Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kalfaoğlu'ndan Buca Belediyesi'ne borçlanma eleştirisi

AK Partili Kalfaoğlu'ndan Buca Belediyesi'ne borçlanma eleştirisi

Türkiye’nin en pahalı çöpünün Buca’da toplandığını, Buca Belediyesi tarafından 15 aylığına 52 milyon TL’ye ihale edildiğinin ortaya çıkmasından sonra, kentte yaşanan karmaşa sürüyor. AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, ‘’Kimse belediyeyi kendi çiftliği gibi yönetemez. Buca’da ‘ben yaptım oldu’, ‘ben verdim oldu’ devri kapanmıştır.” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 02.05.2021 - 16:23

Geçtiğimiz günlerde, çöp toplama aracı satın alınacağı gerekçesiyle 34 milyon TL borçlanan Buca Belediyesi’nin, yeni çöp araçlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ‘hibe’ olarak alması tepkilere neden oldu. Konu ile ilgili olarak konuşan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, “Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç, borçlandığı 34 milyon TL’lik tutarı ne yapacak?  6-7 ay önce güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere 20 milyon TL daha borçlanmıştı, o da yalan oldu. Ayrıca, yeni alınan ve piyasa değeri 600-700 bin TL olan araçların her biri için 1 milyon TL civarında ödeme yapıldığı yolunda iddialar var. Bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 BUCA’NIN KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR

Buca’nın kaynaklarının heba edildiğini savunan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun geçtiğimiz ay gündeme getirdiği çöple ilgili açıklamalarından sonra, konunun daha büyük krize dönüşmemesi için Büyükşehir Belediyesi ile görüştüğü iddia edilen CHP’li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le fikir alışverişi yaparak aceleyle bir çözüm yolu bulunması gerektiğini ilettiği iddia ediliyor. Bu gelişmelerin ardımdan Bucalıların cep telefonuna gönderdiği SMS ile sürece dahil olan, Tunç Soyer mesajında şu ifadelere yer verdi: “Buca'mıza 23.5 milyon TL'ye satın aldığımız 15 çöp kamyonunu teslim ettik, 13 temizlik aracını da yakında teslim edeceğiz. Buca'mız için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz.”

“SÖYLEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİLER”

Öte yandan, AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, tüm amaçlarının Buca’nın kaynaklarının ‘akılcı’ kullanılmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek “Aylardır, tabiri yerindeyse avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz. Buca Belediyesi tarafından 15 aylık çöp toplama bedeli olarak ödenen 52 milyon TL’nin, hiç de gerçekçi olmadığını, bunun büyük bir israf olduğunu söyledik.  Netice itibariyle Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç adım atmak zorunda kaldı. Yaptıkları açıklamayla Buca Belediyesi’nin, Buca’nın çöplerini kendi araçlarıyla toplamak noktasında adım atıldığını anlıyoruz. Ancak bunun ne koşullarda gerçekleşeceğini önümüzdeki günlerde daha net olarak göreceğiz. Buca’nın her kuruşunun takipçisiyiz. Bu tavrımızı sürdüreceğiz. Kimse Belediyeyi kendi çiftliği gibi yönetemez. Buca’da ‘ben yaptım oldu’, ‘ben verdim oldu’ devri kapanmıştır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.