Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar’dan o iddialara yalanlama

AK Partili Kırkpınar’dan o iddialara yalanlama

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir’de bir vatandaşın boş yatak olmadığı gerekçesi ile hayatını kaybettiği iddialarının doğru olmadığını savundu.

  • Ege Postası
  • 03.04.2021 - 15:25

İzmir’de özel bir hastanede hayatını kaybeden A.Ö isimli bir kişinin boş yatak olmadığı gerekçesi ile hayatını kaybettiği iddiaları ile ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, boş yatak olmadığı yönündeki açıklamaların gerçekle bağdaşmadığını vurguladı.

AK Partili Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde aynı şekilde ana muhalefet partili arkadaşların gerçekle bağdaşmayan bir takım iddiaları ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlk olarak sosyal medyada bir takım çevreler tarafından dile getirilen İzmir’de boş yatak olmadığı iddiaları tamamen asılsız ve yalandır. Konu ile ilgili olarak başta bakanlığımız olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekli incelemeyi yapmış olup, kamuoyunu da doğru bir şekilde bilgilendirmiştir.”

Pandemi dönemi boyunca gerek ülke geneli gerekse İzmir’de başarılı bir süreç yürütüldüğüne dikkat çeken Kırkpınar, CHP’liler tarafından ortaya atılan iddiaların başta süreç boyunca canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına haksızlık olduğu ve sağlık çalışanlarını üzdüğünü söyledi. Kırkpınar, “

Ancak buradan bir kere daha hatırlatmakta fayda olduğunu görüyorum ki İzmir’de boş yatak sıkıntımız bugüne kadar hiç olmamıştır. Hastamızın kaybedilmesi olayının hastanemizde veya şehrimizde yatak bulunmaması ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Devletimiz ülkemizin en ücra köşesinden tutunda dünyanın en uzak noktasına kadar hiçbir vatandaşımızı özellikle şu dönemde böylesi bir durumla baş başa bırakmamıştır. Sağlık alanında söz sahibi olan bir ülkede yer alan İzmir’imiz de bölgede sağlıkta çok önemli bir noktadadır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailesinin ve yakınlarının acısını da paylaşıyorum. Bir insanın ölümü üzerinden devletimize dil uzatanları da en hafif tabirle şiddetle kınıyorum. Bilinmesini isterim ki salgına karşı mücadelemiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde amansız bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

Boş yatak olmadığını ortaya atanlar ile AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan başta sağlık yatırımları olmak üzere şehir hastanelerine karşı çıkanların da aynı kişiler olduğunu vurgulayan Kırkpınar, “Şehir hastanelerini gereksiz görenler bu gün boş yatak olmadığı gerekçesi ile bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini iddia ederek milletimizi kandırıp siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılmayacağını bilmeyenlerin insan hayatına değer veren bir iktidarı anlaması ve destek vermesi de mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.