Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yıldırım’dan Büyükşehir'e istinat duvarı çağrısı: Olası felaketlere davetiye çıkarıyor

AK Partili Yıldırım’dan Büyükşehir'e istinat duvarı çağrısı: Olası felaketlere davetiye çıkarıyor

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Metin Yıldırım, İkinci İnönü Mahallesi’nde istinat duvarının yıkılması ile ilgili, ‘’Geçmişte alınmayan tedbirler nedeniyle bir felakete ramak kaldı. Allah’tan kimsenin canına bir zarar gelmedi ancak tehlike geçmiş değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi, acil olarak mevcut alanda çalışma yapması gerekirken, hala alınmayan önlemlerden olası bir felakete davetiye çıkarıyor’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2021 - 09:59

Geçtiğimiz hafta Narlıdere’de, 8 bloktan oluşan Narkent Sitesi'nin istinat duvarı yıkılmıştı. Yaşanan olayda hiçbir vatandaş zarar görmemişti. Ancak duvarının yıkılmasının ardından bir hafta geçmesine rağmen riskin devam ettiğini hatırlatan AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Metin Yıldırım, ‘’Önceliğimiz burada yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği. Ortak akılla, güç birliği oluşturarak, mağdur ailelerimizin refaha ulaşmasını arzuluyoruz. Bu talihsiz olayın yaşandığı ilk dakikalardan itibaren vatandaşımızın yanında olduk, ilgili birimleri harekete geçirdik.  Bölge her an bir toprak kaymasıyla karşı karşıya. Tespitlerimiz, bazı istinat duvarlarının bağlantı yerlerinden ayrıldığını gösteriyor. Çok ürpertici görüntülerle karşılaştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, acil olarak mevcut alanda çalışma yapıp onarıma başlaması gerekiyor. Aksi takdirde oluşacak bir kayma neticesinde, düşünmek bile istemediğimiz can kayıplarıyla karşılaşabiliriz’’ dedi.

“GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR BUGÜNE GETİRDİ”

Bölgenin 2000 yılında yapılaşmaya başladığını belirten Başkan Yıldırım, ‘’İlçe Belediyesi kontrolünde burası yapılaşmaya açıldı. Geçmişte alınmayan tedbirler, bugün geldiğimiz noktaya getirdi. Üst üstü yapılan hatalardan bir ders çıkarılmalı ve bundan sonrası için harekete geçilmelidir. İzmirlinin paraları İzmirliler için harcanmalı, onların can ve mal güvenliği için her adım, geç kalınmadan atılmalıdır. Vatandaşlarımızın bir kısmı evine girmezken bir kısmı ise mecburiyetten riskleri de göze alarak evinde oturmaya devam etmektedir. Burada yetkili kurum olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ivedilikle göreve davet ediyoruz ve olası facia yaşanmadan önlemlerin derhal alınması gerekiyor.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.