Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli: Emsal artışı Meclis'e getirilirse destekleyeceğiz

AK Partili Sürekli: Emsal artışı Meclis'e getirilirse destekleyeceğiz

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e depremzdelerin talep etiği ‘emsal artışı’ için verdiği talimatı olumlu karşıladıklarını dile getirerek, “Meclis’te, basında hepimiz sorunun emsal artışıyla çözülebileceğini söylüyoruz. Bu noktaya gelmiş olmaları güzel. İnşallah söylemde kalmaz. Meclis’e getirilsin, AK Parti grubu olarak destekleyeceğiz” dedi. Öte yandan Sürekli, Kılıçdaroğlu’nun ‘Dünya Bankası kredisi’ hakkındaki sözlerine ise “Yalan siyasetin bir parçası” yorumunu yaptı. 

  • Ege Postası
  • 27.09.2021 - 14:53

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Körfezi’nde gerçekleştirilen inceleme turu sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sürekli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde ‘emsal artışı’ ile ‘Dünya Bankası kredisi’ hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi. 

"İNŞALLAH SÖYLEMDE KALMAZ"

Sürekli, Kılıçdaroğlu’nun dün bir araya geldiği depremzedelerin talebine kayıtsız kalmayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ‘emsal artışı’ konusunda talimat vermesi hakkında şunları söyledi:

“Emsal artışıyla ilgili istikrarlı bir tavır sergiliyoruz. Meclis’te, basında hepimiz sorunun emsal artışıyla çözülebileceğini söylüyoruz. Bu noktaya gelmiş olmaları güzel. İnşallah söylemde kalmaz. Meclis’e getirilsin, AK Parti grubu olarak destekleyeceğiz. Emsal artışıyla ilgili hangi mahkemeye giderseniz gidin, ben hukukçu olarak sonucun olumlu olacağına inanıyorum. Herkes her konuda mahkemeye gider ama sonuç almak önemlidir. Büyükşehir’in İhtisas Komisyonu’ndaki çalışmalarının ardından bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum” dedi.

“SOSYAL KONUTLARIN YAPILMASI GEREKİR”

Sürekli, ayrıca Büyükşehir’in sosyal konutlar inşa etmesi gerektiği yönünde bir açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ne katıldığını dile getirirken, bu konunun ilk olarak 19 Ağustos’da Soyer’le yaptıkları görüşmede kendileri tarafından dile getirildiğini de sözlerine ekledi. Sürekli, “Mimarlar Odası’nın bir açıklamasına katılıyorum. 19 Ağustos’taki zirvede konularımızdan birisi buydu. Mimarlar Odası’ndan önce ilk defa Sayın Soyer’e ziyaretimizde dile getirdik bu konuyu. Bunu siyaset yapmak adına açıklamıyoruz. ‘İzmir’deki çalışmalarla Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının önünü açalım. İzmir’deki konutların yüzde 80’inin dönüşmesi lazım’ dedik.  Emsal artışı ve sosyal konutların Büyükşehir tarafından yapılması gerekir. Eğer TOKİ tarafından düşünülüyorsa da desteğe hazırız. 

“YALAN SİYASETİN BİR PARÇASI”

Öte yandan Sürekli, CHP liderinin, 30 Ekim 2020 İzmir Depremi sonrası hasarlı binaların dönüşümü için Soyer’in bulduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını beklediği öne sürülen 340 milyon dolarlık krediyle ilgili açıklamasına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “Yalan siyasetin bir parçası olarak adlandırıyoruz” şeklinde değerlendiren Sürekli, “19 Ağustos’ta il binamıza yaptıkları ziyarette hem bu konuyu, hem de emsal artışını zaten epey ölçüde çözmüştük. Bizim açımızdan bu konuda söylenecek her şey söylendi. Soyer’in de ifade ettiği gibi Cumhurbaşkanı’nın onayına giden bir kredi yok. Büyükşehir’le mutabakat var deniyor. Büyükşehir’le Dünya Bankası’nın görüşmeleri var. Ama yazılı hale getirilmiş bir mutabakat dahi yok. Burada zaten Hazine onayı aranmıyor, Hazine garantisi aranıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin borçlanması söz konusu. Bu görüşmeleri Hazine ile Çevre Bakanlığı yapacak ve belli bir çalışmadan sonra sözleşme imzalanacak. Daha sonra sözleşme Cumhurbaşkanı’na gidecek. Dünya Bankası “Bizim böyle bir kredi çalışmamız yoktur” dedi. Sayın Soyer de bunu teyit etti. İzmirliler bu konuyu zaten anladı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.