Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den CHP'ye tepki: Yangına körükle gidilmez!

AK Partili Sürekli'den CHP'ye tepki: Yangına körükle gidilmez!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, CHP’nin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin istifasını istemesine tepki gösterdi. Bergama’dan ilçe belediyesi ve hükümete yüklenen ana muhalefetin söylemlerini eleştiren Başkan Sürekli; “Sorumlusu oldukları tüm sorunları kulak arkası edip, hükümete yüklenmeleri kronikleşti. Her felaketi siyasi fırsata çevirmeye çalışmaları da öyle. Ne yazık ki; tüm dünyayı ve ülkemizi sarsan yangınlarla mücadeleye gölge düşüren bir kampanyaya imza atıyorlar. Yangına körükle gidilmez.” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 06.08.2021 - 09:04

Sürekli ayrıca; Bergama Belediyesi’ne yöneltilen eleştirilere ve CHP’li Murat Bakan’ın gitmeye yüzleri yok göndermesine sert tepki gösterdi. Başkan Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “Belediyemizin çalışmalarını yerden yere vuruyorlar ama; ilçeye hizmet götürmeyen kendileri! Kendi idarelerindeki komşu ilçelere bakıldığında farkı görürsünüz. Kırk yılda bir indikleri sahada, uğradıkları mahalleleri bilmezler! Biliyor olsalar, kendilerine oy veren yerlere en büyük yatırımları yapanın Büyükşehir değil, Bergama Belediyesi olduğunu da görürler. Bergama ziyaretleri sırasında aldıkları tepkiler basına da yansıdı. Ama onlar, halkın CHP’li Büyükşehir Belediyesi’den şikayetlerinin üstünü örtüp top çeviriyorlar.”

Her afette, felakette aynı nakarat…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Tarım Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin belediyelerin desteklerine teşekkür edip, parti ayrımı yapmaksızın orman yerleşim yerlerine ilişkin sorumluluklarını hatırlatması neden zorlarına gidiyor anlamadık. Her anını afet alanında ve vatandaşla geçiren, tüm şeffaflığıyla periyodik olarak bilgi paylaşan bir bakana istifa çağrısı en küçük bir özeleştiri kaydı olmayanlardan gelince anlamsızlaşıyor. Dünya yanıyor, ciğerlerimiz, canlarımız yanıyor; onlar aynı felaket nakaratlarında ısrar ediyor! Devletimiz tüm imkânlarıyla ilk günden itibaren teyakkuzda ve gereğini yapıyor. Hiçbir eleştirinin, söylenen hiçbir yalanın karşılığı yok.”

Kimsenin hor görme hakkı yok!

Bir hafta içinde, daha önceki yıllara oranla, daha fazla orman yangınının çıktığını hatırlatan Başkan Sürekli; “Devletimiz ormanlarımız için seferber. 28 Temmuz-05 Ağustos 2021 tarihleri arasında meydana gelen 204 yangınının 191’i devletimizin tüm imkânları seferber edilerek kontrol altına alındı. Bu felaketin 9. Gününde de uykusuz, yılmadan ve tüm ekipmanla alandayız. 9 İHA, 16 uçak, 51 helikopter, 150 iş makinesi, 850 arazöz, 5 bin 250 personelle büyük bir gayret sergilendi. Kimsenin bu çabayı küçümseme, elde edilen başarıyı hor görme hakkı yok. Emniyet güçlerimiz birçok ülkede baş gösteren bu felaketin ülkemizdeki nedenini titizlikle araştırıyor. Çapı bu denli büyük, organize olduğu belli olan böyle bir meselenin üzerine gitmek, bundan nemalanmaya çalışmak her şeyden önce vicdana sığmaz.” dedi.

Keşke çeyreği kadar hizmet üretseler!

Ana muhalefetin İzmir’deki yerel hizmet sorumluluğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama Belediyesi’nin hizmetlerinin eleştirilmesine de sert tepki gösterdi. Sürekli, açıklamasında Bergama Belediyesi’nin son derece başarılı olduğunu belirterek asıl meselenin bu başarı olduğunu söyledi. Başkan Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bergama, nihayet yerel hizmetle buluştu. Vizyonu olan bir belediyeciliği yaşama şansı buldu. Keşke, kendi belediyelerinde Bergama’nın çeyreği kadar hizmet üretseler. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’ya getirdiği ve getirmediği hizmetleri saysınlar. Halk sayıyor ama!  Sorumluluklarında olmasına rağmen asfalt yol yapılmıyor. Dikili'de alt yapı çalışmalarına hız veren CHP’li Büyükşehir Belediyesi; Semiye Sitesi önündeki caddenin alt yapı içme suyu çalışmalarını 2 yıldır sudan sebeplerle yerine getirmiyor. Vatandaşa bozuk yollarla çile çektirenler, ilçe ziyaretinde yollar çukur-çamur açıklamasını yüzleri kızarmadan yapabiliyor. İZSU’nun açıp aylardır kapatmadığı çukurlar ortada; Bergama-Aliağa arası aktarmalı otobüsler hurda niteliğinde. Bir tane yeni sistem trafik ışığını bu ilçeye layık görmediler.  Kıranlı Mahallesi’nde kendi sorumluluklarında olan köprünün tadilatını dahi yapan bizim belediyemiz. ‘İzmir Aşkları’ Bergama halkına geldiğinde bitiyor olmalı.  Hal böyleyken; ilçede esnafı, alt yapıyı, halkı mutlu edecek Millet Bahçesi’ni engellemeye çalışıyorlar. Asıl mesele, belediyemizin, belediye başkanımızın başarısı ve ilçe halkının memnuniyeti! Katlanamadıkları bu. İlçeyi cezalandırmaları bundan. Ama amaçlarına ulaşamazlar. İlçeye bir günlük çıkarma yaparak olmaz. Halk, gözle görünen işler ister!”

Biz bin gidiyoruz onlar bir…

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti’nin sahaya çıkmaya yüzü olmadığının öne sürülmesine de karşılık veren Başkan Sürekli; bu söylemi, 20 yıllık bir millet ve hizmet yolculuğunun zaten çürüttüğünü söyledi. Sürekli; “Milletin bağrından, iradesinden doğmuş AK Parti’nin hiç tereddüt etmeden gideceği yer, yine milletin kendisidir. İsminde halk olup, halktan kopuk siyaset yapan bir zihniyetin bu iddiası baştan çürük. Biz bin gidiyorsak onlar bir gidiyor. Onda da dağı taşı inletmeye çalışıyorlar. Dört duvar arasına sıkıştırdıkları sözde halkçı siyasi yaklaşımları buna yetiyor. Her gün sokaktayız, her an milletin yanındayız. 20 yıldır bizi tek başımıza iktidar yapan bu.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.