Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Muçay'dan Başkan Arda'ya 2 yıl eleştirisi: İş bilmemezliğin faturasını...

AK Partili Muçay'dan Başkan Arda'ya 2 yıl eleştirisi: İş bilmemezliğin faturasını...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2 yılını değerlendiren AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, Belediyenin halka vermek zorunda olduğu temel hizmetleri bile vermekte güçlük çeker hale geldiğini belirterek, ‘’Rutin yaptıkları işlemleri ve milletvekilleriyle görüşmelerini icraat olarak kayıtlara geçirmeleri, yağmur öncesi vatandaşa sel önlemi olarak kum torbaları dağıtmaları, vizyonsuzluklarını göstermektedir’’ dedi. Gaziemir Belediyesi’nin gün geçtikçe geriye gittiğini ifade eden Başkan Muçay, ‘’İş bilmemezliklerinin faturasını vatandaşımıza kesmektedirler’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 02.05.2021 - 11:21

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, yerel seçimlerin ardından geçen 2 yıl sonunda Halil Arda yönetimindeki Gaziemir Belediyesi’nin performansını değerlendirdi. Gaziemir için faydalı olacak her projenin arkasında olduklarını belirten Başkan Muçay, ‘’Her zaman söylediğimiz gibi, yapılan olumlu ve faydalı işlerin her zaman desteklediğimizi belirtmek isteriz. Gördüğümüz yanlış uygulamaları, eksiklikleri ise yapıcı bir şekilde eleştirmek, Gaziemir’e olan borcumuzdur diye düşünmekteyiz. Bunlardan biri de meclis üyelerimizin de olumlu oy kullandığı, çöp kamyonlarının alınması ile ilçemizin çöp toplama hizmetinin görüleceği ve kar edeceği düşünülmüştür. Geldiğimiz noktada ise, Gaziemir’in en yerleşik çöp toplanması en kolay mahallelerinde bile sorunlar ortaya çıkmış ve Gaziemirliler eskiden çok rahat aldıkları bu hizmeti bile alamadıkları için isyan noktasına gelmişlerdir. Belediyenin en temel işlerinden olan çöp toplama işini bile beceremez hale geldiklerini, hemşehrilerimize hizmet götüremediklerini ne yazık ki görüyoruz’’ dedi.

"SIFIR" HİZMET NOKTASINA ULAŞMIŞLARDIR

Gaziemir sokaklarının adeta köstebek yuvasına döndüğünü, yapılan tüm şikayetlere rağmen en ufak bir düzeltme yapılmadığını belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, ‘’Gaziemir halkı, bir belediyeden alması gereken en basit ve en olağan hizmetleri bile almakta zorluk çekmekte, bunların neticesinde Gaziemir yaşanılabilir bir ilçe olmaktan yavaş yavaş çıkmaktadır. Denetim raporunda açık açık görüldüğü üzere, Gaziemir Belediyesi, 2020 yılında, hiçbir yapım ihalesine çıkmamış, bunun yerine işleri küçük parçalara bölüp, istedikleri firmalardan doğrudan temin yaparak, Gaziemirlinin parasını kendi istedikleri yönde kullanmayı tercih etmişler ve sonucunda başarılı (!) bir şekilde ‘Sıfır’ hizmet noktasına ulaşmışlardır. Belediyenin gelir getiren mülklerindeki işletme sahibi kiracılar, hukuksuz bir şekilde çıkarılarak hem gelir düşüşüne hem de bu firmalar ile mahkeme sürecine geçilmesine vesile olunmuştur. Bu çıkarılan firmalardan bazılarının yerine hala dokunulamamış, bazıları ise hiçbir ihale yapılmadan yıkılıp yerine hemen hemen aynı şekilde binalar yapılmaya başlanmıştır. Gariptir ki bu binalar belediye üzerinden değil de belediye şirketi üzerinden yapılmakta, bu sebeple kesinlikle denetim yapılamamaktadır. Gaziemir Belediye Başkanlığının her zaman kullandığı şeffaflık ilkesine bağlılığının görülmesi açısından tüm Gaziemirlilere çok güzel örnek olmaktadır. Burada yapılan harcamaların kimlere ne kadar olduğu, hangi hizmetin kaç paraya alındığı, hangi yapım işinin hangi ihale ile yaptırıldığı tamamen gizli olmakla beraber tüm masraf Gaziemir halkından karşılanmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

"HER FIRSATTA HÜKÜMETİN YAPTIKLARINI GÖRMEZDEN GELEN..."

