Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan ŞPO’ya yanıt: Madde madde açıkladı

AK Partili Kaya’dan ŞPO’ya yanıt: Madde madde açıkladı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen Çeşme Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer’e tepki gösterdi. Kaya açıklamasında, ‘’ Bu kuyruklu yalanla, kendinizi de aştınız! Bravo’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2022 - 14:29

EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen ve Ege Turizm Merkezi projesi içinde kalan ve 120 milyon metrekarelik alanı kapsayan Çeşme Projesi kent siyasetinde yerini korumaya devam ediyor. 

Danıştay 6. İdaresi,  TMMOB, EGEÇEP, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının açtığı davada verdiği “yürütmeyi durdurma talebinin reddi” kararını bozarak projede “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti. 

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, katıldığı bir canlı yayın programında  Çeşme Projesi ile Çeşme’nin vatandaşların kullanımından çıkabileceğini belirterek, ‘’ Zaten bizler oraya girmeyeceğiz proje alanı içerisine ama öte yandan bunun Çeşme’de yaratacağı etki itibariyle biz Çeşme’ye de giremeyeceğiz. Dolayısıyla İzmirli emekçilerin hafta sonunda Çeşme kıyısını kullanma imkânı da ortadan kalkmış olacak’’ ifadelerini kullanmıştı.

Mutluer’in iddialarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’ Ah istemezükçüler ah! Bu kuyruklu yalanla, kendinizi de aştınız! Bravo! Gerçek ortada. Şu an Çeşme'de kullanılan plajların hiçbiri proje alanında değil.  Asla denize sıfır yapılaşma yok, sahil vatandaşa ayrılıyor.  Proje alanının sadece %1.2'si yapılaşmaya açılıyor’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.