Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Şen’den ‘çiftçi refahı’ konusunda CHP’ye hodri meydan: Ödemiş’e gelip çiftçilere sorsunlar

AK Partili Şen’den ‘çiftçi refahı’ konusunda CHP’ye hodri meydan: Ödemiş’e gelip çiftçilere sorsunlar

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş’teki tarım faaliyetleri ve çiftçilerin refahına ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. Merkezi iktidar tarafından verilen destek ve banka kredilerinden çiftçilerin memnun olduğunu ifade eden Şen, CHP’ye seslendi ve “Artık CHP vatandaşın karşısına karalamalarla değil de gerçek projelerle çıksa… Ama bir projeleri yok. Bizim projelerimiz ortada. Üreticilere verilen krediler, düşük faizler, eğitimler… Köylümüz ve vatandaşımız bunları görüyor. Eğer görmek isterlerse buyursunlar Ödemiş’e gelip çiftçimize mahsulünün değerini alıp almadıklarını sorsunlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 15:03

EGEPOSTASI- AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şen, ilçedeki birtakım sorunlar üzerinden CHP’li belediye yönetimine sitemde bulunurken eleştiri oklarını Büyükşehir’e de yönlendirdi.

Başkan Şen ayrıca ilçedeki tarım faaliyetleri ve çiftçilere ilişkin de iddialı çıkışta bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZA DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘son kez’ çıkışını değerlendiren Şen, “Sayın cumhurbaşkanımıza bizim daha çok ihtiyacımız var ama kendisinin takdiri. Bizim gençlik kollarından gelerek genel başkan yardımcısı olan bir vekilimiz var. Hamza Dağ var. Biz, gençlere önem veren bir partiyiz. Cumhurbaşkanımız da gençlere öncelik vermek istemiş. Halkın teveccühüne göre cumhurbaşkanımızın düşünceleri değişir diye umuyoruz” dediler. 

“GENÇLERİMİZİN PARTİMİZE KATILIMI OLDUKÇA YÜKSEK”

Partinin ilçedeki çalışmaları ve üye sayısına ilişkin de bilgi veren Başkan Şen, gençlerden partiye büyük ilgi olduğunu ifade etti ve “Saha çalışmalarımızla birlikte üye sayımız da artıyor. Partimize halkın teveccühü çok büyük. Göreve geldiğimizden bu yana 100 binin üzerinde üye yaptık. Sadece cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümek istedikleri için partimize üye olan vatandaşlarımız var. Ben gençlerimizin büyük kesiminin bilinçli, ülkede neyin yapılıp neyin yapılmadığını bizlerden daha iyi takip ettiklerini düşünüyorum. Biz Ödemiş’te genç üye konusunda çok iyi durumdayız. Gençlerimizin partimize katılımı oldukça yüksek” diye konuştu. 

“ÇİFTÇİMİZ DE HAYVANCIMIZ DA MEMNUN”

İlçede yürütülen tarım faaliyetlerine değinen Başkan Şen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ödemiş ziyaretinde yaşananları hatırlatarak birtakım eleştirilerde bulunurken çiftçilerin refah düzeyiyle ilgili iddialı konuştu ve şunları söyledi; “Ödemiş bacasız bir fabrika. Gıda sektöründe Türkiye'nin lokomotifiyiz. Köylülerimiz üretim konusunda çok iyi fiyatlar elde ediyor. Cumhurbaşkanımızın salgın döneminde verdiği izinlerle üretim devam etti. Üretilen her mahsulümüz şu anda ilçemizde ve ülkemizde paletliyor. Çiftçimiz de hayvancımız da memnun. Ayrıca Ödemiş, Ziraat Bankası’ndan kredi alan ilçeler arasında ilk sıralarda. Şu anda çiftçimiz çok memnun ödemişti. Bu da cumhurbaşkanımız sayesinde. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ödemiş programında 2-3 kişiyi çıkarmıştı. Çiftçilikle alakası olmayan bri ablamız 40-50 ineği olduğunu ve bunları sattığını söylemişti. Ama biz bunların doğru olmadığını, tarlasını satmadığını ispat ettik. Beydağ’dan gelen çiftçinin de çiftçilikle alakalı hiçbir işi olmadığını ve ilçe başkanıyla akrabalığı olduğunu ispat etmiştik. Evime ekmek, un alamıyorum diyen kişin Beydağ’ın en zengini olduğunu ispat etmiştik. Artık CHP vatandaşın karşısına karalamalarla değil de gerçek projelerle çıksa… Ama bir projeleri yok. Bizim projelerimiz ortada. Üreticilere verilen krediler, düşük faizler, eğitimler… Köylümüz ve vatandaşımız bunları görüyor. Eğer görmek isterlerse buyursunlar Ödemiş’e gelip çiftçimize mahsulünün değerini alıp almadıklarını sorsunlar. Biz ilçemizde hem tarımsal sulama hem de içme suyu için 5 barajımızı bitirdik. Birini de içme suyu için Büyükşehir’e vereceğiz.”

