Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e borç salvosu: İflasa sürükleniyor

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e borç salvosu: İflasa sürükleniyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, katıldığı televizyon programında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. "Belediye başkanımız Seferihisar’ı iflas ettirip Büyükşehir’e geldi. Şimdi Büyükşehir Belediyesini iflasa sürüklüyor" diyen AK Partili Sürekli, "Şirket olsaydı; Ticaret Hukuku hükümlerine göre iflas ederdi. Aziz Kocaoğlu döneminden 3 milyar 63 milyon TL borç ile devraldı. Alır almaz yıl sonunda borç 6 milyar 518 milyon 798 bin 743 TL oldu.2020 yılında da artarak devam etti ve bu yıl borcu 12 milyar 100 milyon TL oldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2021 - 15:52

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kanal 7'de katıldığı Başkent Kulisi programında Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım'da gerçekleştirdiği İzmir ziyaretini değerlendirdi. Sürekli, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma konusuna ilişkin ise sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmililer tarafından sevgiyle ve ilgiyle karşınladığını belirten Sürekli, “Çok yoğun ve muhteşem bir program oldu. İzmirliler bağırlarına bastılar. Cuma günü olmasına rağmen sokaklar, meydanlar dolu taştı. İzmirliler Cumhurbaşkanını seviyor, bunu bir kez daha gördük” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarına katılım sayısını İzmir Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldıkları verilere göre açıklayan Sürekli, “Bizim bir hazırlığımız vardı. Son zamanda Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan spekülasyonları da görüyoruz... Biz Cumhurbaşkanımıza olan bu sevgiyi gösterelim dedik. Davet, duyurularımızı yaptık. Onlar da icap ettiler. Akın akın geldiler. 12 bin kişi vardı Bayraklı’daki teslim töreninde” dedi. Ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadı’na gidildiğini aktaran Sürekli, “Yolda giderken de sevgi seli vardı” dedi ve Menemen’deki miting hakkında “Sonra Menemen’e gittik. Yollar, balkonlar sokaklar dolu. Davul, zurna eşliğinde durdurdular, selamladılar. Mesela bir vatandaşımız poşu almış, takdim etmek için bekliyor” dedi.

Sürekli, Menemen'de “Resmi verilere göre katılım 27 binmiş. Belki 50 bini geçen insan topluluğu vardı ama…” diye konuştu.

İZDEDA GÖRÜŞMESİ

30 Ekim İzmir depreminden sonra kurulan İZDEDA’nın başlangıçta sunduğu 18 maddelik talepten gelinen süreçte sadece 4 tanesinin geriye kaldığını vurugulayan Sürekli, Cumhurbaşkanı’yla yapılan görüşme hakkında “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüler. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şu an çalışmalarını yapıyor. Bu taleplerden birçoğu belediyeleri ilgilendiren taleplerdi aslında... Yapı stokunun yüzde 70-80’i sıkıntılı.. Depremden etkilenen 80 bin konut var. Yetki bundan sonra belediyede. Onların bu işin içerisinde olması gerekiyor” dedi.

"ÜSLUPLARI DA SİNİRLERİ DE BOZLUYOR"

Büyükşehir Belediyesi'ni hizmet noktasında eleştirirken, kentte altyapı sıkıntısının devam ettiğini belirterek şunları söyledi;  

“Yağmur suyuyla kanalizasyonun ayrıştırılması lazım. Mevcut şu an 700 km hat yapmışlar, olması gereken 5 bin kilometre. İzmir’de İZSU’nun da faaliyetleri var. Ona istinaden baktığımızda İzmir’de içme suyunda kayıp kaçak oranı çok yüksek. Yani Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük kayıp kaçak oranına sahip. Bu demek oluyor ki sistem içinde olmayan, kaybolan, kaçak olarak gösterilen oran. İzmir’de içme suyu tüketimi 197 milyon 820 bin 384 metreküp. Kayıp kaçak oranı ise; 94 milyon 579 bin 6 metreküp. Bunun maddi karşılığı 660 milyon TL. Bu rakam vatandaşın cebinden çıkıyor. Onların su faturalarına yansıyor. Su fiyatları pahalı dediklerinde biz bunu açıklıyoruz. Onlar hemen algı siyasetine girişiyorlar. Üslupları da sinirleri de bozuluyor. Ama biz doğruları söylüyoruz.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLASA SÜRÜKLENİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi hızla borcu artan bir belediye. Belediye Başkanımız Seferihisar’ı iflas ettirip Büyükşehir’e geldi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi de iflasa sürükleniyor. Şirket olsaydı; Ticaret Hukuku hükümlerine göre iflas ederdi. Aziz Kocaoğlu döneminden 3 milyar 63 milyon TL borç ile devraldı. Alır almaz yıl sonunda borç 6 milyar 518 milyon 798 bin 743 TL oldu. 2020 yılında da artarak devam etti ve bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 12 milyar 100 milyon TL’ye ulaştı.”