‘’Birçok konuda olduğu gibi kentsel dönüşüm ile ilgili de sadece göz boyayıcı toplantılar veya görüşmeler yapan belediye bunu bir hizmet gibi halka sunmakta herhangi bir sakınca görmemektedir.’’ diye sözlerine devam eden AK Partili Muçay, ‘’Kendi beceriksizliklerini örtmeye çalıştıklarında yaptıkları gibi, hükümetten isteklerde bulunup insanların aklını bulandırmaya çalışmakta ve belediyeye ait olan sorumluluğum üstlerinden atmaya çalışmaktadırlar. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemiyle iligili her fırsatta hükümetin yaptıklarını görmezden gelen önemini kavrayamayan ve itibarsızlaştırmaya çalışan belediye yönetimi, 105 berbere 100 TL para vermeyi icraat planına koymuştur. Birçok berberin almayı reddettiği bu parayı bile icraat gibi göstermeye çalışmaları malesef ki belediyenin hizmetten aciz durumunu ortaya koymaktadır. Yine bu dönemi de kapsamakla birlikte, geldikleri ilk günden beri tüm esnafa kan kusturan, yaptıkları uygulamalarla esnafı canından bezdiren yönetim, esnafla dalga geçer gibi 100 TL’lik berber yardımını 2 yıllık icraat planına yüzü bile kızarmadan yazmaktadır. Belediyenin olağan olarak gerçekleştirdiği park bakım çalışmalarını, sergi, tiyatro, konser ve panel etkinliklerini icraat olarak sunmaktan hicap duymayan yönetim, çıtasını daha da düşürerek yapmış oldukları toplantıları, milletvekili görüşmelerini ve eylemleri de icraat olarak Gaziemir halkına sunmuştur’’ diye konuştu.

BİSİM İSTASYONU GÖNDERMESİ

Sözlerini şu şekilde sürdüren Başkan Muçay, ‘’Gençlik ve spor alanında 1 metre bile bisiklet yolu olmayan ilçemize, BİSİM istasyonları kurulmasını halka hizmet olarak göstermeye çalışmışlardır. Seçim öncesi antrenmanlarına gittikleri amatör kulüplere, seçim biter bitmez bu sahada çalışmak için kira ödemelisiniz diyerek, tüm spor camiasının tepkisini üzerlerine çekmişlerdir. Daha önce yapılan çalışmaları, kendi çalışmaları gibi göstermek vizyonlarının açıkça ortaya konmuş halidir.  Kadın istihdamı, İstanbul Sözleşmesi ve erkek cinayetine kurban giden Handan Doğru eylemlerini, belediyenin icraati olarak göstermeye çalışanlar; ne yazıktır ki, daha tuvaletlerinin kapısı kapanmayan belediye hizmet binalarını, kadınların çalışmasına layık yerler olarak görmekten çekinmemektedir. En basit şekliyle, çalışmaları için insani şartları bile sağlayamadıkları kadınlarımız üzerinden yaptıkları algı, en büyük icraatlarından olsa gerek. İlham aldığı koordnatörünü mutlu etmek adına, bir sürü masraf edilerek, olağanüstü bir proje gibi sunulan YABO (Yurtdışı Akademik Burs Ofisi), henüz istihdam ettiği insan sayısı kadar kişiyi bile burslardan yararlandıramayarak tarihe geçmiştir’’ dedi.

KUM TORBALI ÖNLEM VİZYONLARINI GÖSTERİYOR

Adına ‘Aktepe-Emrez dere ıslah çalışması’ denilen, su baskınlarına karşı kum torbalı mücadele ve baskınlar sonrası hasar tespit çalışmaları, bu konuda ki vizyonlarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Sarnıç’ta, yolun ortasına döşenen ve trafiği rahatlatmada hiçbir etkisi olmayan tretuvarları, kavşak düzenlemesi olarak halka sunmak, adeta Gaziemirlilerin zekasıyla alay etmek demektir. Vizyon proje olarak sunulan Duyu Parkı ile ilgili somut hiçbir adım atılmamasına rağmen icraat raporunda yer alması ve sadece 2-3 yerde zemin etüdü yapılarak göz boyanan metro projesinin sanki yapılmış gibi gösterilmesi de trajikomiktir. Gaziemir’in geleceği olan 27 bin metrekare alanı Büyükşehir Belediyesi’ne peşkeş çekip, karşılığında devede kulak kalacak olan 100. Yıl Sanat Merkezi projesini ultra mega proje olarak sunan yönetimden, Gaziemire hayır gelmeyeceği ve Gaziemirin tüm kazanımlarının bu yönetim eliyle eriyeceği aşikardır.’’ dedi.

BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATTILAR

Beledi Başkanı Arda’nın dışarıdan hizmet alma merakını anlamadıklarını ifade eden Serdar Muçay, ‘’Belediye bünyesinde çalışan avukatlara güvenmeyip, belediye bütçesinden binlerce lira harcayarak tuttuğu hukuk danışmanı, bilgi eksikliği neticesinde, yanlış önerilerde bulunmuş ve belediye ile memurlar arasında kendi imzaladıkları sözleşmeyi yok saymıştır. Bu vesile ile emekçi memurların hepsi mağdur edilmiş, Türkiye sınırları içerisinde eşi benzeri görülmemiş bir skandala imza atılmıştır. Memurların sözleşmeden doğan haklarını arayıp, eylem yaptığı anlarda, Belediye Başkanının sözleşme yaptığı işçiler ile Gaziemir çarşı meydanında halay çekmesi de adeta bu görevin kendisine birkaç gömlek büyük geldiğinin kanıtı olmuştur. Geldiğimiz noktada memurlar haklarını hukuksal yollar ile almaya başlamışlardır. Belediye başkanı hakkında da sebep olduğu tazminat ve faizlerin kamuyu zarara uğratacağı sebebiyle zimmet davaları açılmıştır.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.