Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Polat’tan Başkan Sandal’a sert eleştiri: Halay çekme maharetini hizmette de göstersin

AK Partili Polat’tan Başkan Sandal’a sert eleştiri: Halay çekme maharetini hizmette de göstersin

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkanlık ettiği 550 gününü değerlendirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmediğinin altını çizen Başkan Polat, Serdar Sandal’ın Muhtarlar Günü’nde çektiği halayı da sert bir dille eleştirdi. Polat, “Serdar Sandal’ın seçim döneminde vaat ettiği icraatlarını bir an önce gerçekleştirmesini, bu yönde adımlar atmasını, halay çekme konusundaki maharetini hizmet alanlarında da göstermesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2020 - 11:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Bornova Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısı ile 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle başkanlık koltuğuna oturan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın 550 gününü değerlendirdi.

Başkan Polat, Serdar Sandal’ın 550 gün boyunca seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmediğinin altını çizerken Başkan Sandal’ın 500 gün sunumunda yaptığı sunuma da gönderme yaptı. Belediyenin, Serdar Sandal’ın söylediği gibi tasarruf etmediğini belirten Polat, “2019 yılı kesin hesabına göre 176 milyon 210 bin 872 lira olan Belediye borcunun 238 milyon 789 bin 814 liraya çıkardığını görüyoruz” diye konuştu.

“YÜZDE 21 ORANINDA DAHA FAZLA BORÇLANDIK”

Serdar Sandal’ın yerel seçim öncesinde verdiği vaatlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediğini ifade eden Polat, 550 gün sunumunda Serdar Sandal’ın Bayraklı Belediyesi’nin her ay 3,5 milyon tasarruf ettiği sözlerini hatırlatarak, “Borç batağında olan Belediyenin, aylık 3.5 milyon TL üzerinde tasarruf sağladığını ve kredi çekmeden 133 milyon TL borç ödediğini iddia eden Serdar Sandal'ın teslim aldığı Belediye bütçesi ile bir yıllık durumunu değerlendirelim. 2019 yılı kesin hesabına göre 176 milyon 210 bin 872 lira olan Belediye borcunun 238 milyon 789 bin 814 liraya çıkardığını görüyoruz. Yani Bayraklı Belediyesinin yüzde 21 oranında daha fazla borçlandığını 2019 yılı kesin hesap verilerinden anlıyoruz. İddia ettiği gibi aylık 3.5 milyon tasarruf etseydi ve 133 milyon borç ödemiş olsaydı Belediyenin hiçbir borcunun olmaması gerekirdi. Gerçek olan şudur ki, Bayraklı Belediyesine ait olan Baybel ve Bayraklı A.Ş’nin borcu 110 milyon, Bayraklı Belediyesinin toplam borcunun 300 milyona dayandığını görüyoruz” dedi.

“HER YAĞMURDA ALTYAPI SORUNU GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Başkan Polat, Serdar Sandal’ın üzerinde önemle durduğu kentsel dönüşüm konusunda da net adımlar atılmadığının altını çizerek, “Kentsel dönüşüm noktasında ise, hala net adımlar atılmadığı gibi çözüm noktasında 550 günlük süre boşa geçmiştir. Bu beceriksiz yönetim ve zihniyetin önümüzdeki süreçte de kayda değer bir ilerleme göstermeyeceği aşikardır. Her yağmur yağdığında başta Sevgi Yolu olmak üzere, tüm sokakların alt yapı sorununun gün yüzüne çıktığını hep birlikte görüyoruz. Hatta Sevgi Yolunda vatandaşın ve esnafın Sandal'a ihtiyaç duyduğunu gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

SANDAL’A SATIŞ VE DEVİR ELEŞTİRİSİ

Serdar Sandal’ın 18 aylık görev süresince yaptığı satış ve devirlere de Polat, “Bayraklı Belediyesi’nin sattığı ve devrettiği taşınmazlara baktığımızda, Serdar Sandal’ın 550 günde, Hasan Karabağ’ın son 5 yıllık dönemde sattığı taşınmazdan daha fazla taşınmazı sattığını ya da Bayraklı halkının malları ve taşınmazlarını Büyükşehir Belediyesine devrederek, karşılığında iş yapmaya çalıştığına üzülerek şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