"YORUMLARI OKUSUNLAR CEVABI ORADA!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayraklı'da gerçekleştirdiği mitingte Gördes Barajı, Körfez temizliği ve altyapı yatırımları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunmuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına yanıt vererek belediyenin son üç yılda kente toplam 9.8 milyar lira tutarında yatırım yaptığını, aynı dönemde iktidarın ise İzmir’deki yatırımlarının toplamının 5.92 milyar lira olduğunu açıklamıştı.

AK Partili Sürekli Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yatırım polemiğine ilişkin ise şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanımız İzmir’le ilgili açıklamaları yapınca o da ‘Biz yerel yönetim olarak 9 milyar yatırım yaptık. Merkezi hükümet ise 5 milyar yaptı’ şeklinde sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.  Biz cevap olarak kendilerine şunu söylüyoruz; ‘O paylaşımın altına yazılan yorumları okusunlar’ cevabı orada. Halk cevabını vermiş. Nerede başkan bu yatırımlar nerede? Öyle atmakla olmuyor. Bu yatırımlar nerede sorusunun cevabı da yanlış yönetim, israf, kayıp kaçak, İZBETON’nun yanlış yönetimi… Onlar böyle ifade de bulundular ama yatırımları hiçbir yerde gözükmüyor. Ama biz merkezi hükümet olarak diyoruz ki; 19 yılda İzmir’e 85 milyar yatırım yaptık. Bizim 85 milyonluk yatırımımız her yerde.”

KÖRFEZDE 12 YIL SONRA DAHİ YÜZEMEZSİNİZ

İzmir Körfezi’nin kirliliğine değinen Başkan Sürekli, “Körfezdeki durum her gün kötüye gidiyor. Biz İzmir Körfezi’nde farkındalık yaratmak amacıyla 2 ay önce gezi yaptık. Çiğli Arıtma Tesisi tarafına teknelerle gittik. Belli bir mesafeden sonra kirlilikten gidilemiyordu. O nedenle küçük kayıklara geçtik” dedi.

Sürekli, Tunç Soyer’in Körfezde yüzme iddiasına ise “Bu çalışmalarla, bu anlayışla 12 yıl sonra dahi yüzemezsiniz. Büyükşehir Başkanı 3 yıl sonra girer ama kıyıda da kendilerini ambulans bekler" dedi.

KİRLİLİĞİN SEBEBİ GEDİZ NEHRİ DEĞİL

Koku ve Körfez kirliliği gündeme geldiği zaman algı yapıldığını ileri süren Sürekli “İzmir’de bazı zamanlar kokudan durulamıyor. Kokunun ana kaynağı bu körfezdeki kirlilik. Piriştina döneminden süregelen İzmir Büyük Kanal projesi var. Kısmen sorunu çözdü ama bu projenin sürdürülmesi, rehabilite edilmesi lazım. Yan unsurlar da etkili. Bunlardan biri arıtma. Arıtmadan dolayı kirlilik ortaya çıkıyor. Rehabilite edilmesi lazım. 4.fazının yapılması lazım ama daha ihalesini dahi yapamadılar. Onun dışında dereler var. Bu derelerin islah edilmesi lazım. Yanlış metotlarla birlikte temizleyeceğine daha da kirletiyorlar. Bu belediyenin ve İZSU’nun asli görevi. Dev bütçeleri var. Bu sorunu çözebilirler. Bir diğeri ise yağmur suyuyla kanalizasyon suyunun aynı hatta olmaması lazım. Bu da bir sebeptir kokuya. Bu konular gündeme gelince soluğu Kütahya’da aldılar. İzmir Körfezi’nin kirliliğin sebebini Gediz Nehri’ne bağlıyor. Evet oradan akıyor ama dış körfeze akıyor. Kirliliğin sebebi bu değil. Gediz Nehrini suçlayacak bir gerekçe yok” dedi.

"BEN TABLONUN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRÜYORUM"

Son olarak İzmirli seçmenlerin oy tercihlerine değinen Sürekli, “Seçmeni suçlamıyoruz. İzmir seçmeni ideolojik etmenlerle karar veriyor. Hizmet değil ideolojiyi seçiyorlar. Yerel iktidar da bunu kullanıyor. Algı operasyonları yapıyorlar. Bunları anlatmak da bizim görevimiz. Ama artık ben tablonun değiştiğini görüyorum. Cuma günkü tabloda bize bunu gösterdi. Son seçimlerde Cumhur İttifakı’nın aldığı oy 38.7’ydi. Şu anki gelişmelere göre de bu oran çok rahat değişecek, artacak. Bakıyoruz ve tablo çok güzel gidiyor. İzmir’de de Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımızı 1. yapacağız” iddiasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.