Dolar 32,4786
%-0.19
Euro 34,9606
%0.38
Altın 2.436,080
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den CHP'li mevkidaşına tavsiye: Faturayı bize keseceğine milletin isyanına kulak versin!

AK Partili Sürekli'den CHP'li mevkidaşına tavsiye: Faturayı bize keseceğine milletin isyanına kulak versin!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in açıklamalarına yanıt verirken bir de tavsiye de bulundu. Kerem Ali Sürekli, CHP’nin gözünü,kulağını gerçeklere; İzmirlilerin Genel Başkanlarına verdiği mesaj ‘Artık bizde krediniz bitti’ isyanına çevirmesi elzemdir.Onlar, üstesinden gelemediği sorunların faturasını bize kesmeye çalışadursun;milletimiz kiminle işi olup olmayacağının mesajını vermiştir!" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.02.2021 - 17:24

EGEPOSTASI- AK Parti ile CHP arasında süren kredi polemiğiyle ilgili son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklama yaptı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çiğli Tramvayı temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Hazine’den daha düşük faizle borçlandığını ifade etmesiyle başlayan tartışmalar tam gaz devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ödediği faizin yarısı kadar faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanabiliyor. Hazine'nin en son aldığı borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı" ifadelerini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına önce Hazine ve Maliye Bakanlığı ardından da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt vermişti.. Erdoğan partisinin grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na 5 maddeyle yanıt verirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin 2,5 katı kadar borcu olduğunu ve bu nedenle kredi çekmeyeceğini belirtmişti.

Erdoğan'a yanıt ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den gelmişti. Yücel "Anlaşılan, bakanından genel başkanına kadar AKP’liler, Büyükşehir belediyemizin İzmir’deki ulaşım altyapısına yaptığı yatırımlardan ve istediği anda düşük faizle kredi bulabilmesinden çok rahatsız olmuşlar" açıklamasıyla eleştirilere yanıt vermişti.

SÜREKLİ'DEN YÜCEL'E YANIT: GÖZÜNÜ KULAĞINI GERÇEKLERE ÇEVİRSİN

Kredi ve faiz polemiği sürerken, son olarak CHP'li Yücel'in açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yanıt verdi.

Sürekli açıklamasında "Görünüyor ki CHP; ulaşıma bir türlü yapamadığı yatırımlar için,yasal olarak almaları mümkün olmayan krediyle övünüp,bu meseleden medet umuyor" dedi.

Sürekli sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"İzmir’e çakılan tek bir çivi bizi mutlu eder! Kabul edemediğimiz; boş, dayanaksız savunma ve saldırılardır!Görünüyor ki CHP;ulaşıma bir türlü yapamadığı yatırımlar için,yasal olarak almaları mümkün olmayan krediyle övünüp,bu meseleden medet umarken idrak sorunu yaşamaktadır.

Siyaseti, sorumluluktan, özeleştiriden kaçarak topu çevirmeye indirgeyen bu zihniyet; çözüm üretmek yerine suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımızın milletin yarısından çoğunun oluru ile yürüttüğü görev ve yetkilerini kışkırtıcı bir üslupla tartışmaları da bundandır!

CHP’nin gözünü,kulağını gerçeklere; İzmirlilerin Genel Başkanlarına verdiği mesaj ‘Artık bizde krediniz bitti’ isyanına çevirmesi elzemdir.Onlar, üstesinden gelemediği sorunların faturasını bize kesmeye çalışadursun;milletimiz kiminle işi olup olmayacağının mesajını vermiştir!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.