Dolar 32,5291
%-0.05
Euro 34,8039
%-0.18
Altın 2.434,360
%0.17
Bist-100 9.721,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan TMMOB’ye ‘rezerv alan’ tepkisi: Milyarlık ranta tek sözleri yok ama…

AK Partili Kaya’dan TMMOB’ye ‘rezerv alan’ tepkisi: Milyarlık ranta tek sözleri yok ama…

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Danıştay’ın “deprem rezerv alanı” kararının ardından eleştiri oklarını TMMOB’ye yönlendirdi. RTMMO’nin “istemezükçü” tavır sergilediğini ifade eden Kaya, Urla göndermesi yaptı ve “CHP'nin Urla'da kültürel sit alanında, şahsa özel, milyarlık rant planına tek sözleri yokken; Hemşehrilerimizin güvenli bir yuvaya sahip olmaları, sizi neden rahatsız etti” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.11.2022 - 14:15

EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen  ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde özellikle Bayraklı’da büyük hasar meydana gelmişti.

Depremzedelerin konut ihtiyacı için harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bayraklı’nın üst bölgesinde Şehir Hastanesi’nin yanında olan alanı rezerv alanı ilan etmiş ve Laha Deresi havzasında  375 hektarlık alanda 3 bin 657 konut inşa etmişti.

Depremzede konutlarının alanı kentte tartışmaya neden olurken TMMOB, Bayraklı’daki orman alanının 1995 yılında 58 can kaybının yaşandığı Laka Deresi Havzası’nda kaldığı gerekçesiyle yargı yoluna başvurmuştu.

Davadan aylar sonra Danıştay, TMMOB lehinde karar vererek söz konusu alanın orman sınırları dışına çıkarılması işleminde “yürütmenin durdurulmasına” hükmetti.

İLK TEPKİ KAYADAN: İSTEMEZÜKÇÜLER!

Danıştay'ın kararının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, eleştiri oklarını TMOB’ye yönlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya, “istemezükçü” siteminde bulundu ve şunları söyledi; “İstemezükçüler bu sefer depremzedeleri hedef aldı. Onama işlemi tamamlanıp askıya çıkan, CHP'nin Urla'da kültürel sit alanında, şahsa özel, milyarlık rant planına tek sözleri yokken; Hemşehrilerimizin güvenli bir yuvaya sahip olmaları, sizi neden rahatsız etti! Yazıklar olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.