Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan 'yağmur sonrası' tepkisi: Tunç Soyer bunun hesabını vermeli

AK Partili Hızal'dan 'yağmur sonrası' tepkisi: Tunç Soyer bunun hesabını vermeli

İzmir’de, birkaç gündür etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle su baskını ve sel görüntüleri yeniden kendini gösterdi. Su taşkınları nedeniyle birçok vatandaş maddi ve manevi zarar uğradı. Konuya ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaşanan manzaraların nedeninin altyapı sorunlarından kaynaklandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin etkili önlemler almadığının altını çizen Hızal, “Hala deniz taşkınlarından kaynaklanan su baskınları neticesinde insanlar mağdur oluyor ise bunun hesabını Tunç Soyer’in vermesi gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2020 - 11:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bir haftadır yağışlı havanın etkisi altında olan İzmir’de hafta sonuyla birlikte yağışlar etkisini artırdı.

Kente aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle birçok yerde su taşkını ve su baskını yaşandı. Menderes’te yağışlar nedeniyle derenin taşması sonucunda iki kişi kaybolurken İzmir’in en merkezi noktalarından olan Mavişehir’de denizin taşması sonucu birçok araç sular altında kaldı.

Yaşanan su taşkınları bir kez daha İzmir’in en önemli sorunlarından birini gün yüzüne çıkardı. Yağmur sonrası yaşanan manzaralar nedeniyle vatandaşlar isyan ederken aynı manzaraların yaşanmaması için yetkililere gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundular.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaşanan su taşkınlarının nedeninin İzmir’in altyapı konusundaki yetersizliği olduğunu ifade etti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili yeterli önlem almadığını, aldığı önlemlerin de etkili olmadığını söyledi.

“YETKİLİLER HERHANGİ BİR ADIM ATMIYOR”

İzmir’de altyapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle bu tip manzaların yaşandığını belirten Hızal, “Yağmur sonrası yaşanan su taşkını, İzmir’in kronikleşmiş en önemli sorunlarından biri. Maalesef ki İzmir’de yağan her yağmurdan sonra bu tip görüntülerle karşılaşıyoruz. Şehrin değişik noktalarında su taşkınları oluyor. Bunun temel sebebi İzmir’de altyapı yatırımlarının yeterince yapılmamış olması. Öncelikle İzmir’de yağmur suyu ve kanalizasyon sistemi hala aynı sistem içerisinde işliyor. En temel nedenlerin biri bu. Maalesef bu 20 aylık süre içerisinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU yetkilileri bu taşkınların ortadan kaldırılmasını sağlayacak herhangi bir adım atmıyor. Sadece görünürde birkaç projeden bahsediyor ama bu projelerin maalesef ki sonucu gelmiyor. Dolayısıyla yağan her yağmur sonrasında İzmirliler su taşkınları ve su baskınlarıyla karşı karşıya kalıyor” dedi.

“PROJELERİN SONUÇLARINI GÖREMEDİK”

Yaşanan su taşkınlarının hem can hem de mal güvenliği açısından ciddi bir tehlike oluşturduğunun altını çizen Hızal, “Mavişehir gibi İzmir’in önemli kent merkezlerinden biri olan bir alanda hala deniz taşkınlarından kaynaklanan su baskınları neticesinde insanlar mağdur oluyor ise bunun hesabını Tunç Soyer’in vermesi gerekiyor. Bununla ilgili birtakım yatırımlar yaptığını iddia ediyor ama henüz bir sonucunu maalesef göremedik. Göreve gelmesinden bu yana 20 aydan fazla bir süre geçti, görev süresinin sonuna kadar da bunları tamamlayacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“İZMİR’İ REKLAM PLATOSUNA ÇEVİRDİLER”

Önlemler alındığının söylenmesine rağmen hala aynı manzaralarla karşılaşıldığını ifade eden Hızal, “İzmir’i kocaman bir platoya çevirdiler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de bir reklam ajansı gibi kullanıyorlar. Son yaşananlarla bunu da görmüş olduk. Aslında İzmir’i bir şantiyeye çevirmeleri gerekirken İzmir’i bir reklam platosuna çevirdiler” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.