Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Şen’den Başkan Eriş’e ‘bayrak üzerinden siyaset’ tepkisi

AK Partili Şen’den Başkan Eriş’e ‘bayrak üzerinden siyaset’ tepkisi

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, geçtiğimiz gün ortaya çıkan Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin çöpe atılması olayı hakkında konuştu. Yaşanan olayda ihmal olduğunun altını çizen Başkan Şen, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in bayrak üzerinden siyaset yaptığını söyledi ve “Bayrak bizim en kutsalımızdır. Ben Başkanımız Sayın Eriş’ten olayla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını ve araştırıyoruz demesini beklerdim. O bunu yapacağına kendisi bu işi siyasallaştırdı” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2021 - 16:01

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde  İzmir'in Ödemiş ilçesinde skandal bir olay yaşanmış ve ilçenin Kayaköy Mahallesi'nde Türk Bayrağı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin çöpe atıldığı ortaya çıkmıştı.

Video ve fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş Belediyesi'nin eski Çiftçi Malları Koruma Evi binasını temizlerken Türk Bayrağı ile Atatürk posterini çöpe attıklarını öne sürmüştü.

Belediyeden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmezken Başkan Şen, TR35 ekranlarında yayınlanan Uyandıra Servisi programında Kutluhan Nesli’nin yaşanan olaya ilişkin sorularını yanıtladı.

“İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yaşanan olayda ihmal olduğunu belirten Başkan “Kayaköy Mahallesi’nde oturan arkadaşlarımızdan bu görüntüler geldiğinde biz olayın yaşandığı yere gittik. Çiftçi Malları Koruma Binası’nın muhtarlığa tahsisi sırasında belediye personel, dikkatsizce burayı temizleyip bizim en kutsalımızı bayrağımızı atıyor. Dikkat etmemiş olabilirler demeyeceğim. Dikkat etmeleri gerekiyor. Oradaki çöpleri alırken hiç mi dikkat etmediler, hiç mi görmediler? İhmal olduğunu düşünüyorum. Çünkü o bayrağın görünmeme imkanı yok. Karaköy Mahallesi vatandaşlarımız bayrağına, milletine sahip çıkan insanlardır. Bu olay, mahalle halkının duyarlılığıyla ortaya çıktı. Biz, hangi personelin yaptığını bilmiyoruz. Biz, belediyeden işlemi yapan belediye personelinin tespit edilip gerekli işlemin yapılmasını istedik. 

“BAŞKANIMIZ BÖYLE GAFLARI DEVAMLI YAPIYOR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in konuya sessiz kaldığına dikkat çeken Şen, Başkan Eriş’in bayrak üzerinden siyaset yürüttüğünü söyledi ve “Bugüne kadar belediye başkanından bir açıklama gelmedi. Ama Sayın Başkan bizim talebimizi yanlış algıladı herhalde cumartesi günü bölgeye giderek Kayaköy Mahallesi bayrağına sahip çıkar. Bayrak üzerinden siyaset yapmayalım demiş. Siyaseti yapan kendisi. Biz siyaset yapmadık. Biz sadece belediyenin konuda inceleme yapmasını istedik. Biz bayrağımızı asla siyasete bulaştırmayız. Bayrak bizim en kutsalımızdır. Ben Başkanımız Sayın Eriş’ten olayla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını ve araştırıyoruz demesini beklerdim. O bunu yapacağına kendisi bu işi siyasallaştırdı. Biz hiçbir şekilde bu olayı Karaköy halkına mal etmedik. Başkanımız böyle gafları devamlı yapıyor. Bunu neden yaptı anlamıyorum. Belediye çalışanını mı korumaya çalıştı yoksa Kayaköy halkını mı bize düşman etmek istedi” ifadelerini kullandı.

“BİZ KİMSEYİ SUÇLAMAK İSTEMEDİK”

Yaşanan olayın ardından paylaşımına gelen bir yorumdan da bahseden Şen, şunları söyledi; “Benim yaptığım o paylaşımın altına bir vatandaş, ‘ben bunu görmedim. Biz burayı Çiftçi Malları’nı Koruma müdürlüğünden muhtarlığa teslim edildiği için temizlerken. Türk milletinden özür dilerim’ yazdı. Ama yine aynı arkadaş 40-45 dakika sonra başka birilerinin ağzından ‘Acaba bu bayrağı oraya birileri mi koydu’ diye yazdı. Evet doğrudur, görmemiş olabilir kardeşimiz. Ama daha sonra başkalarını suçlamaları bizi çok üzüyor. Biz kimseyi suçlamak istemedik.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.