“SANDAL’I ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Başkan Serdar Sandal’ın Muhtarlar Günün’nde çektiği ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan halayla ilgili  de konuşan Başkan Polat, “Malumunuz üzere pandemiden dolayı tüm dünya ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Çözüm ise Maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet edilmesidir. Sayın Serdar Sandal 19 Ekim Muhtarlar gününde bütün bu tedbirleri hiçe sayarak Bayraklı'mızı ülke gündemine maalesef ki olumsuz olarak taşımıştır. Topluma mal olmuş kişilerin bu kurallara daha fazla riayet edip, örnek olması gerekirken, sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket eden sayın Sandal'ı şiddetle kınıyoruz. Bu tavır, her fırsatta emek ve emekçi demagojisi yapan sayın Sandal'ın canları pahasına pandemiyle mücadele eden, bu uğurda can veren Sağlık çalışanlarının aziz hatıralarını ve emeklerini hiçe saymasıdır. Sözlerime son verirken, Sayın Serdar Sandal’ın seçim döneminde vaat ettiği icraatlarını bir an önce gerçekleştirmesini, bu yönde adımlar atmasını, halay çekme konusundaki maharetini hizmet alanlarında da göstermesini arzu ediyoruz. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı olarak, her daim Bayraklı halkının menfaatleri noktasında, elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

“500 GÜN SUNUMUNA DAVET EDİLMEDİK”

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi’nin uzaktan eğitim konusunda EBATV’ye destek niteliğinde bir uygulama olan TVBek uygulamasını hayata geçirdi. Sandal’ın bu hizmetini olumlu yaklaşan Başkan Polat, “TVBek doğru bir uygulama. Biz her zaman Bayraklı halkının menfaatine olan her uygulamada Başkan Sandal’ın destekçisi olacağımızı söylemiştik hala da öyleyiz. Ancak şahsım adına 31 Mart’tan bu yana Sayın Sandal bugüne kadar bir kere bile bizi arayarak herhangi bir konuda bizden yardım istemedi ya da görüşümüzü sormadı. Biz kendisinin bir kere bile ’Bu konuda nasıl hareket edelim’ dediğini göremedik. Hep uzlaşıdan bahsediyor. E uzlaşı bunun neresind? Zaten eğer kendisi uzlaşı yanlısı biri olsaydı ve bu sözlerinde samimi olsaydı bizi belediyenin 500 gün sunumuna davet ederdi. Ancak bizim sunumdan haberimiz olmadı, davet de edilmedik” diye konuştu.

“YÖNETİMSEL BİR SIKINTI VAR”

Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş da bir değerlendirme yaparak, Başkan Sandal’ın 500 gün sunumunda söylediklerine değindi. Aktaş, şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde Sayın Serdar Sandal 500 gününü anlattı. Oradaki vaatlerine baktığımızda, her zaman söylediği gibi 'Borçlu belediye satın aldım, iş yapamıyoruz’ dedikten sonra her ay 3,5 milyon borç ödediğini söyledi. Bunlar olsaydı Bayraklı Belediyesi'nin borcunun kalmaması lazım. Ben Sandal'ın yerinde olsam şunu yapardım; Seçim zamanında hangi sözleri verdiğimi ve hangilerini yaptığımı ifade etmeye çalışırdım. Ancak baktığımızda Sandal'ın bunlarla ilgili hiçbir söyleminin olmadığını görüyoruz. Kentsel dönüşümü çözeceğiz dendi ancak 19 mahallede kentsel dönüşüm sorunu devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanı genişleteceğiz dendi ancak Hasan Karabağ döneminden bir adım bile ileriye gidemediler. İşsizlik sorunu çözeceğiz dediler ancak mecliste bunu söylediğimizde ‘Biz nasıl yapacağız, devlet miyiz'’ dediler. Altyapı ve trafik sorununu çözeceğiz dediler ancak bununla ilgili herhangi bir çalışma yok.

Belediyede şu an 30 müdürlük var ve 550 günde bu müdürlüklerin 16'sında değişiklik var. Nedense bu müdürlüklerde neredeyse üç defa değişimler yaşandı. Bunun nedeni de müdürlükler ile başkan arasında uyumun olmadığı. Yani yönetimsel bir sıkıntı var. Belediye başkanının yönetimi ile uyum içinde çalışması lazım. Serdar Sandal her mecliste biz çalışanlarımıza sahip çıkacağız diyordu. Şimdi sendikanın üyelerine attığı bir mesaj var, 'Ben kendim çıkartırım kendim alırım’ demek istiyor belediye başkanı. Umarım böyle bir sıkıntı yaşamayız. İnşallah belediye müdürlüklerinde yaşanan durum işçilerde de yaşanmaz.

Bayraklı Belediyesi'ne yakışmayan görüntüler izledik. Ne olursa olsun makamınızdan dolayı bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Padenmi döneminde daha fazla dikkat etmek gerekirken, muhtarlar günün bu şekilde kutlanmasına hayret gösterdik. Muhtarlar hepimiz için önemli ancak bu şekilde bir eğlence olmaması lazım. Halayda gösterdiği başarıyı Bayraklı'daki çalışmalarda da göstermesi lazım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.