılar. Geçmişte devam eden bir kentsel dönüşüm modeli vardı, siz bunu elinizin tersi ile itiyor ve biz muhteşem bir model bulduk diyorsunuz. Bu model nasıl, vatandaşltan para toplayacak ve bina yapacaksınız biz kentsel dönüşümü çözdük diyeceksiniz. Sen 25 milyarlık bütçeni nereye harcayacaksın? İZBETON’un 2018 yılındaki cirosu 1 milyar 80 milyondu. 2018 yılında bu şirket 1 milyar 80 milyonluk iş yapmış. Şu anki rakam 104 milyon. İZBETON yüzde 90 iş yapmamış ve artı olarak zararda. Tarihinde hiç görülmemeiş bir şekilde 70 milyonluk bir zararda. İZBETON’a kentsel dönüşümü meclis kararıyla vereceksiniz ve İZBETON kendi kafasına göre kim olduğunu bilmediğimiz kooperatiflere verecek, kooperatiflerde istedikleri gibi ona buna iş verecek, oradan buradan malzeme alacaklar, biz bunun denetimini yapamayacağız sonra çıkıp dürüstlükten bahsedecekler. Hadi ordan derler. Siz önce bunun hesabını verin. CHP’nin il başkanı çıkıp Örnekköy’ün, Uzundere’nin, Gaziemir’in hesabını verecek. Yarın bu şehirde bir deprem olduğunda zarar görülürse sebebi bunlardır’’ ifadelerine yer verdi. 

İZMİR’İN MENFAATİNE OLAN HER KONUYA İTİRAZ EDİYORLAR 

İzmir'de 2020 yılının 30 Ekimi'nde meydana gelen büyük depremin ardından hasarlı yapıların dönüşümü için alınan emsal artışı kararı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Emsal artışı hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Özgür Hızal, ‘’ Bilirkişi heyeti önce kamu yararı yok diyerek 4 gün sonra değiştirip aynı dosyaya yeni rapor sunmasına daha önce hiç karşılamadık. Emsal artışı Bayraklı için doğruydu ama eksikti. Bornova’ya, Karşıyaka’ya verilmedi. Bu deprem dediğmiz hadise sadece Bayraklı’da değil bir çok yer etkilenecek. Biz onunla ilgili bir önerge vermiştik, bu önergeyi okuma ihtiyacı bile duymadılar. Önergede biz, bu şehrin plansız olduğunu, planlama ihtiyacı olduğunu ve emsal artışlarını da planlama çerçevesinde yapalım dedik. Temelini doğru atalım ve bir yargı kararı ile sorun yaşamayalım dedik ama önergemizi gündeme dahi almadılar. Burada odanın açmış olduğu bir dava ve bilirkişi heyetinin verdiği bir rapor ve 3 gün sonra başka bir rapor verildi. Bu bilirkişi heyetlerinin bundan sonra vereceği bütün raporlar benim için soru işareti. Siz demek ki bir rapor hazırlarken bilimsel kriterlere dayanmayan raporlar hazırlıyorsunuz. Bu çok sorunlu bir durum. İlk rapor da doğru değildi. Kamu yararının olup olmadığı kararını sen mi vereceksin? Bu şehirde depremde 117 kişi öldü bunun hesabını kim verecek? Kamu yararı olup olmadığı kararını verecek heyet değil. Burada temelde sorun, izmir Büyükşehir Belediyesi odalarla diplomasi yapıyor. İstediği konuya dava açtırıyor, istemediğine açtırmıyor. Karabağlar’da TOKİ eliyle bir kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak itiraz edenler odalar. Kiraz’da hastane yapılacak, itiraz edenler aynı. Bergama’da millet bahçesine itiraz edenler belli. Bakanlığın yaptığı her plana itiraz ediyorlar. İZBB itiraz etmiyorsa odaya itiraz ettiriyor. İzmir’in menfaatine olan her konuya itiraz ediyorlar’’ dedi. 

