Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Soyer’e ‘sabit saat’ yanıtı: Keyfi çağrılar yapmanın…

AK Partili Sürekli’den Soyer’e ‘sabit saat’ yanıtı: Keyfi çağrılar yapmanın…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sabit saat uygulamasının sona ermesi çağrısına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den yanıt geldi. Sürekli uygulamayla 6 milyar tasarruf elde edildiğini belirtti ve ”bu yararları göz ardı edip keyfi çağrılar yapmanın; konuyu siyasallaştırmanın anlamı yoktur” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2021 - 13:02

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin 2016 yılından bu yana uyguladığı sabit saat uygulamasına tepki göstermişti.

Vatandaşların bu uygulamayla mağdur olduğunu ifade eden Başkan Soyer, sabit saat uygulamasının sona ermesi çağrısında bulunmuş ve “Vatandaşlarımız yıllardır okul için, iş için, sevdiklerine ulaşmak için gece karanlığında yollara düşüyor. Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin. Gün aydın olsun” demişti.

AK PARTİ’DEN YANIT GECİKMEDİ

Öte yandan Soyer’in çağrısına AK Parti kanadından yanıt İse AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

Sürekli, Soyer’e verdiği yanıtında, uygulamanın halkın yararına olduğunu ifade ederken uygulamayla birlikte 6 milyar tasarruf edildiğini  söyledi.

Sürekli, Soyer’ yanıtında şu ifadeleri kullandı; “Sabit saat uygulamasına, bilimsel, toplumsal ve ekonomik dayanaklarla geçilmiştir. Attığımız her adım, verdiğimiz her karar milletimizin ve ülkemizin yararınadır. Avrupa Birliği’nin dahi örnek aldığı uygulamayı tartışmaya açmanın hiçbir faydası yoktur. Ekonomik ve psikolojik katkıları olan uygulamayla 6 Milyar TL tasarruf edilmiş, 2 Milyona yakın kişinin elektriği karşılanmış,6.82 Milyar KWsa enerji tasarrufu sağlanmıştır. Asıl; bu yararları göz ardı edip keyfi çağrılar yapmanın; konuyu siyasallaştırmanın anlamı yoktur!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.