Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e tepki: Buca bahane, Urla’daki rant şahane

AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e tepki: Buca bahane, Urla’daki rant şahane

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, tartışmaları devam eden Buza Cezaevi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Öte yandan Urla Klazomenai Antik Kenti’ni kapsayan alanın 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanı vasfından çıkartılıp, 3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine tepki gösteren AK Partili Kaya, ‘’ Buca bahane, Urla’daki rant şahane’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2022 - 15:39

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. 

Plana itiraz edenler AVM’cidir

Buca Cezaevi’nin yıkılması sonrasında AK Parti ve CHP grubu arasında yaşanan gerginlik sürüyor. Buca Cezaevi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, ‘’80 bin metrekarelik bir alan, İzmir’in en büyük ilçesinin göbeğinde etrafı duvarlarla örülmüş ve 1 metrekaresi bile bucalıların kullanamadığı ve kalbinde bir cezaevi. kalbinde cezaevi vardı. Buranı kaldırılmaması için İzmir Barosu dava açmıştı ama biz vatandaşlara söz vermiştik ve Buca Cezaevini kaldırıp bu alanı Bucalı hemşehrilerimizin kullanıma açtık.  Oranın planı bakanlığımızın planında önce AVM’ydi. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin planıydı. Yaptrığımız araştırma sonucu bir baktık ki burayı AVM olarak planlamış. Bugün CHP bu noktada yaptığı itirazlarla bakanlığın planını iptal edip, tekrar AVM planına dönecek. Plana itiraz edenler AVM’cidir’’ dedi. 

Buca bahane bunlardaki rant şahane

Buca Cezaevci alanının 44 bin metrekaresinin Bucalılara kazandırıldığına dikkat çeken AK Partili Kaya, ‘’Yeşili koruyoruz, pazaryeri ve A’dan Z’ye Buca’daki hemşehrilerimizin kültürel ve sosyal manada kullanacağı alanların hepsini bu alanda hayata geçiriyoruz. 7bin 819 metrekarelik bir eğitim alanı kazandırıyoruz. En çok zorlarına giden CHP’liler burayı avm yapmış ve biz onların avm planlarını kaldırdık. Planda çok net bir detay var. Burası kesinlikle AVM olmayacak. Belediye bir pazar yeri istemişti, pazaryeri koyduk. 20 bin 500 metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. O bölgede yine trafik  önemli problemlerden biriydi. Adnan Kahveci bulvarını açıyoruz ve bu bölge içerisinde 13 bin 769 metrekarelik otopark kazandırmış olacağız. 15 bin 980 metrekarelik bir park kuruyoruz. Belediyenin sosyal etkinlik yapması içinde 4 bin 500 metrekare gibi bir yer veriyoruz. 44 bin 442 metrekareyi de sosyal donatı alanı olarak şehrimize kaznadırıyoruz. Burada Tunç Soyer başta olmak üzere Büyükşehir  CHP’lilerin dediklerinin tamamı yalandır. Burada bir AVM planı var ve biz bu planı kaldırıp, Bucalı hemşehrilerimize kazandırıyoruz. Buca bahane bunlardaki rant şahane’’ ifadelerini kullandı. 

Hançer gibi sapladılar 

İzmir Urla'da Klazomenai Antik Kenti'nin içinde bulunduğu ve 3'üncü derece arkeolojik sit alanı bölgenin imar planları değiştirilmişti. bölgenin yapılaşmaya açılmasına tepki gösteren AK Partili Mahmut Atilla Kaya, ‘’Urla’da yıllardır kazı çalışmaları yapılıyordu. Kazı yapılan alanı imara açtılar. Buradaki imarın ekonomik bedeli 1 milyar. 1 milyarlık bir rant söz konusu. Günlerdir Buca Cezaevi konuşuluyor. Bunu neden kimse konuşmuyor, Şehir plancıları ve İzmir Barosu nerede? Sesleri çıkıyor mu? Yaptıkları değişiklik ile 100 tane villa yapımına müsade ediyolar. Burası SİT bölgesi. Buraya hançer gibi sapladılar. Nerede bu odalar? burada rant ortaklığı var. CHP İl Başkanı ve CHP’li Milletvekilleri neden konuşmuyor? Bizim Çeşme Turizm projesinde ha bir gezdiler. Orası doğal SİT, burası kültürel SİT. Dereceyi düşürüp, imar çalışması yaptılar. 1 yıl önce bu konu meclise geldi ve reddettiler. Ne olduysa ne değiştiyse, Buca Cezaevinin konuşulduğu gün imara açtılar. Urla’daki konuyu gizlemek için CHP’nin il başkanı ve belediye başkanları hepsi konuşuyor ama odalar nerede? Şehir Plancılar, Mimarlar Odası, İzmir Barosu nerede? Başka konu olsa işin içine girerlerdi’’ ifadelerine yer verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i popülistlikle suçlayan Kaya, ‘’ Buca Cezaevi alanı Adalet Bakanlığı’ndan İller Bankası’na geçti. Geçme sebebi Uzundere’de İller Bankası’nın yaptığı konutlar vardı. Cezaevi yapımı için protokol yaptılar. Uzundere’de iller bankası konut verdi cezaeviş yapıcam dedi. bu araziyi de Adalet Bakanlığı, İller Bankasına devretti. Kamu kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak anayasa gereği zorunludur. burayı başka bir kamu kuruluşuna bile bedava veremiyorsunuz. Popülist Tunç Soyer kamulaştırma bedelini düşünebiliyor mu? Biz 1 lira kamulaştırma bedeli olmaksızın o alanı Bucalılara kazandırmış olduk. Sen ne yapıyorsun, aynı gün Urla’daki sit alaını imara açıyorsun’’ dedi. 

