Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Başkan Soyer’e çağrı: Çizmelerini giysin ve sokağa çıksın

AK Partili Hızal’dan Başkan Soyer’e çağrı: Çizmelerini giysin ve sokağa çıksın

İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İzmir’in kanayan yaralarından koku problemine çözüm olacak dört koku arıtma tesisinin müjdesini vermiş ve koku sorunun ortadan kalktığını söylemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal, Soyer’in sözlerinin aksine koku probleminin ortadan kalkmadığını söyledi. Sorunun birkaç sistemle çözülemeyeceğini ifade eden Hızal, “Tunç Soyer’in çizmelerini giyip sokaklara çıkması gerekiyor” deid.

  • Ege Postası
  • 02.10.2020 - 10:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kanayan yarası kötü koku sorunu geçtiğimiz haftalarda yine zirve yapmıştı. Özellikle Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Balçova ve Narlıdere ilçelerinde kötü koku nedeniyle vatandaşlar kapı pencere açamaz hale gelmişlerdi. Vatandaşlar koku problemi için acil çözüm beklerken İZSU yetkilileri ise soruna tepkisiz kalmışlardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinde çözüme kavuşturma sözü verdiği “koklu problemi” hala devam ederken İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde sorunun çözümü için bazı adımlar atıldığını duyurmuştu.

Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerde Bayraklı’da kurulan Bayraklı Atık Su Pompa İstasyonu’nu yerinde incelemişti. İnceleme esnasında Güzelbahçe’den Çiğli Atık Su  Arıtma Tesisi’ne kadar İzmir Körfezi’ni çevreleyen 65 kilometre uzunluğundaki ana kuşaklama kanalı üzerindeki dört pompa istasyonuna “koku giderim sistemi” kurulduğu müjdesini veren Başkan Soyer, “Bölgelerde çevreyi rahatsız eden koku problemi ortadan kalktı” demişti.

Başkan Soyer’in müjdelediği koku giderim sistemlerinin sorunu kökünden çözmekten çok uzak olduğunu ve yalnızca günü kurtaran projeler olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal, “İzmir’daki koku probleminin ortadan kaldırılması için artıma tesislerindeki küçük dokunuşların yeterli değil.  Çünkü koku probleminin ortadan kaldırılması için topyekun bir altyapı faaliyeti yapılması gerekir” dedi.

“TOPYEKUN BİR ALTYAPI FAALİYETİ GEREKLİ”

Söz konusu koku giderim sistemlerinin sorunu ortadan kaldırma noktasında yetersiz olduğunun ve sorunun kalıcı çözümü için köklü çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Hızal, “Koku probleminin giderildiğini söyleyen Tunç Soyer’e tavsiyemiz İzmir’in sokaklarını gezmesidir. İzmir’in sokaklarını gezerse belirli noktalarda hala çok ciddi koku problemi yaşandığını görebilir. Koku probleminin giderildiğini söyleyen İZSU’nun başındaki en yetkili kişi olarak Tunç Soyer’in, bundan çok kısa bir süre öncesinde ‘Koku sorunun dahi nereden kaynaklandığını bilmiyoruz’ açıklamasını hepimiz duyduk. Dolayısıyla İzmir’daki koku probleminin ortadan kaldırılması için artıma tesislerindeki küçük dokunuşların yeterli olmadığını kendisi de gayet iyi biliyor. Çünkü koku probleminin ortadan kaldırılması için topyekun bir altyapı faaliyeti yapılması gerekir. 21. yüzyıl dünyasında belki de sadece İzmir’de var olan kanalizasyon suyu ile yağmur suyunun aynı hat üzerinden işlediği binlerce kilometrelik bir sistem var ve 10-15 km’lik hatların yenilenmesiyle bu sorun ortadan kalkmaz. Burada arıtma tesisleriyle alakalı bir sorun yok. Altyapısal bir sorun söz konusu. Yağmur mevsimleriyle birlikte yine aynı hat üzerinde hem kanalizasyon sistemi hem de yağmur sularıyla birlikte artma tesislerinin yetersizliğinden kaynaklanan bazı sorunların yaşandığını göreceğiz. Sonuç itibariyle de Körfez’in kirlenmesi söz konusu oluyor. Siz Körfez’in temizlenmesi için herhangi bir çalışma yapmazsanız, yağmur suyu ve kanalizasyon atıklarının ayrışmasıyla ilgili bir yatırım yapmazsanız ve bu kanalların temizliğini sağlamazsanız bu koku problemini ortadan kaldıramazsınız. Şu anda hava sıcaklıklarının düşmesiyle koku problemi mevsimsel nedenlerle daha az hissediliyor olabilir ama hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte koku probleminin ortadan kalmadığını hepimiz göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SOYER BU ŞEHRİ Mİ TANITACAK”

Hızal, kokunun tek sebebinin kanalizasyon atıkları ve Körfez’in kirliliği olmadığını belirterek şunları söyledi; “Koku problemi sadece altyapıyla ilgili bir sorun değil. Bugün çöp sorununu çözdük diyen Tunç Soyer’in Çiğli’ye gitmesini tavsiye ediyorum. Karşıyaka’da ve Çiğli’nin bazı mahallelerinde çöpten kaynaklı bir koku problemiyle karşılaşacak. Çok ilginçtir bu şehri tüm dünyaya tanıtmak için dünyanın farklı metropollerinde temsilcilik açacağını söyleyen Tunç Soyer; koklu problemi, altyapı sorunu ve Körfez sorunu olan, her yağmurda değişik noktalarda taşkınların meydana geldiği ve insanların can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğu bu şehri mi tanıtacak! Bu problemleri çözmesi gereken kişi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir. Bunun için de çizmelerini giyip sokaklara çıkması gerekiyor. Vatandaşın sorunuyla birebir ilgilenmesi gerekiyor ama maalesef bunu yapmıyor.”

SEYYAR MAKAM HATIRLATMASI

Başkan Soyer’in başkanlığının ilk dönemlerinde halkın sorunlarıyla yakından ilgilenmek için ‘seyyar makam’ hizmetini hayata geçirdiğini hatırlatan Hızal, “Tunç Soyer, belediye başkanlığının ilk günlerinde ‘seyyar makam’ adında bir araç ortaya çıkarmıştı. Kendisine soruyorum. O seyyar makamla kaç mahalleye gitti, kaç ilçeyi gezdi ve kaç vatandaşla birebir görüşme yaptı. O seyyar makamın kelime anlamının taşınabilir makam olduğunu kendisi biliyordur. Kendisinin zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir makamı var. O makamının önüne sırf reklam olsun ve popülist bir açıklama yapmak adına bir makam aracı koymasını anlayamıyoruz. Bu konuda da takdiri İzmirli hemşerilerimize bırakıyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.