Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’da ‘darp’ iddiaları gündemden düşmüyor: O meclis üyesinden ‘disiplin’ çağrısı

Aliağa’da ‘darp’ iddiaları gündemden düşmüyor: O meclis üyesinden ‘disiplin’ çağrısı

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddialarında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Darp olayının ardından yaşanan gelişmeleri Egepostası’na anlatan Kaplan, olayla ilgi adli sürecin başladığını söyledi. Kaplan ayrıca parti bazında da birtakım girişimleri olduğunu belirtti ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı kastederek, “İkimiz de disipline gidelim. Olay incelensin. Bizim bir hatamız varsa ortaya çıksın. Karar verilsin ve gereken neyse yapılsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2020 - 16:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar’ın, kendi partilisi meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddiaları gündeme oturmuştu.

Aliağa Belediye Başkanı Serdan Acar’ın kendisini makamına çağırdığını ifade eden Kaplan, Serkan Acar ile aralarında geçen bir diyalog sonrasında Acar’ın kendisinden istifa etmesini istediğini söylemişti. Kaplan, yaşanan darp olayını şu şekilde anlatmıştı; “Başkan benim istifamı istediğini söyledi. ‘Pazartesi günü gel, istifanı yaz, imzanı at, bırak’ dedi. Ben de pazartesi günü haber vereceğimi belirttim. ‘Sen kimsin ki haber veriyorsu? Ben sana yapacaksın diyorsam yapacaksın’ dedikten sonra oradakilere kağıt kalem getirmelerini söyleyerek istifamı yazım imzalatmaya zorladı. Bu sırada sinir krizine girdi ve masaları duvarları yumruklamaya başladı. Ben onu sakinleştirmeye çalışırken bir yumruk attı, boynuma denk geldi. Ben yine sakin olmasını söyleyerek kolunu tuttum. ‘Sen kimsin de böyle yapıyorsu? Şerefsiz, adam mı olduğunu zannediyorsu? İmzanı atacaksın, atmadan buradan çıkmayacaksın’ diyerek beni zorladı. Adamlarının getirdiği kağıdın ortasına bir çarpı attım ve ‘al sana imza’ dedim. Bu hareketimin ardından orada bulunan Özel Kalem O. Beni tuttu, çaycı N. İle birlikte beni dövmeye giriştiler. Serkan Tuğ da oradaydı. Ayırmaya kalktı ama başaramadı.”

Kaplan, darp olayının ardından yaşanan süreci Egepostası’na anlattı. Olay ile ilgili yargı sürecinin başladığını belirten Kaplan, parti bazında da birtakım girişimleri olduğunu söyledi.

Yaşanan olaya ilişkin yargı sürecinin başladığını ifade eden Kaplan, “Olayın yaşanmasının hemen ardından darp raporu almaya gittim. Yine o gün ifadelerimizi vermeye gittik. Dün de savcılığa gidip son olarak ben ifademi verdim. Savcı dosyamızı tamamladı ve olay yargıya intikal etti resmi olarak” diye konuştu.

Kaplan, parti bazında da bazı girişimleri olduğunu da belirtti ve “Yaşanan olay parti yetkililerine, il ve ilçe başkanlarına iletildi. Partinin tüzüğü gereği ikimizin de disipline sevk edilmesini ve ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. İkimiz de disipline gidelim. Olay incelensin. Bizim bir hatamız varsa ortaya çıksın. Aynı yargı gibi orda da karar verilsin ve gereken neyse yapılsın. Eğer burada bir sonuç alamazsam Ankara’ya gidip parti yönetimine bizzat başvuruda bulunacağım” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.