Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Pehlivan’dan CHP’nin ‘yangın eleştirilerine’ sert tepki: Ahlaksızca!

AK Partili Pehlivan’dan CHP’nin ‘yangın eleştirilerine’ sert tepki: Ahlaksızca!

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan  28 Temmuz'dan bu yana başta Akdeniz olmak üzere, yurdun çeşitli bölgelerindeki orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin muhalefet tarafından yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Afet durumlarında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Pehlivan, ““Muhalefetin eleştirilerini çok yersiz ve ahlaksızca buluyorum. İktidar olmak için yapması gerekenler bunlar değil. Halkımız bu tip yaklaşımları cezalandırıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2021 - 17:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye 14 gün önce Antalya Manavgat’ta başlayan ve ardından Bodrum, Milas, Köyceğiz, Datça, Bozdoğan, Tunceli ve Çökertme’nin de aralarında bulunduğu toplamda 270 noktada otaya çıkan yangınlara mücadelesini sürdürüyor. 

Havadan ve karadan müdahalelerle 14 günün sonunda yangınların birçoğu kontrol altına alınırken siyasetin gündeminde ise yangınlara müdahalede kullanılması gerek Türk Hava Kurumu(THK)’nun yangın söndürme uçakları ve konuya ilişkin tartışmalar yer aldı. Muhalefet, yangın söndürme uçakları ve yangınlara müdahale konusunda iktidarı sert bir dille eleştirmiş ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye istifa çağrısında bulunmuştu.

Yangın söndürme uçaklarına ilişkin tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır’’ açıklaması yapmıştı. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, uçakların "6 uçağın ayağa kalması için gereken para 4 milyon dolar” demişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin uçakların bakımı yapması ve belediyeler tarafından kiralanması çağrısında bulunmuştu.

Yangınlara ilişkin yaşanan gerilimleri Egepostası’na değerlendiren Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, muhalefet tarafından yapılan eleştirileri “ahlaksızlık” olarak tanımladı.

“HALKIMIZ BU TİP YAKLAŞIMLARI CEZALANDIRIYOR”

Muhalefetin yangınlarla mücadelede ötekileştirici bir tavır takındığını ifade eden Pehlivan, halkın bunu cezalandıracağını söyledi ve “Muhalefetin eleştirilerini çok yersiz ve ahlaksızca buluyorum. Kesinlikle ve kesinlikle bu konuyu siyaset malzemesi yapmalarını esefle kınıyorum. Bu konuyu mecliste de dile getirdim. Bizim canlarımız yanıyor. Kalbimiz yanıyor, canımız gidiyor. Ormanlarımız ekolojik dengenin korunabilmesi açısından çok kıymetli. Hem ağaçlarımız hem de içinde yaşayan canlılar ekolojik denge kuruyorlar. Yangınların ne şekilde ve neden çıktığı halkımız tarafından biliniyor. Buna rağmen yangınların çıkma sebepleri üzerine konuşmaları gerekirken maalesef bu konuda yetersiz kalındığıyla ilgili çok acımasızca eleştirilerde bulundular. Hiç yakışan bir durum değil. Muhalefetin çok daha farklı unsurları üretmesi gerekiyor. İktidar olmak için yapması gerekenler bunlar değil. Halkımız bu tip yaklaşımları cezalandırıyor. Bugüne kadar hep böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Ama ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde kendilerini bu sürecin dışında tutmaları ve ayrıştırmalarının takdirini ben kıymetli halkımıza bırakıyorum. Hiç hoşumuza gitmeyen tavır ve davranışlarla karşılaşmış olduk” dedi.

YANGINLAR CHP’Lİ BELEDİYELERDE ÇIKTI

Yangınlarla mücadele konusunda yetkinin bakanlıkta mı yoksa belediyelerde mi olduğu tartışmasına da değinen Pehlivan, “Şu durumda Orman Bakanlığımıza hepimizin destek olması gerekiyor. Kaldı ki orman yangınlarının bir çoğuna baktığımızda da büyükşehir yönetimlerinin de CHP’li belediyelerde olduğunu görüyoruz. Yani bizim orman Bakanlığımız bu konularda eksikse kendileri tamamlasınlar. Antalya’da yangın çıktı Manavgat’ta. Büyükşehir’i yöneten kim? CHP’li belediye başkanı. Bu konuyla ilgili itfaiye yapılanması kimin sorumluluğunda? Büyükşehir’in. Biz çıkıp bu konuda tek bir eleştiri yapmazken kendilerinin Orman Bakanlığı’nı eleştirmeleri… Türkiye genelinde 100’ün üzerinde yangın çıkmışken ve 2-3 haftalık süre içerisinde 97’nin üzerinde yangın kontrol altına alınmışken… Sadece 2 yangın kontrol altına alınamadı. Onu da toparlayacağız. Biz büyük bir milletiz ve ciddi bir gücü. Biz zor zamanlarımızda çabuk birleşebiliyoruz. Ben ülkesini, milletini ve devletini seven insanlar olarak nitelendirmek istiyorum. Genellemek de istemiyorum. Her CHP’li arkadaşımın bu düşüncede olduğunu düşünmüyorum. Ben milletimizin bu zor zamanlarında birleşeceğine inanıyorum. Biz çok şeyin altından kalkmış bir milletiz. Bunun da evvel Allah altından kalkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Milyonlarca fidan yolda. Biz tekrardan aynı alanları çok daha güçlü bir şekilde yeşillendirmeyi başaracak bir güçteyiz. Bunu da başaracağız” diye konuştu. 

“ALINMIŞ BİR UÇAĞIN OLMADIĞINI BÜTÜN KAMUOYU GÖRÜYOR”

Pehlivan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yangın uçağı kiralama önerisinde de 2019 yılında İzmir’de çıkan yangının ardından başlatılan yardım kampanyasını hatırattı ve şunları söyledi; “Geçtiğimiz yılarda Torbalı’da büyük bir yangınla karşılaşmıştık. Ben o zaman Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiydim. O zaman Sayın Tunç Soyer toplantıyı orada yapmıştı. Kendisi uçak almak üzere yangın kampanyası başlatmıştı. Ortada uçak göremedik maalesef. Kiralamadan bahsediyorlar ama ben bunların her birinin sözde kalacağına inanlardanım. Çünkü yaşadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi uçak almak üzere yardım kampanyası başlattı ve bununla ilgili olarak hala bugün de alınmış bir uçağın olmadığını bütün kamuoyu görüyor zaten.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.