Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kalfaoğlu: Buca Belediyesi'nin karnesi zayıflarla dolu

AK Partili Kalfaoğlu: Buca Belediyesi'nin karnesi zayıflarla dolu

AK Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediyesi'nin 2 yıllık icraatlarını değerlendirdiği toplantıda, “CHP’li Buca Belediyesi'nin karnesi zayıflarla dolu.” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2021 - 11:39

Değerlendirme toplantısına; İlçe Başkanı Kalfaoğlu ile birlikte, Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Gündoğdu, Yerel Yönetimler Başkanı Şerif Yıldız, Medya Tanıtım Başkanı Celal Selik ve ilçe yöneticileri katıldı.

Buca Belediyesi'nin 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Başkan Kalfaoğlu, “Üç dönemdir Buca Belediyesini yöneten CHP yönetimi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Buca halkına; insanı yaşantısından bezdiren trafik, zamanında ve yeteri kadar temizlenmeyen sokaklar/mahalleler yani çöp, bakım onarımı, temizliği, aydınlatması sağlanmayan parklar, çözülmemiş altyapı sorunları, meydanı ve kimliği olmayan kent tablosu sunmaktadır.” diye konuştu.

BELEDİYE DÖKÜMANLARINDA CUMHURBAŞKANI’NA SAYGISIZLIK

Belediye tarafından hazırlanan dokümanlarda, Devlet adabına ve siyasi nezakete uygun olmayan bir yaklaşım sergilendiğini, Belediyenin Faaliyet raporu ve 2021 Performans Programı kitapçığında T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmine yer verilmediğini ifade eden Kalfaoğlu, “Bu durum, devlet hiyerarşisini bilmemek, devlet adabını anlamamaktır. Bu nezaketsiz tutumu yanlış buluyor ve reddediyoruz. Bu konuda yine kendi partilerinden Konak Belediyesini örnek almalarını öneriyoruz.” dedi.

BUCA’NIN ÇÖPÜ ÇOK PAHALI TOPLATILIYOR

Buca Belediyesi, atık toplama işini kiralık araçlarla ve akaryakıt dâhil bir şekilde ihale ettiğini ve Bucalı’nın kaynaklarını israf ettiğini savunan Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, “Buca Belediyesi 2020 yılında 81 milyon TL gider yaptığı çöp ve temizlik işleri için, 2021 Bütçesinde çöp toplama işi için akaryakıt dâhil kiralık araçlar için 52 milyon ödenek ayırmıştır. Sayıştay raporuna göre akaryakıt dâhil kiralanan araçlarda çalışılmayan süreler için de akaryakıt ödendiği tespit edilmiştir. “ dedi.

YEŞİL ALANLARI KAĞIT ÜZERİNDE ŞİŞİRMİŞLER

Buca Belediyesi’nin faaliyet raporunda Buca’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 4.74 metrekare olduğu ve bir önceki yıla göre % 77 artmış olduğu, 2019 Faaliyet Raporunda ve 2021 Performans Raporunda yer aldığını kaydeden Başkan Kalfaoğlu, “Tüm Buca Halkı adına soruyoruz. Önceki yıla göre % 77 artış olduğu söylenen yeşil alan ve ağaç varlığı nerededir? Sıcak yaz aylarında Buca halkı yeşil ve ağaç artışını neden hissetmemektedir. Bucalı’nın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

YATIRIM İÇİN BÜTÇEDEN SADECE YÜZDE 5,4 AYRILMIŞ

2021 Gider Bütçesi irdelendiğinde toplam gider bütçesi içerisinde yatırımlara ayrılan tutarın 24,3 milyon TL yani bütçenin sadece % 5,4’ü olduğunun görüldüğünü söyleyen Kalfaoğlu, “Bu durum Buca Belediye kaynaklarının Buca halkına yatırım olarak dönmediği, kıt kaynakların israf edildiğini göstermektedir. “ dedi.

BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIM ATMADI

CHP’li Buca Belediyesinin kentsel dönüşüm için gereken adımı atmadığını belirten Başkan Hakan Kalfaoğlu, “Kentsel dönüşüm kapsamındaki Seyhan Mahallesi için yaklaşık 85 hektarlık riskli alana ilişkin çalışmalar tamamlanamamıştır. Riskli alan ilan edilen Seyhan Mahallesi kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapım ve revizyonu Belediye meclisine sunulamadı. Çaldıran Mahallesi için de bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştır.  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı taslakları henüz tamamlanmamıştır. Acilen kentsel dönüşüm için irade koymaya, vatandaşlarımızı sürece dâhil etmeye çağırıyoruz.” dedi.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA, RAKAM 356 MİLYON TL

