Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Güldoğan’dan ‘elektrik önergesinin’ reddine tepki:Halkın kandırıldığını ispatladık

AK Partili Güldoğan’dan ‘elektrik önergesinin’ reddine tepki:Halkın kandırıldığını ispatladık

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da ‘çiftçilere ücretsiz elektrik’ vaadinin ardından Bornova Belediye Meclisi AK Parti grubunun, getirdiği ‘bornova sınırındaki çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi’ önergesinin reddedilmesine tepki gösterdi. CHP’li bir belediyenin kendi genel başkanlarıyla çeliştiğini ifade eden Başkan Güldoğan, “Biz halkımızın yanlış vaatler ve altı boş sözlerle kandırıldığını ispatladık

  • Ege Postası
  • 05.01.2022 - 12:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPSOTASI- Geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da yaptığı konuşmada, “Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" demişti.

Kılıçdaroğlu’nun ücretsiz elektrik vaadi dün gerçekleştirilen Bornova Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

AK Parti tarafından meclise verilen önergede, Bornova’da çiftçilere elektriğin ücretsiz teminini ya da elektrik faturasının ibraz edildiği takdirde tutarın vatandaşa verilmesini teklif etti. Ancak önerge komisyonlara gönderilmeden reddedildi. 

Önergenin reddedilmesi AK Parti sıralarından tepki toplarken CHP tarafından yapılan açıklamalarda kanunlara dikkat çekilerek yerel yönetimlerin tek başına böyle bir kararı veremeyeceklerine dikkat çekilmişti.

Öte yandan; AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, oturumda yaşananlara tepki gösterdi ve CHP’li bir belediyenin kendi genel başkanlarıyla çeliştiğini söyledi. 

SÖZÜN SAHİBİ OLAN BAŞKANLARI VERSİN

Verdikleri önergenin Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’daki vaadiyle örtüştüğünü ifade eden Başkan Güldoğan, “Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa'da belediye bizde olursa çiftçilerimize elektriği bedava yapalım komuşması oldu. Biz de dedik ki Şanlıurfa’ya göre hem yüzölçümü açısından hem de nüfus açısından Bornova’da çiftçi sayımız çok düşük. CHP’nin iktidar olduğu bir belediye deniliyor. Madem Bornova’da CHP iktidar, biz de Bornova’da pilot bölge olarak bu uygulamayı başlatalım dedik. Ama maalesef CHP grup  başkanvekili, bunun popülist bir söylem olduğunu söyledi. Biz de söylemin bize olmadığını genel başkanlarına ait olduğunu söyledik. Biz bunun cevabını veremeyiz sözün sahibi olan genel başkanları versin” dedi.

İDUĞ’UN “ÜTOPİK” SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

Tepkilerin ardından CHP’nin söylem değiştirdiğini belirten Başkan Güldoğan, “Daha sonra bu, bütün bölgeler için değil sadece o bölgeye ait diye bir söylem geliştirdiler. Biz de bunu bütün halkımız bilsin istiyoruz ki ülkeyi yönetmeye talip bir partinin genel başkanı her yerde farklı konuşuyor. Bu da ispatlandı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da yaptığı açıklamada, bunu tek başına yapamayacaklarını ve ütopik olduğunu söyledi. ‘Bu ancak Enerji Bakanlığı ile yapılır, kendi başımıza yapamayız’ dedi. Biz de halkımızın yanlış vaatler ve altı boş sözlerle kandırıldığını ispatladık” diye konuştu.

“BU BELEDİYENİN İNİSİYATİFİNDE”

Belediyelerin kendi ürettikleri enerjileri başka kurumlara satma ya da onlara verme gibi bir yetkisi olduğuna dikkat çeken Başkan Güldoğan, şunları söyledi; “Ben bir elektrik mühendisiyim yani bu konulara hakimim. Belediye, İZBAŞ gibi özel şirketi olan bir kurum. Onun üzerinden güneş panelleriyle elektrik üretip istedikleri kuruma satabilirler pekala. Bu belediyenin inisiyatifinde. Bizim bornova Belediyemizin de böyle bir çalışması olduğunu Belediye Başkanı Mustafa İduğ da söyledi. Bornova Belediyesi’ne ait güneş panellerinden 5 megavat enerji ürettiklerini kendileri söyledi. Bunun 3 megavatı belediye için kullanılacak ve kalan 2 megavatı da satılacak demişti. Demek ki yapabiliyorlarmış. Bu algı yönetimi CHP’nin klasik tavrı. İzmir’de de tavırları bu yönde. Yapamadıkları her şey için ‘Hükümet izin vermiyor’ deniliyor. Bunun örneği de var. Bornovada gösterimi yapılan bir videoda belediyenin moloz sorununu ortadan kaldırdıkları söylendi. Daha sonra biz bu konuda konuşunca ‘Moloz bizim işimiz değil’ dediler. Başkan ardından atık demek istediğini ifade ederek ‘Moloz demek istemedim’ dedi. Yani bir kavram karmaşaları var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.