Urla’daki imardan kimsenin haberi yok

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Cezaevi planları için ‘Yangından mal kaçırır gibi’ ifadelerini kullanmıştı. Yücel’in söylemlerine tepki gösteren AK Partili Kaya, ‘’Başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanı da İzmir’in gözüne bakıp açık açık yalan söylüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı , 9 Ağustos 2021 tarihinde planını yaptı.  Soyer, ‘ benim haberim yok’ diyor. Bakanlık ,’İzmir’e rezerv alanı yaptık  paln yapıcaz ve kafamızda taslak var’ demiş. Büyükşehir buna rağmen haberim yok dedi.  ‘Bizden habersiz yangından mal kaçırır’ gibi dediler ama bu plan çalışması 14 ay önce başladı. Biz sana 14 ay önce sormuşuz. Yangından mal kaçırılmıyor. Urla’daki imardan kimsenin haberi yok o yangından mal kaçırır gibi. İzmir Büyükşehir Belediytesi 14 ay önce cevap vermiş. Soyer, Yücel haberiniz vardı. O zaman aklınız neredeydi? Yok önüne iş makinası koyarım, senin plana hakkın yok, hakkımız gasp edildi gibi söylemler var. 14 ay önce yazılmış. o zaman aklın neredeydi? Bunların derdi yeşil alan değil. Büyükşehir Belediyesi Buca’daki bir alanı yeşil alandan çıkartıyor. 3.5 yıldır Buca’ya 1 metrekarelik bir yeşil alan yapmamışsın. Bunları kimse yutmaz. Urla’daki hadise kapanmaz. Buca bahane, Urla’daki rant şahane’’ dedi. 

Buca Cezaevi’nin yıkımı ile ilgili 2019’da çağrı yapıldığını hatırlatan Kaya, ‘’İzmirlilerin aklıyla alay ediyorlar. Ben bütün açıklamalarımda belge ile konuşuyorum. ‘3 günde plan hazırladılar’ dediler, Buca Belediye Başkanınız süreci biliyor. İzmirlilerin gözüne baka baka yalan söylenir mi? Biz 2019’da bir çağrı yaptık, bu cezaevini kaldıralım dedik. Buca  rahatlasın, nefes alsın dedik. Soyer’den hiç açıklama duydunuz mu? Bu konudaki tek bir destek açıklaması yok. Biz ne zaman yıktık ne zaman buranın AVM olarak kullanılacağı ortaya çıktı. O zaman başladılar. Bugün o plan iptal edilirse ne olacak Büyükşehir’in yaptığı plana dönülecek. Bakanlık kesinleşmiş bir plan var, ben Adalet Bakanlığı’na yer verip buray satışa çıkarırım diyebilirdi. Vatandaşa, depremzedeye emsal artışı vermemek için kıvranıp durdular, şimdi buraya gelince hak dediler’’ dedi. 

İzmir Barosu’nu, Şehir Plancılar Odası’nı  ve TMMOBu marjinal gruplar diye nitelendiren AK PArtili Kaya, ‘’Biz 2019’da çağrı yaptık ve bunu çözelim dedik, Soyer’den, Şehir Plancılarından, Baro’dan tık yok. Bunlar İzmir’in faydası olan hiçbir işin içinde olmazlar, bunlar marjinal gruplar. Tunç Soyer’de bunlarla birlikte yol yürüyor. Tek cevabı Buca Belediyesi verdi. Birlikte Adalet Bakanlığı’na gittik. Siyaset üstü olduğu için Erhan Kılıç ile gittik. Soyer gelebilirdi, gelmedi. Buca Cezaevi’nin yıkıldığı sürece tek bir açıklaması yok, bu konudan haberi bile yok. İzmir’I tanımıyor, bilmiyor. Biz bu işi şeffaf açık bir şekilde yürüttük. İnciraltı imar planı 2 defa yapıldı, şuan 3. yapılıyor. Son aşamaya geldik. İzmir Büyükşehir orada görüş verdi. Buca’da vermedi’’ dedi. 