Buca Belediyesi yönetiminin finans kaynaklarını kötü yönettiğini, Belediyenin borçlarının her geçen yıl arttığını bildiren Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu,  “2020 sonu itibariyle kısa ve uzun vadeli borç tutarı toplamı 356 Milyon TL’yi bulmuştur. Belediye Borçlanması her geçen gün artmakta ve Buca’ya yatırım olarak gelmesi gereken kaynaklar maalesef faiz olarak ödenmektedir. 2020 yılı sonu itibariyle 79 Milyon TL’yi bulan banka borcu bulunmaktadır. Buca Belediyesi 2020 yılında borçlanmaya ilişkin 17 Milyon TL faiz ödemiştir.  Enerji yatırımı yapılacağı belirtilerek Meclisten borçlanma kararı ve kredi onayı alınmasına rağmen, bu güne kadar güneş enerjisi yatırımları ile ilgili gelinen bir aşama yoktur.” diye konuştu.

BUCAMAR HESAPLARINDA 9 MİLYONLUK TUTARSIZLIK

“Sayıştay raporuna göre; Bucamar Sermaye hesabı ile Belediye sermaye hesabı uyuşmamakta ve 9.082.801,14 TL eksiklik bulunmaktadır.” diyen Ak Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, “Buca İmar A.Ş. % 100’ü Belediyenin yani Bucalı’nın olmasına rağmen belli periyotlarda denetlenmemektedir. Belediye Başkanının acilen Teftiş Kurulu Başkanını görevlendirerek Bucamar hesaplarını denetlettirerek şeffaf bir şekilde Buca kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz. Sayıştay raporuna göre; taşınmaz tahsisleri muhasebe kayıtlarına alınmadan kayıt dışı yapılmıştır. Tahsislerin kayıt dışı yapılması bir yana, kamu kurumları dışında yasal olmayacak şekilde özel kuruluşlara taşınmaz tahsisi yapılmıştır. (Çifti Malları Koruma Derneği, S.S. Ege Tüm Engelli Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Mevlana Tesisi, Yenigün Spor Kompleksi, Işılay Saygın Gençlik Merkezi) “ dedi.

DOĞRUDAN TEMİNLERDE BUCA’NIN BÜTÇESİ HEBA EDİLMİŞ

Sayıştay raporuna göre; doğrudan teminlerde aynı tip mal ve hizmetler için farklı ve fahiş

fiyat uygulamaları gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Kalfaoğlu, “Örneğin 14.1.2019 tarihinde satın

alınan kahvaltı bedeli 50 TL/kişi iken, 07.03.2019 tarihinde alınan aynı içerikli kahvaltı bedeli 160

TL/kişi’dir.  (Toplam Bedel 10.000 TL ve 80.000 TL, Yüklenici Bucamar A.Ş.)

Yine 21.1.2019 tarihinde satın alınan 5 çeşit Zeytinyağlı yemek Bedeli 105 TL/kişi, 26.3.2019 tarihinde

satın alınan 5 çeşit Zeytinyağlı yemek Bedeli 200 TL/kişi, 11.7.2019 tarihinde satın alınan 5 çeşit

zeytinyağlı yemek Bedeli 165 TL/kişi ve hepsinin menü içerikleri tıpatıp aynı olmasına rağmen farklı

ve fahiş fiyatlarla satın alınmıştır. {Toplam Bedel 63.000 TL, 90.000 TL ve 74.250 TL, Yüklenici

Bucamar A.Ş. ve Şirin Önder (Öztürkler)}” diye konuştu.

ACİLEN SORUŞTURULMALIDIR

Belediyenin, hisselerinin tamamına sahip olduğu Bucamar’ın denetim dışı kaldığını söyleyen Kalfaoğlu,  “Sermaye hesabında 9 milyon TL tutarsızlık bulunmaktadır. Bu nedenle, Belediye Başkanına çağrımız derhal Teftiş Kurulunu Buca İmar Anonim Şirketini teftiş talimatı vermesi, teftiş raporunun şeffaf bir şekilde Buca kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Ayrıca Belediyenin temizlik hizmetlerinin akaryakıt dahil kiralık araçlarla gördürülmesi, özel kuruluşlara yasal olmayan şekilde taşınmaz tahsisi, doğrudan teminlerde fahiş fiyat uygulamaları gibi hususlar acilen soruşturma konusu yapılmalıdır. Bize göre Belediye Yönetiminin 2 yıllık karne notu zayıftır. Gerçekleştirdiği tek bir vizyon projesi yoktur. Ancak son söz ve takdir Buca halkınındır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.