Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Selçuk mesaisi; Proje ve yatırımları yerinde değerlendirdi

AK Partili Kaya'dan Selçuk mesaisi; Proje ve yatırımları yerinde değerlendirdi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Selçuk ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Kademeli normalleşmenin ilk günlerinde ilçelerde vatandaşlarla buluşup, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir arya gelen, esnafı ziyaret eden Kaya, kamu yatırımlarına dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 03.07.2021 - 13:39

Selçuk ilçesine son 5 yılda yapılan yatırımın 600 milyon TL’yi bulduğunu belirterek bugüne kadar göç vererek nüfusu her yıl azalan ilçenin son dönemlerde yatırımların hızlanmasıyla nüfus artışı gösterdiğini söyledi. Antik Kanal Projesi’nin ve TOKİ Konutları’nın yapımının hızla devam ettiğini vurguladı.

Selçuk’un kaderi değişti

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli  ev sahipliğinde yapılan toplantıya İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı ve Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Esnaf Odası Başkanı Hayri Güler ile odaların yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. Selçuk’un ortak sorunlarının ve vizyon projelerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Kaya, “Son 5 yılda Selçuk ilçemize raylı sistem ve otoyollarla ulaşımın kolaylaştı, Küçük Menderes’in temizliğinde çok önemli bir mesafe alındı. Bu yola girdiğimizde bize kimse inanmamış, Küçük Menderes temizlenemez demişlerdi. Çağrımıza destek veren ve birlikte çalışarak çözüme katkı sunan Selçuk Ticaret, Esnaf ve Ziraat Odamıza teşekkür ediyorum. Biz kanalı Pumucak’a kadar temizleme çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak bildiğiniz gibi arıtma tesislerini de yapmak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. Sayın Soyer’de Torbalı’ya yaptığı ziyarette Torbalı’da arıtmaların yapılacağını ifade etti. Süreci hep birlikte takip edeceğiz. Şu an Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ediyorlar. Küçük Menderes’in temizlenmesi İzmir en büyük çevre projesidir” dedi.  

Efes, Antik kanal projesi ile fark yaratacak

Başbakanımız ve İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Projeden birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nin de yapımının da hızla devam ettiğini belirten Kaya, “Efes Antik Kanal Projesi ile birlikte, denizden ulaşımı sağlayan, 6 bin 130 metre uzunluğundaki tarihi Efes Antik Kanalı'nın tamamlanmasıyla birlikte tarihi Efes, sahip olduğu kültürel değerlerle kapasitesinin altında turizm hizmeti veren bir destinasyon olmaktan kurtularak turizmde hak ettiği yere ulaşmış olacak. İnanıyoruz ki bu projeyle Efes dünya turizminde fark yaratacak” ifadelerini kullandı.

İZBAN ile rahat ulaşım

Selçuk, Atatürk Mahallesi Muhtarı Süleyman Çökmezoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Çokyaman, 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Mehmet Öner, Zafer Mahallesi Muhtarı Derviş Dede ve İsa Bey Mahallesi Muhtarı Ömer Görgülü ile bir araya gelen Kaya, İZBAN ile Selçuk’un İzmir’in kuzey aksı ile bağlantısının sağlandığını ve ilçede bu sayede turizm yönünden son derece olumlu gelişmeler yaşadığını söyleyerek, “İZBAN ile Selçuk’un ekonomisine ciddi bir katkı sağlandı. Bu hem turistik hem de rutin yaşamda rahatlık sağlıyor.  Şehir içinde işi olan hemşehrilerimiz kolayca raylı sistem ile ulaşımlarını sağlayabiliyorlar. Buda ilçenin cazibesini arttırıyor” dedi. Mahalle muhtarlarının doğalgazın ilçenin yüzde 80’inin kullanımına açılması noktasındaki teşekkürlerinden sonra İZMİRGAZ Genel Müdürü ile yapılan görüşme neticesinde geri kalan yüzde 20’lik kısmı için çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.