Dolar 32,5292
%0.25
Euro 34,7687
%0.14
Altın 2.492,090
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır'dan madde madde 'engelleme' çıkışı

AK Partili Nasır'dan madde madde 'engelleme' çıkışı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümetin ve AK Partili ilçe belediyelerin İzmir'de hayata geçirmek istediği birçok projenin CHP tarafından engellenmeye çalışıldığını örnekler vererek iddia ederken, "Saymakla bitiremediğimiz kadar yapmak istediğimiz hizmetlere engel oluyorsunuz. Şimdi de Ege Bölgesi ve İzmir'in turizmini şahlandıracak Çeşme Projesi'ni engellemeye çalışıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2022 - 10:13

EGEPOSTASI – İzmir siyasetinde AK Parti ile CHP arasındaki ‘engelleme’ tartışmaları kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir milletvekilleri merkezi hükümetin İzmir’e destek vermediğini ve yapılmak istenen yatırımların da engellendiğini öne süren açıklamalarda bulunmuştu.

CHP kanadının eleştirilerine karşılık AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve AK Partili ilçe belediye başkanları da merkezi hükümetin ve AK Partili ilçe belediyelerin projelerinin önüne CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taş konulduğunu iddia etmişti.

Tartışmalara dahil olan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin ve AK Partili belediyelerin projelerinin engellendiği iddialarını madde madde örneklerle açıklarken, benzer  durumun şimdi Çeşme Projesi için de yaşandığını belirtti.

Nasır’ın ifadeleri şu şekilde:

 “Mağrur İzmir'i mağdur İzmir yaptınız.. Kiraz'a Devlet Hastanesi yapılmasını engelliyorsunuz. Bergama'ya Millet Bahçesi yapılmasını engelliyorsunuz. İnciraltı planlarının yapılmasını engelliyorsunuz. Urla yat limanının yapılmasını engelliyorsunuz.

Kiraz ilçesinin planlarının yapılmasını engelliyorsunuz. TOKİ'nin sosyal konut yapmasını engelliyorsunuz. Kentsel dönüşümü siyasi risk olarak gördüğünüz için ipe un seriyorsunuz. Bayraklı Çiçek Mahallesindeki heyelan bölgesi için görevinizi yerine getirmiyorsunuz.

Alt yapı sorununu çözmüyorsunuz. Kent merkezi ulaşım sorununu çözmüyorsunuz. Foça Kent Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planını engelliyorsunuz. Alt ve üst ölçekli planları uyumlu hale getirmiyorsunuz. İzmir’in bölgesiyle bütüncül planlarını yapmamakta ısrar ediyorsunuz.

Saymakla bitiremediğimiz kadar yapmak istediğimiz hizmetlere engel oluyorsunuz. Şimdi de Ege Bölgesi ve İzmir'in turizmini şahlandıracak Çeşme Projesi'ni engellemeye çalışıyorsunuz. 

İzmirli olmak, eğriyle doğruyu, sözle eylemi ayırt etmektir. İzmirli olmak, özgürlüklere, kültürlere, inançlara, dillere eşit saygıdır. Hoşgörüde cömert olmaktır. İzmirli olmak, toplumsal, ekonomik, siyasal hayat için kafa yormaktır.

İzmirli olmak, çalışana, sözünde durana omuz vermektir. Bireysel değil, İzmir’in ve Vatanın çıkarlarının hesabını yapabilmektir. İzmirli olmak duyarlılıktır, aydınlıktır.” “İzmirli olmak, Vatanını, Bayrağını, Ata’sını sevmek demektir.

İzmir'i temsil ise sorumluluktur, dirayet ve niyet işidir. Çeşme Projesini şeffaf bir şekilde yürüten Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a çabalarından dolayı teşekkür ederiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.