Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘iktisat’ salvosu: Devlet de bizim, Büyükşehir de bizim

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘iktisat’ salvosu: Devlet de bizim, Büyükşehir de bizim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir canlı yayında 100. Yılında yeniden düzenlenmesi planlanan İktisat Kongresi’ne ilişkin gelen ‘alternatif kongre’ eleştirilerine yanıt vermişti. Soyer’in , ‘’Onlarınki anma. Yani 100. Yıl vesilesiyle yapılan bir anma’’ ifadelerine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir Belediye Başkanı, devletin bir kurumu olan belediye ile devletin kendisini birbirinden ayıramaz! Devlet de bizim, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bizim. Bunun ötesi yoktur! Soyer, bu ayrıştırıcı dili ile sürekli HDP'ye selam çakmaktadır." dedi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 14:03

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir canlı yayında İktisat Kongresi’ne ilişkin açıklamalarına sert yanıt verdi. 

İktisat Kongresi’ne ilişkin gelen ‘alternatif kongre’ eleştirilerine yanıt veren Başkan Tunç Soyer, “İsim benzerliği diyebiliriz. Onlarınki anma. Yani 100. Yıl vesilesiyle yapılan bir anma. Biz biraz daha oranın 100 yıl önceki ruhundan yola çıkarak geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. Biz içerik takipçisiyiz. O içeriği kullanarak geleceği inşa etme peşindeyiz” ifadelerini kullanmıştı. 

Soyer’in "onlarınki anma" açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Partili Kaya, "Soyer, "onlar anma toplantısı yapıyor" demiş. "Onlar" dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. "Anıyorlar" dediği, ATATÜRK. Soyer, bu ayrıştırıcı dili ile sürekli HDP'ye selam çakmaktadır’’ dedi. 

AK Partili Kaya’nın açıklamaları şu şekilde; 

‘’Cumhuriyetimiz'in 100. yılında, İzmir İktisat Kongresi ilk toplandığı yerde "Küresel Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla gerçekleştirilecek. Soyer, "onlar anma toplantısı yapıyor" demiş. "Onlar" dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. "Anıyorlar" dediği, ATATÜRK.

"DEVLET DE BİZİM İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE BİZİM!"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir Belediye Başkanı, devletin bir kurumu olan belediye ile devletin kendisini birbirinden ayıramaz! Devlet de bizim, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bizim. Bunun ötesi yoktur! Soyer, bu ayrıştırıcı dili ile sürekli HDP'ye selam çakmaktadır.

"BİNAYI YIKAN CHP, OTOPARK YAPMAK İSTEYEN SOYER"

Atatürk'ün mirası kongre binasını yıkan CHP, otopark yapmak isteyen Soyer'dir. Düzenleyeceği alternatif kongrede, ortaya bir vizyon koyacakmış! Daha İzmir'de kanalizasyonu, çöpü, yollardaki çukuru çözememişsin, trafik felç, şehir kokudan geçilmiyor, vizyondan bahsediyorsun!

"HEZEYAN ÖTESİ"

İzmir, kurtuluşun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile alakası olmayanların, tarihi binayı yıkıp otopark yapmak isteyenlerin, en temel belediyecilik hizmetlerini bile veremeyenlerin yaptığı açıklamalar, bir hezeyandan öte değildir’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.