Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e Klazomenai tepkisi: Bu ihanete engel olacağız

AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e Klazomenai tepkisi: Bu ihanete engel olacağız

İzmir'de Klazomenai Antik Kenti'nin içinde bulunduğu bölgenin imar planları Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i etiketleyerek, ‘’Bu şehrimize yapılmış bir ihanettir. AK Parti grubu olarak bu ihanete engel olacağız’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 10:17

EGEPOSTASI- İzmir'de Klazomenai Antik Kenti'nin içinde bulunduğu bölgenin imar planları değişti. Bölgedeki 34 bin metrekarelik alanda imar plan değişikliği önerisi Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. 

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu alanı 6 Haziran 2018 tarihinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'ndan çıkartılarak 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil etmişti. Çevre Düzeni Planı Değişikliği Önerisi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı önerisi ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Kasım 2021 tarihinde genel ilke ve stratejilere ve nüfus kabullerine aykırı olması, alandaki yapı yoğunluğunu arttırıcı nitelik taşıması nedeniyle uygun görülmemişti.  

Klazomenai antik kenti imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya

Urla-Çeşme yarımadasının kuzey kıyısında, İzmir Körfezi'nin ortalarında yer alan 12 İon kenti arasında olan 2 milyon 800 bin metrekarelik Klazomenai antik kenti imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, tarım arazilerini de benzer tehlike bekliyor. 

Bu şehrimize yapılmış bir ihanettir

Aktüel Arkeoloji Dergisi, 88. Sayı “ İzmir’in Kültürel Belleği adlı eseri sosyal medya hesabından paylaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’ Aktüel Arkeolojinin Klazomenai ile ilgili makalesini ilgiyle okudum. Maalesef CHP İzmir'de bu bölgeyi imara açmak istiyor. Bu şehrimize yapılmış bir ihanettir. AK Parti grubu olarak bu ihanete engel olacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.