Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya net konuştu: Buca Cezaevini kaldırdığımız gibi...

AK Partili Kaya net konuştu: Buca Cezaevini kaldırdığımız gibi...

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, İzmir gündeminin tartışmalı konularından Buca Cezaevi alanının akıbetine ilişkin Egepostası’na konuştu. Alanın mevcut imar planlarının “ticaret alanı” olarak göründüğü için bu doğrultuda alanda ancak AVM yapılabileceğini aktaran Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planları değiştirmek için çalıştığını söyledi. Alanda sosyal yaşama uygun bir yaşam alanı hayata geçirileceğinin altını çizen Kaya, AVM konusunda net mesaj verdi ve “Hemşerilerimiz o konuda rahat olsunlar. Nasıl ki Buca Cezaevi’ni oradan kaldırdıysak AVM planını da kaldıracağız ve burada AVM olmayacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 16:27

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl kaldırılması gündeme gelen ve 30 Ekim İzmir depreminin ardından aldığı hasar nedeniyle boşaltılan Buca Cezaevi’nin akıbetinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

Cezaevinin boşaltılmasıyla birlikte alana AVM yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş ve iddialar kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ticaret alanı derken, AVM anlaşılıyor ancak değil. Tabi henüz kesin olan bir şey yok ancak ben bunu anladım. AVM düşüncesi olursa zaten biz buna karşıyız" demişti.Cezaevi alanının planlanmasına ilişkin süreçte

gelinen noktayla ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, alanın mevcut imar planının “ticaret alanı” olarak görüldüğünü ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alanın planının değiştirilmesine ilişkin çalışmalara başladığını söyledi.

MEVUT PLANLAR AVM YÖNÜNDE

Alanın mevcut planının değiştirilerek AVM yapılmasının önüne geçileceğini ifade eden Kaya, belediyenin isteği doğrultusunda bir pazaryeri alanının da olacağını belirtti ve “İzmir’in kronik sorunlarının başında gelen Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla süreç başlamıştı. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül de bu konuda çok önemli bir duruş gösterdi ve cezaevinin kaldırılması konusunda bizlere büyük destek verdi. Bu planlanan çalışmalarda sona gelindi. Şimdi cezaevinin olduğu yerde en son 1 ay önce planlama çalışmalarının yapılması içi Buca Belediye Başkanı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nde de bir toplantı gerçekleştirdik. Şu an o alandaki mevcut plan ticari alan olarak görülüyor ve o plan 2002-2003’lü yıllarda ilçe belediyesi tarafından hazırlanıp büyükşehir tarafından onaylanmış. Bu plana bakıldığında eğer bakanlık bir plan değişikliği yapmazsa burası bir AVM yapılacak alan olarak görülüyor. Ama buna biz de bizim İlçe Başkanımız Hakan Bey de Buca Belediye Başkanımız Erhan Bey de Buca’nın böyle bir ihtiyacı olmadığı hususunda birleştik.  Yaptığımız toplantı sonrasında Çevre ve Şehircilik Bankalığı’na durumu ilettiler. Biz de Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak planda buranın AVM’ye ilişkin olan mevcut düzenlemesini kaldıracağız. Hemşerilerimiz o konuda rahat olsunlar. Nasıl ki Buca Cezaevi’ni oradan kaldırdıysak AVM planını da kaldıracağız ve burada AVM olmayacak. O bölgedeki mevcut dokuya ve sosyal yaşam uygun olarak nasıl bir yapılaşma varsa bakanlık o doğrultuda bir plan hazırlayacak. Belediyenin burada bir pazaryeri ayrılması hususunda bir talebi oldu. Burada böyle bir yere ihtiyaç var. Bu alan içerisinde bir pazaryeri yapımı için belediyeye bir yer tahsisi olacak muhtemelen. Ayrıca Buca’nın ihtiyacı olan yeşil alanı da buraya kazandıracağız. Diğer noktada da oradaki mevcut yapılaşma nasılsa bakanlık o doğrultuda bir çalışma yapılacak. Vatandaşlarımıza söylüyorum. Orada kesinlikle AVM yapılmayacak” dedi. 

“TİCARİ ALAN PLANINI BOZUYORUZ”

Alanda Millet Bahçesi yapılacağı iddialarına da değinen Kaya, öyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını ifade etti ve “Millet Bahçesi gibi bir durum söz konusu değil. Orası Adalet Bakanlığı’nın yeri. Oranının değerlendirilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Biz bakanlık olarak oranın ticari alan planını bozuyoruz. Biz o planı kaldırıp orada AVM olmasının önüne geçeceğiz. Bu konuda belediye ve bakanlık şeffaf bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Burada AVM gibi bir iş kesinlikle yok” diye konuştu.

“BAKALIM BU İSTEMEZÜKÇÜ ODA NE YAPACAK?”

Şehir Plancıları Odası’nın cezaevi alanı konusundaki itirazlarını da eleştiren Kaya, odanın, alanın mevcut planlarından haberdar olmadığını düşündüğünü belirtti ve şunları söyledi; “Bazı istemezükçü çevreler bizim mevcut AVM planını kaldırmamıza da karşı çıkıyorlar. Neye karşı çıkıyorlar ben de bilemiyorum. Burada şunu göreceğiz: Biz AVM planını kaldırıyoruz. Bakalım bu istemezükçü oda ne yapacak? Herhalde buranın mevcut planında AVM olduğun bilmeden söylediler heralde.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.