SENGEL’E İŞKUR YANITI: SİYASİ POLEMİKLERE GİRMESİN 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İŞKUR’un belediyeye personel vermediğini ifade ederek, “İŞKUR AKP'li mi?”  diye sormuştu. Başkan Sengel’e yanıt veren Hızal, ‘’Selçuk Belediye Başkanlarına tavsiyem, siyasi 
polemiklere girmesin. Partizanlığı kendi partisinde arasın. Eleştirecekse Büyükşehir’i eleştirsin. İZBB kendi partisindeki belediye başkanları arasında da ayrım yapıyor. Selçuk hiçbir şekilde yatırım görütülmeyen bir ilçe. Selçuk belediyesi’nin hiçbir talebi karşılanmıyor. En son eleştireceği yer hükümettir. Gerek ilçe başkanımız gerek milletvekillerimiz ve meclis üyelerimiz Selçuk Belediye Başkanı ile Ankara’ya gidip Selçuk’un sorunlarını nasıl çözdüklerini kendisi çok iyi biliyor. Kalkıp polemik malzemesi yaratmaya kalkmasın. İŞkur’a personel alınacaksa parti ayırmaksızın alınıyor, alınmayacaksa hiç kimse alımıyor’’ ifadelerine yer verdi. 

SOYER’İN TARİH DERSİ ALMASI GEREKİYOR 

Tunç Soyer, İzmir İktisat Kongresi ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına, “Biz bir kere, orada yapılacak binada toplantı yapalım demedik. Ayrıca, iktisat işleri devletin işidir, diyorlar. 100 yıl önce İktisat Kongresi toplandığında devlet mi vardı? ‘’ ifadeleriyle yanıt vermişti.

 Soyer’in açıklamalarına cevap veren AK Partili Hızal, ‘’Soyer’in iyi bir tarih eğitimine ihtiyacı var. Devletin olup olmadığı hakkında araştırma yaparsa görür. Milli mücadeleyi hangi kurumun yaptığı ve meclisin nerede olduğunu bilir. O polemiklere girmeyeceğim. Soyer’in yaptığı en iyi iş piar. İktisat Kongresinin içini dolduruyoruz diyen Soyer bugüne kadar ne yapmış? 5-6 tane toplantı yaptı. İktisar Kongresi’nin sembolik binasını yıkan bir anlayış var. Binayı yıkıp orayı otopark yaptılar. Hükümet gelip o binayı tekrar kazandırmak için inşaata başlamış ve kısa sürede hizmete açacak. Birileri çıkıp aslına uygun yapılmıyor diyorlar. 100 yıl önce devlet nasıl yaptysa 100 yıl sonra da devlet bu binayı yapacak. Kimse kalkıp İzmirlileri kandırmasın. Soyer son 4 yıldır devlet kurumları ile çatışma içerisine giriyor. Birebir görüşmelerde böyle bir üşüncelerinin olmadığını dile getiren Soyer, basının önüne çıkınca çok anlamsızca devlet kurumları ile çatışmaya giriyor. Biz İzmir olarak farklı çalışma yapacağız gibi söylemlerde bulunuyorlar. Yeni bir tarihin ortaya çıkarılması rol çalmaktan başka bir şey değil’’ dedi. 

YÜCEL’İN SON YAPTIRDIĞI ANKET SİYASİ HAMLEDİR 

 Deniz Yücel, CHP İl Başkanlığı'nın son yaptırdığı anketi paylaşarak İzmir'de CHP'nin oyunun yüzde 45'lere çıktığını, AK Parti'nin oylarının ise yüzde 21-22 bandına gerilediğini belirtmişti. Anket sonuçları ile ilgili açıklama yapan Hızal, ‘’En iyi anket seçimdir. Anketler üzerinden yapılan polemiklerde CHP uzmanlaştı. Çakma anket rakamlarıyla çıkıp algı yaratma çabası içerisideler. Bıraksınlar bu anketleri, sahaya çıksınlar. Deniz bey ve yeni il başkanı Tunç beyi alıp Kemeraltı’na bir günlerini ayırsınlar. Yağmurlu havada çıkmasınlar, yürüyemezler. Kamuoyu araştırması oranlarını orada görürler. Bizim il başkanımız göreve geldiğinden beri girmediği sokak yoktur. Soyer İzmir’de mi, Avrupa’da mı daha çok gezmiştir? Bunun kıyaslamasını kendileri yapsınlar. Yaptırdıkları anket çalışmaları ile gelip oran vermenin bir anlamı yok. Bu açıklamayı Yücel istifa etmeden bir kaç gün önce yaptı.  Bu siyasi hamledir. Ben bıraktığımda yüzde 45’ti, yeni başkan geldi oran düştü diye tartışma yapabilmek için. Kendi iç meseleleriyle alakalı ben çok itibar etmiyorum’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.