Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Alkol yasağına Soyer imzası’ iddialarına belgeli yanıt

'Alkol yasağına Soyer imzası’ iddialarına belgeli yanıt

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan, tam kapanma boyunca alkol satışının yasak olması kararında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de imzasının bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belgeleriyle ortaya koydu.

  • Ege Postası
  • 02.05.2021 - 13:52

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan ve yaklaşık 3 hafta sürecek olan ‘tam kapanmada’ alkol satışının yasak olmasına ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Son olarak, İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 30 Nisan’da yayımladığı kararlarda kapanma boyunca alkol satışının yasak olduğu ifade edilmiş ve kararda şu ifadeler kullanılmıştı; “İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulunun 10.12.2020 tarihli ve 2020/144 No’lu kararındaki “sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde açık kalmasına izin verilen her türlü market, bakkal vb. işyerlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı yapılmaması” maddesine istinaden 29.04.2021 - 17.05.2021 tarihleri arasında market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkollü içecek satışına izin verilmemesine“

Kararın duyurulmasının ardından kararın oy birliği ile alındığı ve kararda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de imzasının bulunduğu iddia edilmişti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bugün sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderiyle oybirliği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sındır, karara ilişkin belgeleri de paylaşırken belgede, Başkan Soyer’in adını altında imzasının olmadığı ve yalnızca İzmir Valisi yavuz Selim Köşger’in imzasının olması dikkat çekti. 

Sındır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “İzmir Valiliği’nin yalanlamadığı, sosyal medyada dolaşan, sadece Vali’nin imzası (tahminen) ile “Oy Birliğiyle” alındığı belirtilen ve “alkol satışını yasaklayan” İl Hıfzısıhha Kurul Kararı’na İzmir BŞB Başkanımızın imzasının olmadığını öğreniyoruz! Hukuk devleti mi demiştiniz?”

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin açıklama yaparak kararda Başkan Soyer'in imzasının bulunmadığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır.  Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.