Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan sert çıkış: Soyer sözde çevreci

AK Partili Kaya'dan sert çıkış: Soyer sözde çevreci

Sahadaki çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın önceki günkü durağı Menderes ilçesiydi. Kırsalda bulunan Çile, Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahallelerini ziyaret eden Kaya, Menderes Ziraat Odası'nı da ziyaret ederek üreticilerle buluştu. Menderes'e çöp depolama alanı yapmak isteyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki gösteren Kaya, "Menderes'i İzmir'in çöplüğü yapmak istiyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2021 - 13:16

Vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'i ihmal ettiği ve hizmet üretmediği yönündeki şikayetlerini dinleyen Kaya, "CHP'li Sayın Soyer'in kafasındaki Menderes vizyonunda çöplük var. Seferihisar'da JES'e hayır eylemi yaparken, Menderes'te çöpe evet diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispatı vücutla oluyor' şeklinde çok güzel bir sözü var. Bunlar lafta çevreci. Doğasıyla, tarımıyla, tarihiyle, deniziyle, turizmiyle öne çıkan Menderes'i İzmir'in çöplüğü yapmak isteyenlerin çevrecilikle falan alakası yoktur. 21. yüzyıldayız ve İzmir'in büyükşehir sınırları içerisinde, altyapısı olmayan, kanalizasyonu açıktan akan birçok yer var. İşte Menderes'in Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahalleleri buna en büyük örnek. İzmir'in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı'nın hemen yanıbaşında bulunan bu yerlerde altyapı yok. Kanalizasyonlar açıktan akıyor, insan sağlığı tehdit ediliyor. İzmir'de böyle birçok yer var. Altyapıyı yapamayan, vatandaşı kötü kokuya ve sağlıksız ortama mahkum eden, çöpleri toplayamayan, şehrine temiz su sağlayamayan, trafik sorununu çözemeyen, en temel belediyecilik hizmetlerini bile veremeyenler çıkıp çevrecilikten bahsediyor. Bunların çevreye verdiği zararı kimse vermemiştir" dedi. 

HASTANE İNŞAATI TAMAM, YAT LİMANINDA TEMEL ATILACAK 

CHP'nin sorun ürettiğini AK Parti'nin ise hizmet ürettiğini belirten Kaya, "CHP'yi çok iyi biliyoruz. İzmir, çeyrek asırdır rutin belediyecilik hizmetlerine bile ulaşamıyor. CHP sorun üretir, AK Parti ise hizmet üretir. AK Parti'nin en önemli özelliklerinden birisi, hizmette sınır tanımaması ve siyasetini de eser üretme gayesi temelinde konumlandırmasıdır. Menderes'te AK Parti belediyeciliği döneminde gerçekleştirdiğimiz hizmetler ortada. Bırakın taş üstüne taş koymayı, Menderes'e kazandırdığımız eserlerin bakımını bile yapamıyorlar. Ama biz Menderes'e ve Menderesli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. İşte bunun en büyük örneklerinden birisi, yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve kısa süre içerisinde hizmete girecek olan Menderes Devlet Hastanesi'dir. 13.618,35 m2 yüzölçümlü bir alanda inşa edilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanemiz, 3.300 m2 oturum alanına ve 17.543 m2 kapalı alana sahip örnek bir projedir. Bodrum+zemin+3 kattan oluşan inşaat bitme aşamasına geldi. Hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik olacak, 4 ameliyathane salonu, yetişkin ve çocuk yoğun bakım üniteleri bulunacak. 40 adet poliklinik odasının yer aldığı, 3 doğum salonu, 10 diyaliz ünitesinin bulunduğu hastane binamızın açılışını kısa süre içerisinde yapacağız. Yine Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de bulunan Özdere Yat Limanı'nda proje çalışmaları devam ediyor. Temeli atıldıktan sonra inşaat süresi 2 yıl sürecek yat limanında 255 tekne konaklayabilecek. Biz Menderes için çalışmaya, hemşehrilerimiz için hizmet üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 



YOĞUN PROGRAM 

Çile, Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahalle ziyaretlerinde muhtarlarla buluşan, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaya, esnafları da turladı. Programının son safhasında Menderes Ziraat Odası'na geçen Kaya, burada Oda Başkanı Kadir Telli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Günün son programında, AK Parti önceki dönem Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre'nin kızı Merve ile Fatih çiftinin nikah törenlerine katılan Kaya, genç çiftin en mutlu gününe şahitlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.