“BÖYLE BİR TERCİHİM YOK”

2023 Genel Seçimleri için seçim atmosferi kendini iyiden iyiye hissettirirken milletvekili adayı olup olmayacağı konusunda da açıklama yapan Şen, “Benim böyle bir adaylığım yok. Şu an zaten bize il başkanlığımız ya da genel merkezimizden istifaya ilişkin bir bilgi gelmedi. Tabii yakın zamanda genel merkez ve il başkanlığından gelen taleplerle çalışmalar başlarız. Kendi açımdan öyle bir tercihim yok. Ben görevimin sonuna kadar elimden geleni yapmak ve 2023 seçimine teşkilatımızı taşımak istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERİŞ’E ÇAĞRI 

İlçede bulunan ve AVM yapılacağı iddialarıyla geçtiğimiz haftalarda yeniden gündeme gelen Ticaret Borsası’nın arazisi için de Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e çağrıda bulunan Şen, “Bu alanın mülkiyeti 2009 yılında Ticaret Borsası tarafından satın alındığında fakülte ya da üniversite yapılacağı söylenmişti. İlerleyen yıllarda da Ticaret Borsası’nın bu konuda girişimleri oldu. Ben buradan hem Ticaret Borsası Başkanımız  Latif Akay hem de Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e tekstildeki bölümün bir kısmının Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne verilmesi noktasında çağrı yapayım. Biz alanı üniversiteye verelim. 80 bin metrekarelik bir arazi. Bir kısmını verirlerse seviniriz. Evet kamuoyunda oraya özel hastane ya da AVM yapıalcğaına ilişkin söylentiler var ancak bize gelen bir bilgi ya da plan yok. Buranın alınmasının nedeni eğitim alanı yapılmasaydı. Biz zaten Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nu buraya getirdik. Onlar da bu konuda bize destek olsunlar” dedi.

“ARTIK BİRİLERİNİN ÜSTÜNE BİR ŞEY YAPMA ZAMANI DEĞİL”

Ödemiş Belediye başkanı Eriş’in 4 yıllık performansını da değerlendiren Başkan Şen, yol konusunda Büyükşehir’e sitemde bulundu ve “Mehmet Başkan’ın en önemli vaatlerinden biri eğer ki Ödemiş CHP’li bir belediye olursa biz Ödemiş'e birlikte hizmet yapar ve Ödemiş’imize güzellikler kazandırırız demişti. Ama… İZSU’nun çalışmaları, Gediz A.Ş.’nin çalışmaları ya da doğalgaz çalışmaları var. Sokaklarımız örtülmüyor, kapanmıyor. Biri toplu Ödemiş belediyesi’ne atıyor, belediye Büyükşehir’e atıyor. Böyle gidiyor. Ama bir yol kazanılacaksa UKOME’den izin alınır. Biz bunu biliyoruz. 7 metrenin altı olan çalışmaları Büyükşehir yapar. Artık birilerinin üstüne bir şey yapma zamanı değil. Bizim artık sanayiye gidip araçlarımızı tamir ettirmekten kurtulmamız lazım. Başkanımız iyi çalışıyor. Festivaller yapıyoruz hep. Festivaller yapılmasın demiyoruz ama gerekli hizmetler de yapılsın. Mesela otopark yapılacak Büyükşehir’de dediler ama ortada yok Küçük Sanayi Sitesi dediler o da yok. Kuzey çevreyolu dendi. O da yok ortada. Yani biz hastane yaptık, yurt yapacağız, gençlik merkezi yaptık, üniversiteyi getiridk. AK Parti olarak biz yapıyoruz” diye konuştu.  

“PARA VERİLMİYORSA TAPUYA ŞERH KOYUYORLAR”

İlçede yol yapım çalışmaları üzerinden vatandaştan para tahsil edildiğini ve paranın ödenmemesi durumunda da tapulara şerh konulduğunu ifade eden Başkan Şen, AK Partili belediyecilik kıyası yaptı ve şunları söyledi; “Hemen hemen hiçbir belediye başkanı bu yol yapımı için para almadı. Bizim belediye başkanlığımız döneminde de para alınmadı. Ama Mehmet Eriş başkanımız, bizim dönemimizde bizim dönemimizde karar çıktığın ifade ediyor. Ve para istiyor. Ama bizim dönemimizde öyle bir meclis kararı yok. Para vermeyenlerin de tapularına şerh konuluyor. Hizmeti yapan biziz, vatandaşa zulmeden de Sayın Başkan’dır. Biz AK Partili belediye döneminde Mahmut Badem döneminde bu parayı kimseden tehsil etmedik. Ödenmediği takdirde de tapulara şerh koyuyorlar. Biz bu konuda muhalefetimizi yaptık. Kendisi de bu bedelin alınacağını ve hizmetin bedelinin olacağını ifade etti. Biz muhalefetimize devam edeceğiz ama mecliste salt çoğunluk İYİ Parti ve CHP’de.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.