Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan Başkan Selvitopu’na ‘belgeli’ TOKİ yanıtı: Yalan söylemekten yorulmadı

AK Partili Kaya’dan Başkan Selvitopu’na ‘belgeli’ TOKİ yanıtı: Yalan söylemekten yorulmadı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun TOKİ’nin Karabağlar’da üniversite yapılması planlanan alana konut için ihaleye çıkmasını eleştirdiği ve ihaleden haberlerinin olmadığın söylediği açıklamasına belgeli yanıt verdi. TOKİ’nin belediyeyi konuya ilişkin bilgilendirdiğini ve belediyenin de yanıt verdiğini belirten Kaya, “Muhittin Selvitopu'nun yalanlarını, belgeli ve ispatlı şekilde ortaya koymaktan biz yorulduk. Ama kendisi, Karabağlarlı hemşehrilerimizin gözlerine baka baka yalan söylemekten ne yazık ki yorulmadı” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 14:53

EGEPOSTASI- Karabağlar Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ilk toplantısında Karabağağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermiş ve “TOKİ’nin derhal ihaleyi durdurması gerekir. Yoksa o konutlar kaçak bina durumuna düşer. Hukuka, adalete saygı duyulmalı” uyarsında bulunmuştu.

Başkan Selvitopu’na AK Parti cephesinden yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi.

Kaya, Başkna Selvitopu’nun iddialarının aksine TOKİ’nin planlaara ilişkin bilgilendirme yazısını belediyeye gönderdiğini söyledi ve yazışmaları belgeleriyle ortaya koydu.

Kaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu'nun yalanlarını, belgeli ve ispatlı şekilde ortaya koymaktan biz yorulduk. Ama kendisi, Karabağlarlı hemşehrilerimizin gözlerine baka baka yalan söylemekten ne yazık ki yorulmadı. CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, dün gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclis Toplantısı'nda, ilçeye yapılacak TOKİ sosyal konutlarından haberleri olmadığını, bu konuda kendilerinden görüş alınmadığını söylemiş. Sayın Selvitopu aynen şöyle demiş, ‘Karabağlar Belediyesi olarak biz de devlet kurumuyuz. Bundan bizim de haberimiz olması gerekiyor.’ TOKİ, 07.10.2020 tarihinde Karabağlar Belediyesi'ne yazdığı yazıda, bölgeye sosyal konut yapılmasının planladığını belirtmiş, görüş sormuştur. TOKİ'nin yazısına cevabı 22.10.2020 tarihinde veren Karabağlar Belediyesi, görüşlerini sunmuştur. Söz konusu yazının altında Sn. Muhittin Selvitopu'nun imzası vardır. Hal böyleyken, ulu orta yalan söylemek ve konuyu siyasi istismar vesilesi haline getirmek çok yakışıksızdır. Ayrıca, Sayın Selvitopu, ‘TOKİ yapım ihalesine geçecekse planlama sürecinin tamamlanması ve uygulama imar planları olması gerekir. Bunlar yok’ demiş. Kamu İhale Kanunu'nun 68-C Maddesi ortada. TOKİ'nin ihaleye çıkmak için planlama sürecinin tamamlanmasını bekleme şartı yoktur. TOKİ'nin yapacağı iş ve işlemlerde tabi olduğu kuralları, kanunları bilmeden, boş keseden atıp beyhude konuşan Sayın Selvitopu'nu anlamak mümkün değil. Harita ve Kadastro Mühendisi olan birisinin, planlamayla ilgili süreçleri bilmiyor olması oldukça gariptir, manidardır. CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın hayrına olan her şeye karşıdır. Üniversiteye karşı, spor tesislerine karşı, kentsel dönüşüme karşı, şimdi de dar gelirli insanlarımızın yegane sıcak yuva umudu olan TOKİ'nin sosyal konutlarına karşı. Yazık, çok yazık. CHP'li Sayın Selvitopu'nun yalanlar ve siyasi istismar üzerine kurduğu dünyasının Karabağlar'ı getirdiği nokta ortada. Karabağlar'ın önünde takoz olan, ilçenin gelişmesi ve ilçe halkının refahı adına atılan her adımın karşısında yer alan Sayın Selvitopu'nu tarih affetmeyecektir!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.