Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e su zirvesi tepkisi: Havanda su dövmeye devam ediyor!

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e su zirvesi tepkisi: Havanda su dövmeye devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi” AK Parti cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor. 22 CHP’li belediye başkanının katıldığı ve manifesto imzaladığı zirveyi eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Su ve Küresel Isınma’ konusunda yıllardır; sempozyum, kurultay, yol haritası ve manifesto derken, bir arpa boyu yol alamadı. 2008 yılında yaptıkları su zirvesi, 2016’da küresel ısınma kurultayı, 2017’de başladıkları ‘İklim değişikliğine dirençli bir kent yaratma’ projeleri, belediyenin tozlu raflarında öylece duruyor! Ama onlar halen, salon toplantıları düzenleyerek, havanda su dövmeye devam ediyor!” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2021 - 21:10

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ve 11 il belediye başkanının katılımıyla yapılan “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi” ne AK Parti’den tepkiler gelmeye devam ediyor.

İki gün sürecek zirvenin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka bir su yönetimi mümkün” başlıklı manifestoyu okudu ve ardından 22 belediye başkanı manifestoyu imzaladı. 
Beş temel ilkenin bulunduğu ve suyun efektif kullanımı için 10 somut adımın atılması gerektiğinin altının çizildiği manifestoya AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de tepki gösterdi.

AK Partili Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile CHP’li belediyelerin katıldığı su zirvesini şu sözlerle eleştirdi;

 “İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Su ve Küresel Isınma’ konusunda yıllardır; sempozyum, kurultay, yol haritası ve manifesto derken, bir arpa boyu yol alamadı. Şimdi de ülkeye yön vermeye çalışıyor! Anlaşılan; yine, yeniden tartışmak kolaylarına geliyor!

2008 yılında yaptıkları su zirvesi, 2016’da küresel ısınma kurultayı, 2017’de başladıkları ‘İklim değişikliğine dirençli bir kent yaratma’ projeleri, belediyenin tozlu raflarında öylece duruyor! Ama onlar halen, salon toplantıları düzenleyerek, havanda su dövmeye devam ediyor!

İzmir’in ciddi boyutta su kaçağı, alt yapı sorunu ve yıllardır iklim değişikliğine dirençli bir kent yaratacak yerel idare sorunu vardır! Bugün, yaptıkları da; hizmet ve yatırım üretmeden, sorunun çözümünü ötelemekten başka bir şey değildir!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.