Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den ‘Menemen seçimi’ yorumu: Siz neye seviniyorsunuz'

AK Partili Sürekli’den ‘Menemen seçimi’ yorumu: Siz neye seviniyorsunuz'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TV35 ekranlarında yayınlanan Haftanın Notları programında Menemen’de yaşanan gelişmeleri ve 1 Aralık’ta gerçekleşen başkanvekili seçimlerini değerlendirdi. Sürekli, seçim sonuçlarının kura ile belirlendiğini hatırlatarak Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu sevinç tablosuna anlam veremediğini ifade etti ve “Seçim sonucu da kura ile belirlendi. Orada büyük bir sevinç göstergesi oldu. Davullar çalındı. Siz neye seviniyorsunu? Neyin davulu b? İnsan bir hicap duyar” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2020 - 17:19

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından tutuklanan Serdar Aksoy’un cezaevine gönderilmesi ve yerine başkan vekili seçilmesinin yansımaları hala kamuoyunun gündeminde.

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sunduğu Haftanın Notları programına konuk olan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Aksoy’un tutuklanmasıyla başlayan süreci değerlendirdi.

 “MUHALAEFET MUHALEFET YAPMIYOR Kİ!”

Programa ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de canlı bağlantıyla katıldı ve Umutoğulları’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sürekli, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başaran’ın “Orduyu Katar’a sattılar” ifadeleriyle başlayan ve arından AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleriyle İzmir’e de sıçrayan konulara ilişkin, “İlk olarak şunu ifade edeyim. Muhalefeti demokrasiye katkı olarak görürüz. Ancak muhalefet, muhalefet yapmıyor ki! Muhalefet hakaret ve nefret dili kullanıyor. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok parti yetkilisi her konuda hakaret ve nefret diline başvuruyorlar ve ülkeyi kutuplaştırıyorlar. Bu olayda da aynısı oldu. Biz dozu ne olursa olsun yerinde muhalefete açığız. Yeter ki hakaret olmasın. Biz de İzmir’de muhalefet yapıyoruz ve kişileri hedef almadan konulara yönelik düzgün bir üslupla konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“NEYİN DAVULU BU'”

Başkan Sürekli, 1 Aralık Salı günü Menemen’de gerçekleştirilen seçimi ve arından yaşanan gelişmeleri ise şu şekilde değerlendirdi; “Seçimin başından beri biz Cumhur İttifakı olarak birlik ve bütünlük içerisinde hareket ettik ve adayımızı da hemen tespit ettik.  Aydın Pehlivan çok sevilen bir isim. Sonuçta muazzam bir başarı elde ettik. Cumhur İttifakı’nın meclisteki üye sayısı 12, aldığı oy 15. Millet İttifakı’nın firesi 4. Bir de boş oy var çünkü. Seçim sonucu da kura ile belirleniyor. Enteresan bir şey. Ben o gün bu durumu çok yadırgadım. Biliyorsunuz Menemen’de çok üzücü şeyler oldu. Biz her zaman Menemen’e ve orada olanlara dikkat ekmiştir. Nihayetinde de bir hukuki süreç başladı. Hal böyleyken arkasından da bir seçim oldu. Seçim sonucu da kura ile belirlendi. Orada büyük bir sevinç göstergesi oldu. Davullar çalındı. Siz neye seviniyorsunu? Neyin davulu b? İnsan bir hicap duyar. Evet gizli ittifak sayesinde seçimi kazandınız ve göreve başladınız. Seçim gecesi kıtlama yaparsınız ama… Ama geldiğimiz süreçte bir belediye başkan tutuklanıyor, cezaevine gönderiliyor, hukuki süreç başlamış. Siz seçimde 4 fire veriyorsunuz ve davullar çalışıyorsunuz. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”

İZMİR 1989’DAN KÖTÜ DURUMDA

Son dönemde CHP’li belediyelerde yaşanan sıkıntılara da değinen Sürekli, “Aklıma 1989 yerel seçimleri geliyor. Bugün, İzmir’de 1989 yılından daha olumsuz tablolar ortaya çıkmaya başladı. Her gün farklı bir şeylerle karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edeni mi ararsınız kendini müdür yapanı mı oğlunu müdür yapanı mı… Karaburun, Gaziemir ve Menemen’de yaşanalar ortada. İzmirliler bunu hak etmiyor. İzmir’e yazık oluyor. Bugün kadar icraatlarla ilgili sıkıntı yaşıyorduk. Artık hem icraatlarla ilgili sıkıntılar hem de hukuki sıkıntılar var” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.