Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'borç' tepkisi: Büyükşehir'i batıracaksınız

AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'borç' tepkisi: Büyükşehir'i batıracaksınız

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Fitch Ratings'in Büyükşehir'le ilgili hazırladığı yıllık rapora ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Kaya, Soyer'e "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu 3 yılda 4 kat arttırdınız. Belediyeyi adım adım iflasa götürüyorsunuz. Bu gidişle, Seferihisar'ı batırdığınız gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de batıracaksınız” diye seslendi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2022 - 11:33

EGEPOSTASI – Fitch Ratings tarafından derecelendirilen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında yer aldığı 8 büyükşehir belediyesine ilişkin yıllık rapor, tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Raporu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Fitch Rating’s’ten ulusal düzeyde alınabilecek en yüksek kredi derecelendirme notu “AAA” derecesine sahip belediyemizi iflasın eşiğinde göstermeye çalışmak kabul edilebilir bir davranış değildir. Batmadık, batırmadık, dimdik ayaktayız” açıklamasını yaptı. 

Soyer’in bu sözleri, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın eleştiri oklarının hedefi oldu.

Kaya, katıldığı bir canlı yayında Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili açıklamasını hatırlatarak, “Söylediklerimin arkasındayım, gerçekler ortada. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu 3 yılda 4 kat arttırdınız. Belediyeyi adım adım iflasa götürüyorsunuz. Bu gidişle, Seferihisar'ı batırdığınız gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de batıracaksınız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.