Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Hıdır Uludağ'dan TV35'te kongre açıklamaları: Önce Başkanımıza gideceğiz

Ali Hıdır Uludağ'dan TV35'te kongre açıklamaları: Önce Başkanımıza gideceğiz

CHP Buca ilçe Başkanlığı için yola çıkan Ali Hıdır Uludağ TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu 8. Gün programına katıldı. Ali Hıdır Uludağ'dan TV35'te kongre açıklamaları

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 15:53

EGEPOSTASI - İki adaylı yarışın beklendiği Buca’da CHP’nin İlçe Kongresi  29 Aralık’ta gerçekleşecek. CHP Buca İlçe Başkanlığı için yola çıkan milletvekili aday adayı ve Buca Belediye Başkanı aday adayı Ali Hıdır Uludağ önemli açıklamalarda bulundu.

‘ÖNCE BAŞKANIMIZA GİDECEĞİZ’

CHP Buca için hedeflerini açıklayan Uludağ “Seçilirsem önce Belediye başkanımıza gideceğiz. İsteklerimize Daha iyi yapacaksınız diyeceğiz. Buca’nın görev yetki konularından başkana gideceğiz. Ortak akılla örgütleneceğiz. Yani önce benim delegem diyeceğiz. Mahallelerde nasıl çıktıysak. Aynı şekilde Buca’nın delegeleri bize el verirlerse, onların ortak akıllarıyla partimizi iktidara taşımak istiyoruz. Hedefimiz CHP iktidarıdır. İnsanların bize güven duyması için irade ortaya koyacağız. Laik, demokratik  Cumhuriyet ilklerine geri dönmek ve hakça bir Anayasa için en az 400 milletvekili çıkarmamız ve başkanlığı da almamız lazım” dedi.

‘ÖRGÜTÜN VİCDANINA İPOTEK KOYACAK DEĞİLİZ’

‘Delegelere ne mesaj verirsiniz'” sorusunu yanıtlayan “Ben CHP’nin adayıyım. Kimsenin adayı değilim. Diğer aday arkadaşımızla bizi kıyaslanmam. Ben örgütle sürekli çalışan biriyim. Hacer arkadaşımız da öyle. Örgütün vicdanına ipotek koyacak değiliz. Ben başkan olduktan sonra çıtayı ne kadar yükseltebiliri? Delegelerimizin beni bu şekilde değerlendirmelerini isterim. Temel değerlerin yeniden inşaası için çalışmaya yapıp yapamayacağıma baksınlar, nereli olduğuma bakmasınlar. Benim evrensel değerlere uyup uymadığıma göre değerlendirsinler. Beni diğer arkadaşımla kıyaslamasınlar. Kararı verecek delege arkadaşlarımızdır” dedi.

‘DELEGASYONUN VİCDANINDA KABUL ÇOK ÖNEMLİDİR’

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın aday olarak il yöneticisi Hacer Taş’ı destekleyeceğini açıklamasını değerlendiren CHP’li Uludağ “Başkanımız tüm Buca’nın Belediye Başkanıdır.  Belediye Başkanlarımızın bir arkadaşı benimsemelerini yadırgamıyorum, ama siyasetin içinde olmalarını doğru bulmuyorum. İnsanları yumuşak karnından vurmak doğru değil. Bizim birbirimizle problemimiz olamaz. Ben hemen Erhan Başkanıma hem de Tunç Başkanıma eşit mesafedeyim. Erhan Başkan’ın böyle bir tercihi varsa siyasi bir tercihtir. Saygıyla karşılarım. Delegasyonun vicdanında kabul görmek çok önemlidir. Belediye başkanlarımızın bunu değerlendirmesini öneriyorum” dedi.

‘DESTEĞİ VAR. KEŞKE TAM ANLAMIYLA DESTEK OLSA’

Kasım Özkan’ın çekilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan “Kendisiyle elbet görüşüyorum. Kendisi benim ilçe başkanım. Desteği de var. Keşke tam anlamıyla destek olsa. Bu kongre yarışında Kim benle yürümek istiyorsa benim partilimdir. Onlarla yürümekten onur duyarım” dedi.

KULAKLARIMLA DUYMADIM’

“Genel Başkan’ın Deniz Yücel’i desteklemesini nasıl değerlendiriyorsunuz'” sorusunu yanıtlayan CHP’li Uludağ “Şu an dedikodu da olabilir gerçek de olabilir. Genel Başkan’ın sözünün üzerine bir söz söylenmeyeceğimi düşünsem de. Genel Başkan’ın ve Sayın vekilimizin söylediklerini kulaklarımla duymadım. Henüz ilçeler belirlenecek. Partililer kimlerle ve ne yapmak istediklerine karar verecekler. Sol Sosyal demokrat anlayışlarıyla vicdanları kimi istiyorsa ona oy vermelerini diliyorum. Ama ben kimseyi ötekileştirmemiş biri olarak, ön seçimlerde ciddi destek almış biri olarak onlara karşı sorumluluğum var. Ben onların ortak akıllarına ve vicdanlarına güveniyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.