Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal: CHP yüzünden İzmir'deki her canlı tehdit altında!

AK Partili Hızal: CHP yüzünden İzmir'deki her canlı tehdit altında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘NAe Sao Paulo’ isimli uçak gemisinin sökümü için Aliağa’ya getirilmesiyle ilgili CHP’den gelen eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Hükümetin çevreye zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyeceğinin altını çizen Hızal, “CHP'nin İzmir'in çevre güvenliği ile söyleyecek sözü yoktur. CHP yüzünden İzmir'deki her canlının sağlığı tehdit altındadır” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2022 - 14:52

EGEPOSTASI – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümü için izin verdiği Brezilya donanmasına ait 'NAe Sao Paulo' adlı savaş gemisiyle ilgili tartışmalar kent gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Örgütü ve STK’lar gemide 900 tondan fazla asbest olduğu iddiaları nedeniyle geminin İzmir’e getirilmesine karşı çıktıklarını açıklamıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada “Gemide iddia edildiği gibi 900 ton değil, 9,6 ton asbest yükü bulunmaktadır. Tehlikeli herhangi bir olumsuzluk söz konusu olursa gemi, hiçbir tereddüte yol açmadan aynı şekilde geri gönderilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dahil oldu. Hızal, Bakan Kurum’un paylaşımını alıntılayarak, şu mesajı verdi:

“CHP'nin İzmir'in çevre güvenliği ile söyleyecek sözü yoktur. CHP yüzünden İzmir'deki her canlının sağlığı tehdit altındadır. İzmir'i samimiyetle düşünen hükümetimizin mesajı nettir: Çevreye zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.