Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya: İzmir bu beceriksiz yerel yönetimi hak etmiyor

AK Partili Kaya: İzmir bu beceriksiz yerel yönetimi hak etmiyor

Sahadaki turunu devam ettiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın dünkü durağı Gaziemir ilçesi oldu. Gaziemir'de 6. Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyaretleriyle başladığı programını Beyazevler ve Zafer Mahalleleri muhtarlarıyla bir araya gelerek sürdüren Kaya, Mübadele Muhacirleri Derneği'nde ve Kent Konseyi'nde stk yöneticileriyle buluştu. Abdullah Arda Meydanı'nda düzenlenen aşure etkinliğine de katılan Kaya, programını partisinin Gazikent Mahallesi Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılarak noktaladı. İlçede inşaatı devam eden TOKİ'nin yaptığı Gaziemir Yeni Hükümet Konağı'nı da inceleyen Kaya, binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını müjdeledi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2021 - 11:15

Programının ilk bölümünde 6. Sanayi Sitesi'ne giden Kaya, burada 6. Sanayi Sitesi Kooperatifi yöneticileriyle bir araya geldi. İzmir'in en önemli sanayi sitelerinden olan, ticaretin ve esnafın kalbi konumundaki bölgenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Biz küçük sanayi sitelerindeki esnaflarımıza, buradan yükselen sese oldukça önem veriyoruz. Burada yaptığımız çok iş var. İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında 6. Sanayi Sitesi ve Otokent ayrılma kolunu yapmıştık. Daha sonra esnaflarımız talep etti, bu bölgeden otoyola katılma kolu yapılmasını da sağlayarak, İzmir Çevre Yolu'na bağlantı gerçekleştirdik. Esnafımızın her sorununda, her meselesinde yanındayız" dedi.

ÇÖPLERİ BİLE TOPLAYAMIYORLAR

Otoyol ayrılma ve katılma kollarından alt geçide, kavşak düzenlemelerinden esnafın talep ettiği mesleki kurslara kadar birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, "Biz burada bunları yaparken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir şey yapmadığını da üzülerek görüyoruz. Şehrin her yerinde olduğu gibi burada da en temel belediyecilik hizmetlerini yerine getiremiyorlar. Çöpleri bile toplayamayan yerel yönetimlerle karşı karşıyayız. İzmir, bu beceriksiz, iş bilmez ve kötü yerel yönetimi hak etmiyor" dedi.

GAZİEMİR'E DEV YATIRIM, 10 DÖNÜMLÜK ALANDA YENİ HÜKÜMET KONAĞI

TOKİ tarafından yapılan Gaziemir Yeni Hükümet Konağı inşaatını inceleyen ve proje müteahhitinden bilgi alan Kaya, 10 bin 51 metrekare arsa üzerine yapılan binanın 7 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacağını söyledi. Binanın büyük bir ihtiyaca cevap vereceğinin altını çizen Kaya, Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü'nün tek çatı altında toplanarak hizmetlerini sürdüreceğini belirtti.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ TEKRARDAN GAZİEMİR'E DÖNÜYOR, İLÇEYE İŞKUR VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILIYOR

Gaziemir'de kuruluşu bulunmayan Sosyal Hizmetler Merkezi, İŞKUR gibi kurumlar ile Alsancak-Konak'taki binada faaliyetlerine devam eden Gaziemir Tapu Sicil Müdürlüğü'nün de bu binada hizmet vereceğini belirten Kaya, "Bu bina hizmete girdiğinde, vatandaşlarımız devlet kurumlarımızdaki işleri için ayrı ayrı binalara, hatta ilçelere gitmek zorunda kalmadan hizmet alabileceklerdir. Gaziemir Yeni Hükümet Konağı'nın ve bu binada verilecek hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.