Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı için flaş karar

AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı için flaş karar

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İnciraltı'nda yapılması planlanan sağlık kompleksine ilişkin açıklama yaptı. Kaya, planların en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti ve Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alan için “kamu yararı” kararı aldığını söyledi. Kaya, "Hem Tarım ve Orman Bakanlığımız hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bugün İnciraltı için 'kamu yararı' kararı almış bulunmaktadır. Böylece, planlama çalışmaları kamu yararı çerçevesinde sürdürülecektir" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2020 - 14:41

EGEPOSTASI- İzmir’in EXPO süreçlerinde sürekli gündeme gelen İnciraltı’ndaki arazi sorunu geçtiğimiz haftalarda yeniden kent gündemine oturmuştu. İl Toprak Koruma Kurulu alanda yaptığı incelemeler sonucunda alanın plana açılması yönünde onay kararı vermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratlarının, görüş ve önerilerini dinlemek üzere ekim ayında masaya oturmuşlardı.

Toplantıdan aylar sonra AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı planlarına ilişkin açıklama yaptı. Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alan için “kamu yararı” kararı aldığını duyurdu.

Kaya, açıklamasında “İzmir'imizin en önemli değerlerinden birisi olan İnciraltı'nın, güzel şehrimize devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın planlanması yolundaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İzmirimiz ve İnciraltı için önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Hem Tarım ve Orman Bakanlığımız hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bugün İnciraltı için ‘kamu yararı’ kararı almış bulunmaktadır. Böylece, planlama çalışmaları kamu yararı çerçevesinde sürdürülecektir. İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanıyor. İzmir-İnciraltı planlama sürecinde çoğu gitti azı kaldı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.