Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Günaydın’dan ‘engelleme’ polemiğinde Gaziemir-Torbalı kıyası

AK Partili Günaydın’dan ‘engelleme’ polemiğinde Gaziemir-Torbalı kıyası

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, hem ülke hem de ent siyasetinde AK PArti ve CHP’yi sıkça karşı karşıya getiren ‘engellenme’ polemiği konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Gaziemir Sarnıç’taki tapu sorunu ve Torbalı Özbey’deki tapu sorunu örneği üzerinden örnek veren Başkan Günaydın, ““Biz Torbalı’da Hazine arazileri konusunda tapu sorunu yaşadık. Ben göreve geldiğim günden bu güne bu sorunu çözmek için çalıştık. Neredeyse sorunun sonuna geldik ve Özbey Mahallesi’ndeki rol modelle tapu sorununu çözdük ve tapuları dağıtmak üzereydik ki Büyükşehir bize dava açmış. Mesela bu sorun Sarnıç’ta da var ama Büyükşehir oraya dava açmıyor, Özbey’e açıyor. Bunun takdirini Özbey halkı verecek. Bu Özey’de yapılan ilk şey değil. Onların Özbey’le dertleri farklı” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2022 - 12:01

EGEPOSTASI- AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Günaydın, Mithat Tekin yönetimindeki Torbalı Belediyesi’ni hizmetsizlik yönünde eleştirirken kent içi ulaşıma ilişkin sorunun çözümünde UKOME’ye sitem etti.

Başkan Günaydın ayrıca, ilçenin Özbey Mahallesi’nde yaşanan tapu sorunu üzerinden Gaziemir Sarnıç kıyası yaptı ve kentte AK Parti ve CHP arasında yaşanan ‘engellenme’ polemiği üzerinden Büyükşehir’e tepki gösterdi.

ŞEHİR BULUŞMALARINDA KARINCA MODELİ ÖRNEĞİ

Son dönemde AK Parti’nin hayata geçirdiği Şehir Buluşmaları programını değerlendiren Günaydın, partinin il başkanlığının hayata geçirdiği Karınca Modeli ile İzmir’de uzun süredir halkla iç içe olunduğunu belirtti ve “Genel merkezimiz bu modeli uzun zamandır uyguluyor. Biz bu Şehir Buluşmalarını İzmir’de Karınca Modeli olarak zaten uzun zamandır uyguluyoruz. Artık genel merkezimiz de bunu uygulamaya başladı. Bakanlarımız, farklı yerlerden milletvekillerimiz farklı kentleri ziyaret ediyor. Bizim ilçemize geçtiğimiz hafta Kütahya Milletvekilimiz Ceyda Hanım konuk oldu. Biz bu programlar esnasında esnaf ziyareti yaparken Kütahya Milletvekili deyince şaşırıyorlar. Ama güzel oluyor. Şehir buluşmaları bence çok yararlı bir program. Bu devam edecek. Biz bunu il genelinde Karınca Modeli olarak yapıyoruz. Torbalı ilçemizde de bu çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.

“MUHALFET FİYAT ARTIŞLARIYLA YIPRATMA ÇALIŞMASI İÇİNDE”

Saha çalışmalarındaki gözlemlerinden örnekler veren Günaydın, muhalefetin ekonomi üzerinden yıpratma çalışması içinde olduğunu belirtti ve “Torbalı nüfusu 200 bini aşan büyük bir ilçe. Biz çalışmalarımızı mahallelerdeki mahalle temsilcilerimiz, ana kademe temsilcilerimizle yapıyoruz. Halkımızın Torbalı’da AK Parti’ye teveccühü her gün yükseliyor. Tabii ki de muhalefetin burada söylediği artan enflasyon ya da fiyat artışlarıyla ilgili ortaya koyduğu yıpratma çalışmaları var. Ama hükümetimiz son aylarda iyileştirme çalışmaları yapıyor ve yeni yılda daha da çok devam edecek. Mesela çiftçilere de destekler var. Biz çiftçi kesimini ziyaret ettiğimizde çözümün AK Parti olduğunu kendileri söylüyor. Evet bazı sitemleri oluyor ama çözümün de AK Parti olduğunu söylüyorlar” diye konuştu. 

“MİLLET ‘NEREDE AK BELEDİYECİLİK’ DİYOR”

Bir önceki dönem AK Parti yönetiminde olan Torbalı'da son seçimlerde neden CHP’nin kazandığına ilişkin değerlendirmede de bulunan Başkan Günaydın, “Biz 20 yıldır girdiğimiz her seçimi kazandık derken nasıl ki bu konuda milletin kararına saygı duyuyorsak Torbalı’da da milletimizin teveccühüne saygı duyuyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum. Biz AK belediyecilik anlayışıyla her mahallede birden fazla eser bıraktık. Millet ‘Nerede AK belediyecilik’ diyor. Belki bizim teşkilatsal eksikliklerimiz, genel tablodan oluşan sıkıntılar vardır belki ama halkımızın teveccühü bu şekilde oldu. Kaşımızda bir ittifak vardı. HDP açıktan değil ama destekliyorduz ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜM BULMUYOR”

