Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Şekerci’nin ‘skandal’ paylaşımına CHP’li Altıparmak’tan yanıt

AK Partili Şekerci’nin ‘skandal’ paylaşımına CHP’li Altıparmak’tan yanıt

AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci’nin Başkan Soyer’e su tüketimi ve kayıp kaçak üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt CHP’li mevkidaşı CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak’tan geldi. Şekerci’ye yanıt olarak Başkan Soyer’in ilçede hayta geçirdiği hizmetleri sıralayan Altıparmak, “Söyleyecek sözü olmayanların, polemikler üzerinden, siyaseti horoz dövüşüne çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2021 - 17:06

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili, Bergama ve Kınık’tan oluşan Bakırçay turuna geçtiğimiz gün Dikili’den başlamıştı. Dikili’de mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer, tarımda kullanılan vahşi sulama teknikleri nedeniyle su kaynaklarının tükendiğini söylemiş ve damla sulama yöntemine geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla alt yapı stoku ve kayıp kaçak oranları üzerinden Başkan Soyer’i eleştirmiş ve “Tevafuk sayfaları gezerken PKK’nın İzmir iş garantörünün Dikili muhtarlarımıza tarım politikalarımızı ve büyükşehir yasasındaki değişikliğimizi anlattığını gördüm, sevindim. Fakat daha sonra yanlış tarım politikaları yüzünden, hoyratça su tüketiminden dolayı su kaynaklarının tükendiğinden bahsetti. Bu da doğru. Çiftçiler bu konuda damla sulamaya geçmeli ve belli eğitimler verilmeli. Evet.  Peki Hey gidi Dikili’den habersiz adam... Sokak aralarında dere gibi akan suyu patlakları ve heba olan binlerce, yüz binlerce ton suyu nasıl görmüyorsun? Suyun ücretini ödeyene nasıl katlama yapıp kayıp kaçağı tolere ediyorsun? Sen aklınca tarım dersi verirken israftan bahsederken reanjeksiyonsuz (yani jeotermal su için kullanılan suyun geri aynı kuyuya verilerek suyun kuyuya verilerek suyun heba olmaması) ve yıllarca aynı suyun heba edildiğini biliyor musun? Bilmezsiniz tabii ki çünkü siz de tıpkı genel başkanınız gibi kim önünüze bir kağıt koysa onu okuyorsunuz” demişti.

Şekerci’nin sözlerine CHP’li mevkidaşı CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak’tan geldi. Altıparmak, Şekerci’ye Başkan Soyer2in 31 Mart seçimlerinden bu ya ilçede yaptığı hizmetleri sıralayarak yanıt verdi.

Yapılan yazılı aç.ıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dün olduğu gibi bugün de seviyemizden ve terbiyemizden asla taviz vermeyeceğiz. Ancak gelinen süreçte ilimiz İzmir’e ve ilçemiz Dikili’ye hizmette sınır tanımayan, yatırımları ile halkımızın gönlünde taht kuran izmir büyükşehir belediye başkanımız sayın mustafa tunç soyer’i ve emekçilerimizi de içine alançirkin ithamlara da sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Asılsız iftiralar ve iddialara cevaben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer Döneminde;

- Dikili merkezinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısı 54 km’si iletim hattı, toplamda 168 km uzunluğunda içme suyu şebekesi 65 milyon 453 bin liralık yatırım ile yenilenmiştir. Artık binlerce ton su heba olmayacaktır.

- Büyükşehir belediyemiz kayıp kaçağı elektrik aboneliği gibi katlama yaparak tolore etmemektedir. Tam tersine zararına tüketiciye ulaştırmaktadır. Ancak siz elektrik faturalarında kayıp kaçak bedelleri hakkında ne yapıyorsunuz önce bunu açıklayınız?