Çeşme Turizm Planına karşı çıkan İzmir’e ihanet ediyor

İzmir;’in bir başka tartışmalı konusu olan Çeşme projesi hakkında flaş açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, ‘’Çeşme Turizm Planına karşı çıkan İzmir’e ihanet ediyor demektir. İzmir’in bütün gelceğini değiştirecek bir vizyon projesidir. O bölge doğal SİT alanı, Urla’da Kültürel SİT alanıydı. Kazının olduğu bölgeyi hançerliyosun. Mimarlar Odası ve şehir plancıları çıt çıkarmıyor. Sen geliyorsun Soyer’in önünde gelip eylemler yapıyorsun. Çeşme Turizm projesinde Bakan Bey Büyükşehir, Çeşme Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ile konuştu. İzmir’e 32 geminin geleceğinden haberi bile yoktu. Knedi yapmış gibi sahiplendi. Popülist siyasette bir numara. Cezaevini kamulaştırma bedeli 3 miylar. Biz lira kamulaştırma bedeli vermeden vatandaşın kullanıma açıyoruz. İzmir’deki otellerde 80 bin yatak var. 80 bin yatak 365 gün dolu olsa kaç tane turist gelir ki zaten? Turizm tesisi olması lazım ki turist sayısı artsın. Çeşme Turizm projesinde 55 bin yatak demek 55 bin nitelikli istihdam demek. Küçük otelci mantığıyla olmaz. Bizim büyük turizm projeleri ortyaya koymamız lazım. Muazzam işler var ama İzmir’e faydası olan her işe karşı oldukları gibi bu projeye de karşı çıktılar ama Urla’da tık yok. Burası kültürel SİT bölgesi. Bilim insanları buraya yapmayın bunu diyor. Soyer bilim inkarcısıdır. Mesela kendisi 3 yıl sonra Körfez’de yüzeceğim demişti. Bilim insanları imkansız olduğunu söyledi. Netice de ne oldu 4 yıl oldu, bırak yüzmeyi koku daha fazla arttı. Bilim altyapıyı çöz diyor. Sen artıma tesisini yap, yağmur ayrıştırma kanalını aç diyor. Bu bilim inkarcılığıdır. Soyer’in kendi imajı kentten daha önemlidir’’ ifadelerine yer verdi. 

Başkan Soyer’i sert br dille eleştiren AK Partili Kaya, ‘’Karşıyaka stadının malliyeti 600 milyon civarıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçesi içerisinde böyle bir kaynak yok. Opera binasnın tamamlanması 1 milyar. 2023 bütçesinde o da yok ama yapacağım diyor. Ne Tunç Soyer’in kendi görev süreci boyunca başlayı bitirdiği bir şey yok, ne de Aziz bey döneminde kendisinin devraldığı somut bir yapını bitirildiğini göremezsiniz’’ dedi. 

Kılıçdaroğlu yurtdışında muhatap bulamadı 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı ziyaretlerini değerlendiren Kaya, ‘’Türkiye’yi yönetmek iddiasıyla yurtdışına çıktığınızda sizin muhattaplarınız o ülkenin kanaat önderleri olur. Ne Amerika ne İngiltere ziyaretinde böyle bir ziyaretinin olmadığını ortaya koyduk. Çok acı, ana muhalefet parti lideri yurtdışına çıkıyor ama karşı taraftan ciddi bir muhattap bile bulamıyor. Biz istikrarlı bir şekilde kuruluşundan bugüne ne dediysek aynı yoldan devam ediyoruz. İlkelerimizden taviz vermiyoruz. Biz aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Pazartesiden itibaren yurtışında yoğun temaslarımız oldu. Gidiş konumuzda Acrupada yükselen ırkçılık noktasında çalışma yaptık. Gerçekten bugün Avrupa’da büyük bir hastalık var. Popülizmin salgıladığı islam karşıtı ırkçı 
eylemler, göç sorunlarından sonra ciddi miktarda artmış durumda. Türkiye’nin geldiği durumu ortaya koymak için çalışmalar yaptık. Türkiye ırkçılığa karşı ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün Avrupayı kuşatacak ve ses getirecek çalışmalar yapmamız noktasında Türkiye’nin öncülüğünü bekliyorlar’’ dedi. 

 Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Ekonomik krizin global olduğunu iddia eden Kaya, ‘’Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız açıklamalarını yapıyorlar. Biz sabit gelirli hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Temmuzda önemli bir artış yapıldı. Temmuzdan sonraki süreçte tekrar Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanımıza doğru hızlı manada yürürüdk. Ocakta da önemli güncellemeler yapılacak. Sabit gelirli vatandaşları enflasyona ezdirmeden bu süreci de atlatacağız. Ben dışarıdayım ve gerçekten yurtdışında zorluk çekiyorlar. Hayat pahalılığı onları da sarmış. Bu kriz global bir kriz. Yurtdışında üretimde daralma var. Türkiye çok şükür bu noktada üretiyor ve üretmeye devam ediyor. İşsizlik orada yukarı giderken, bizde aşağı doğru inmeye başladı’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.