Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır: 9 Eylül bağımsızlığın mihenk taşıdır

AK Partili Nasır: 9 Eylül bağımsızlığın mihenk taşıdır

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yılına özel bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 08.09.2021 - 09:11

9 Eylül tarihinde Milli Mücadelenin de sona erdiğini belirten Nasır, bu olayın Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığını elde edişinin simgesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Büyük Taarruz harekatı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir’e 9 Eylül 1922’de girmesi ve elde edilen zaferin ardından Milli Mücadele sona ermiş ve bu olay Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığını elde edişinin mihenk taşı olmuştur. 9 Eylül, 1071’de Alparslan tarafından yurt yapılan Anadolu'nun ve 1081’de Çaka Bey tarafından fethedilen İzmir’in düşman unsurlarından temizlendiği tarihi bir öneme sahiptir. 9 Eylül tarihinde Yunan askerinin işgali altındaki İzmir kurtarılmış ve işgalci kuvvetler bozguna uğratılmıştır. Düşman askerlerinin yakıp yıktığı İzmir'in asıl sahibi olan Türk milleti, adeta küllerinden yeniden doğan bir şehir inşa etmiş ve İzmir'i Türkiye'nin en önemli kentleri arasına yükseltmiştir. İzmir'in kurtuluşu tüm milletimize umut vermiştir. İzmir’in kurtuluşunun 99'uncu yılını büyük gururla kutlarken;

ulusal bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile birlikte bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi de bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.