Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır’dan, ‘trafo’ açıklaması: Üzerimize düşeni yaptık, sıra yerel yönetimde

AK Partili Nasır’dan, ‘trafo’ açıklaması: Üzerimize düşeni yaptık, sıra yerel yönetimde

30 Ekim depreminden etkilenen vatandaşlarla toplantı yapan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapımı durdurulan Elektrik İndirme Merkezi (GİS) konusunda, vatandaşların talebinin yerine getirildiğini söyleyerek, trafonun farklı bir yere yapılacağı bilgisini verdi. Bakanlığın üzerine düşeni yaptığını, ancak bölgedeki enerji ihtiyacının karşılanması için bu trafonun yapılmasının elzem olduğunu, bunun için de Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun arsa temin etmesi gerektiğini ifade ederek, sıra yerel yönetimlerdedir.’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2021 - 08:58

Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapılacak olan trafo merkezinin, mahalleliler tarafından istenilmemesi üzerine harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yer değişikliği ile ilgili bakanlık ve yerel yönetimlerle görüşme gerçekleştirmişti. Trafo merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesine çağrıda bulunan ve gerekli arsanın temin edilmesini beklediklerini dile getiren Milletvekili Nasır, “Depremden önce Belediyece planları yapılmış, ihalesi Bakanlıkça gerçekleşmiş olan, deprem konutlarının yanındaki alanda bulunan trafo merkezinin inşaatı, depremzede vatandaşların talebi üzerine bakanlığımız tarafından yapımı durdurularak, ihalesi iptal edilmiştir. Bölgenin enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni trafo merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin arsa temin etmesi beklenmektedir. 30 Ekim depreminin ardından yıkılan binaların yerine yenileri yapıldı ve bölgenin artan enerji ihtiyacı da devam ediyor. Hem vatandaşların taleplerine cevap verecek hem de enerji ihtiyacının giderilmesi konusunda atılacak adımların takipçisi olacağız. Konunun çözümü için belediyeleri bir an önce harekete geçmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

''Kamu yararı gözetilerek sonuca ulaşılacak''

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, duvarlar ve tel örgülerin kaldırılması talebine ilişkin ise, “Bu, yeni bir yer bulunana kadar mümkün değil. Biz hükümet olarak, üzerimize düşeni yaptık. Artık sıra yerel yönetimlerde. Buraya yakışan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin trafo yapımına uygun bir yer temin ederek, mevcut arsa ile takası gerçekleştirildikten sonra belediyenin söz konusu yere bir park yapmasıdır.” dedi. Bu sürecin vatandaşların talep ve beklentileri yönünde çözümlenmesi konusunda gereken tüm çabayı sergilediklerini de kaydeden Nasır, yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmesi halinde konunun kısa süre içinde kamu yararı gözetilerek, mutlaka kesin sonuca ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.