Torbalı Belediye’nin performansını da eleştiren Günaydın, ilçe içindeki ulaşım konusunda UKOME ve Büyükşehir’e tepki gösterdi ve şunları söyledi; “Biz Torbalı’da değerlendirilebilecek bir çalışma göremiyoruz. Bu yaz vatandaşımız sivrisinekle mücadele etti. Geçtiğimiz günlere kadar toz olan Torbalı'nın yolları bırakın kenti ülke gündemine bile çıktı. Şimdi ufak tefek yama işleri yapıyorlar. Bunun yanında belediyenin yeni yıl bütçesi geldi. Bizim bir belediye binamız yok, pazar yerimiz yok ama bütçeye pazaryeri koymuşlar. Fason, şişirme bir bütçe. Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor. Vatandaş şikayetçi. Mesela Torbalı’da şehir içi ulaşım sıkıntısı var. Sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya gelerek bütün bileşenleri topladı ve ‘Gelin bu sorunu çözelim’ dedi. Biz bunun için bi dilekçe hazırlayarak UKOME’ye gönderdik. Ama UKOME, Büyükşehir Belediyesi bunu gündeme almıyor. Torbalı’da şehiriçi ulaşım sıkıntısı çözüm bulmuyor. Beni her gören bu sorun ne zaman çözülecek diye soruyor. Biz elimizden geleni yaptık ama Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda inisiyatif alması lazım. Torbalı Belediyesi’nin Büyükşehir’i sıkıştırması lazım. Ama sağolsunlar bu beyefendiler sanki Torbalı’da böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Torbalı’nın kronik sorunları var. 700 milyonluk bir bütçe. Bu bütçede sanki Torbalı’nın hiçbir sorunu yokmuş gibi davranıp aslan payını festivallere ayırmışlar. Biz bunu eleştirdiğimizde bize ‘Festivalleri siz getirdiniz’ dediler. Evet doğrudur, festivaller önemli. Ama biz bunları yaparken Torbalı’daki sorunları görmezden gelmiyorduk, ana görevlerimizi ihmal etmiyorduk.”

“SARNIÇ’TA DAVA AÇMAYAN BÜYÜKŞEHİR NEDEN ÖZBEY’DE AÇTI?”

Hem kent hem de ulusal siyasette CHP ve AK Parti’yi sıkça karşı karşıya getiren ‘engellenme’ polemiğine Gaziemir Sarnıç’taki tapu sorunu ve Torbalı Özbey’deki tapu sorunu örneği üzerinden örnek verdi ve “Biz Torbalı’da Hazine arazileri konusunda tapu sorunu yaşadık. Ben göreve geldiğim günden bu güne bu sorunu çözmek için çalıştık. Neredeyse sorunun sonuna geldik ve Özbey Mahallesi’ndeki rol modelle tapu sorununu çözdük ve tapuları dağıtmak üzereydik ki Büyükşehir bize dava açmış. Mesela bu sorun Sarnıç’ta da var ama Büyükşehir oraya dava açmıyor, Özbey’e açıyor. Büyükşehir, benim burada alacağım para var. Sen bunu bana devret diyor. Biz de vatandaşa burası zaten atadan kalmış ve yıllardı ecrimisil ödüyor. Biz de diyoruz ki buradan para kazanmaya gerek yok. Uygun bir fiyat belirleyelim ve vatandaşımıza verelim diyoruz. Ama Büyükşehir bana da ödeme yapacak, ben aradan çıkmam diyor. E iyi tamam da sen bunu neden Sarnıç’ta söylemedin? Neden Özbey Mahallesi’nde söylüyorsun? Bunun takdirini Özbey halkı verecek. Bu Özey’de yapılan ilk şey değil. Onların Özbey’le dertleri farklı. Onlar bu engeli oluştururken biz Özbey’e doğalgazı getiriyoruz, sağlık ocağını yeniliyoruz, Özbey’e tarım lisesini getiriyoruz. Yani hemşerilerimiz hizmet edenle bu tarz sorunları çıkaranları görüyor. Sen yıllardır çözülemeyen tapu sorununu biz çözdüğümüzde Sarnıç’ta dava açmazken Özbey’de açıyorsan ben bunu tabii ki de halkıma şikayet ederim. Madem sen bu konuda çok iyi niyetlisin o zaman aynı davayı Özbey’de de aç. Ama bunların dertleri farklı. Biz torbalı’da elimizden geleni yapıyoruz ama Torbalı Belediyesi’ni de sorunlar noktasında inisiyatif almaya davet ediyoruz” dedi.

“VATANDAŞIN 6’LI MASADAN HİÇBİR UMUDU YOK”

Ülke siyasetinin son dönemlerdeki en tartışmalı konusu olan 6’lı masanın adayı konusunda da kısa bir değerlendirmede bulunan Günaydın, “Sahada vatandaşın 6’lı masadan hiçbir umudu yok. Bunlar zaten 6’lı maa değil: 6+1 onlar. Söyleyemedikleri bir 1 var orda. Ben vatandaşımızın 6+1 yapıdan bir şey umduğunu düşünmüyorum. Vatandaşımız cumhurbaşkanımıza güveniyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.