Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı: Tapuları verin biz yapalım

AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı: Tapuları verin biz yapalım

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yaklaşık 9 yıldır devam eden ve vatandaşların mağdur olduklarını ifade ettikleri Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tapuların iadesi çağrısında bulundu. Başkan Sürekli, “Bizler, iktidar partisi İzmir temsilcileri olarak büyükşehir sözleşmeyi feshettiği, tapuları iade ettiği takdirde, öyle bir beyanları vardı Sayın Genel Başkan’ın. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşümü hızla yapma niyetimizi, arzumuzu, desteğimizi belirttik” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2021 - 15:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde birdizi programa katılmak için İzmir’e gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun Karabağlar programı esnasında Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi mağdurları ellerinde dövizlerle eylem düzenlemişlerdi. Alanda Kılıçdaroğlu’yla konuşan bir vatandaş, 9 yıldır projenin tamamlanamadığını, mağdur olduklarını ve kentsel dönüşümün İzmir’de başarısız olduğunu söylemişti.

Öte yandan; AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bugün, Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm mağdurları ile bir araya geldi. Başkan Sürekli, vatandaşlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Başkan Sürekli açıklamasında, alandaki kentsel dönüşüm çalışmasını tamamlamaya talip olduklarını belirtti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tapuları iade edin çağrısı yaptı.

“BÜYÜK BİR SIKINTI HASIL OLMUŞ DURUMDA”

Yaklaşık 11 yıldır devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında uzun süredir devam eden sorunların çözüme kavuşturulamadığını belirten Başkan sürekli, “Zaten soruna hepimiz vakıfız. Geçmişinden bugüne kadar yakinen takip ediyoruz. 2010 yılında İzmir’de kentsel dönüşümle ilgili büyükşehirin başlattığı bir çalışma vardı. 7 bölgede bir çalışma planlanmıştı. Bunlardan 11 yıl sonra Bayraklı bölgesi 11 yıl sonra tamamen iptal edildi. 6 bölgede çalışmalar sürüyor. Bunlardan birisi de Karabağlar. Karabağlar’da da 4 etap şeklinde planlanmış vaziyette. 1. ve 2. etapta 774 konut yapıldı, hak sahiplerine teslim edildi. 3. ve 4. etap yani Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde maalesef büyük bir sıkıntı hasıl olmuş durumda. Bu iş başlayalı 11 yıl oldu. Az önce muhtarım da ifade etti. 9 yıl önce sözleşmeler yapıldı ama bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı. Mahalleli tapularını devretti. Kentsel dönüşüm bu mahallelerde başlayamadı. Bununla ilgili mahalle sakinleri sorunlarını CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ifade ettiler. O görüşmede, mahalle sakinleri bir çözüm isterken Sayın Kılıçdaroğlu da ‘O zaman hükümet yapsın, devlet yapsın’ beyanında bulundu. Mahalle sakinlerinin de ‘O zaman tapularımızı verin. Bu işi hükümet yapsın’ beyanları oldu. Sonuçta böyle bir durum hasıl oldu. Biz de burada iktidar partisinin il başkanı olarak halkımızın sorunlarını yerinde tespit edip dinledik. Kendileriyle görüştük” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI

Alandaki sorunun çözümüne talip olduklarını belirten Başkan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tapuların iadesi çağrısı yaptı ve “Bizler, iktidar partisi İzmir temsilcileri olarak büyükşehir sözleşmeyi feshettiği, tapuları iade ettiği takdirde, öyle bir beyanları vardı Sayın Genel Başkan’ın. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşümü hızla yapma niyetimizi, arzumuzu, desteğimizi belirttik. Gönül isterdi ki bu iş bugüne kadar çözümlensin. Bundan sonra da hızlı bir şekilde çözülme imkanı varsa… Sözleşme revizyonu, sözleşme tadilatıyla olacaksa onu mahalle sakinleri ve büyükşehir bilir. Ama son olarak ortada olan somut bir durum var. Bir taraf diyor ki ‘Hükümet yapsın.’ Öbür taraf da ‘Tamam hükümet yapsın, tapularımızı verin’ diyor. Bu aşamada gerçekleşirse bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ marifetiyle bu kentsel dönüşümün yapılması konusundaki desteğimizi burada mahalle sakinlerimize ilettik. Sadece destek ifadesiyle kalmayacağını, bu süreci yakından takip edeceğimizi de ifade ettik, ediyorum. Mahalleli soruyor, ‘Tamam pazar günü öyle beyanlar oldu ama tapularımız verimezse bu iş hala sürüncemede kalınmazsa ne olacak?’ Biz buradayız, iktidar partisinin il teşkilatı olarak. Büyükşehir grup başkanvekilimiz, grup sözcümüz, ilçe başkanımız, il başkan yardımcılarımız hepsi burada. Vekillerimiz, genel başkan yardımcımızın burada düşüncelerini iletmiştim. Onlarında talimatlarıyla bu işin takipçisi olacağımızı tekrar ifade ediyorum. Sadece tapular devredilsin, bu sözleşme feshedilsin bakalım demiyoruz. Sonucu da takip edeceğimizi de tekrar buradan ney olarak ifade ediyorum. Çağrımızı da yapıyoruz. Madem hükümet yapsın deniyor, tapular bir an önce hak sahiplerine verilsin. Bizler hak sahipleri ile oturalım bu işi çözelim. Çağrımız Büyükşehir’edir. Bir an önce bu belirsizliği ortadan kaldırsınlar. Pazar günkü niyet beyanları çerçevesinde gereği yapılsın”diye konuştu. 

“BU KONUTLARIN YAPILMASI 50-60 YILI BULUR”

Başkan Sürekli, daha önce bölgede TOKİ aracılığıyla yapıan dönüşüm çalışmalarına da değindi ve şunları söyledi; “Şunu da ifade edeyim; biraz önce buraya gelirken Limontepe’de bin 503 konutu daha TOKİ yaptı. İzmir’de şu ana kadar 20 bin konut yapıldı. Statlar yapıldı TOKİ tarafından. Onun dışında 2 bin 584 adet konut sosyal projeler kapsamında devam ediyor İzmir’in ilçelerinde. 3 bin konut 100 bin konut projesi çerçevesinde ilçelerimizde devam ediyor. 2 milyarlık TOKİ burada hizmet yaptı. 2 milyarlık projelerde de devam ediyor. Devletimiz, hükümetimiz, Bakanlığımız bunu yapmaya muktedirdir. Yaparız. Biraz önce arkadaşlar da ifade ettiler. Büyükşehir’in bu hızıyla bu dönüşüm burada 36 yıl sürer diyorlar. Kendileri hesaplamışlar. Biz de 3 ay önce yaptığımız basın toplantısında bu hızla… Seçimden önce vaatleri var Büyükşehir Belediye Başkanının. Diyor ki; dönüşüm çerçevesinde 19 bin 682 konut yapacağız. Bugüne kadar yapılan konut 960. Bunun 300 küsuru Aziz Kocaoğlu döneminden kalma. Bizde hesapladık, bu konutların yapılması 50-60 yılı bulur. Onun için bir an önce buradaki mağdur vatandaşlarımızım sorununun çözümü için hemen harekete geçilmeli. İlk başlangıç Yurtoğlu ve Uzundere olsun. Burada tapuların devri olursa bizde Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.