-Yıllarca yerel idaresi AKP yönetiminde olan Çandarlı beldemizin içme suyu arıtma tesisi 4.000m3/gün kapasiteyle devreye alınacak olup 15 milyon 600 bin lira yatırım yapılmaktadır. Buna ilaveten Çandarlı Göletinin yapım maliyeti 30 yıl boyunca her yıl güncel su fiyatı çarpılarak DSİ genel müdürlüğüne ödenecektir.

- Çandarlı Mahallemiz için 19lt/sn kapasiteli 2 adet, Dikili ilçe merkezi için 15lt/sn kapasiteli bir adet su kuyusu açılmış ve hizmete alınmıştır.Şu an için İZSU Genel müdürlüğünün ilçemize yapmış olduğu toplam yatırım 82 milyon Türk Lirasıdır.

-2014 yılında il özel idaresi tarafından DSİ’ye devredilen ve 4 yıl boyunca çivi dahi çakamadığınız Yahşibey köyü sulama göleti 2018 yılında İzmir büyükşehir belediyesine devredilmiş olup, 15 milyon liralık yatırım ile ülkemizde yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği ilk sulama göleti projelerinden birisidir. Bu proje sayesinde 65 bin m2 damlama sulama ağı ile 420 çiftçimiz 2022 yılında sulama imkanına kavuşacaktır.

- İlçemiz genelinde 75 bin ton sıcak asfalt, 327 m2 sathi kaplama, 277 bin m2 kilit parke taşı yapılmıştır.

- Pandemi döneminde siz maske dağıtımını beceremezken İzmir Büyükşehir Belediyemiz 3.500 adet gıda kolisi, 20.000 adet maske, 1750 adet iftar yemeği, 1000 adet hijyen paketi, 4500 kg sokak hayvanlarımız için mama, binlerce Türk bayrağı ve Nutuk dağıtımı gerçekleştirmiştir?

- Bilmiyor olabilirsiniz ancak araştırmak zorundasınız. İzmir Valiliğine ait ılıca bölgesinde bulunan termal kuyularda şu an reenjeksiyonsuz bir şekilde dereye salıverilme konusunda iktidar partisinin ilçe başkanı olarak ne yapıyorsunuz?

Siyaset hizmet yarışıdır. Arsası Dikili Belediyesince geçtiğimiz dönem tahsis edilen hastane inşaatını ne zaman bitireceksiniz? Hizmet klavye başında değil sahada gerçekleştirdikleriniz ile olur.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer’in ilçemize yapmış olduğu bunca hizmete teşekkür etmeniz gerekir iken iftira siyasetini kendinize rehber edinmenizi derin üzüntü ile izliyoruz.

Emekçi kardeşlerimizin alın teri ve emeklerini eli kanlı terör örgütü ile ilişkilendirmek,bunu siyasete alet etmek ise tek kelime çaresizliktir. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Emekçilerimize saldırmaya cüret eden çaresiz zihniyetin, Oslo’da, Habur’da kucaklaştıklarının, 7 sene Gara da rehin alınan aziz şehitlerimizi nasıl katlettiğinin hesabını vermeye davet ediyoruz.

Arap şeyhleri için milli yas ilan edenlerin şehitlerimiz için nasıl sessiz kaldığını, İstanbul seçimlerini kazanmak uğruna devlet televizyonuna terörist başının kardeşini çıkaranları,terörist kavramının içeriğinin ne olduğunu bilmediği için sürekli kandırılanların kim olduğunu ise en iyi halkımız bilmektedir.

Kaynamayan tencerenin hesabını vermekten kaçarak, söyleyecek sözü olmayanların, polemikler üzerinden, siyaseti horoz dövüşüne çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Siyasetin hizmet üreterek emekçinin emeğinin yanında durarak, aşkla ve sevgiyle nasıl yapıldığını sizlere öğreteceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü olarak, siyasette sevgi ve barışın dilinin hakim olması için dün olduğu gibi bugünde büyük çaba ve uğraşımız kararlılıkla devam edecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.