Dolar 32,5511
%0.01
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.436,760
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğruca’dan 'konut' tepkisi: Karabağlar’da TOKİ’ye çivi çaktırmadılar

AK Partili Doğruca’dan 'konut' tepkisi: Karabağlar’da TOKİ’ye çivi çaktırmadılar

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar’ın yüzde 65’inin kaçak yapı olduğuna dikkat çekerek, TOKİ’nin konut yapmasına engel olunduğunu ileri sürdü. AK Partili Doğruca açıklamasında, ‘’ Karabağlar’da TOKİ’ye çivi çaktıramadılar. İnsanların elinden hakkı geri alınamaz. Her yaptığımıza itiraz eden belediye yapsın o zaman konutları ’’ ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 22.11.2022 - 16:12

EGEPOSTASI- AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Milletvekillik için adaylık koymayacağını belirten AK Partili İrfan Doğruca, ‘’Benim milletvekilliği adaylığım şu an için yok. Zaman ne gösterir bilemiyorum. Siyaset anlık değişmelerin olduğu bir arena. Biz ilçemizin başındayız. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir çok arkadaşımızın talebi olacak, gayet doğaldır. 5 senedir ben görevimi yapıyorum. Devam edeceğim ya da etmeyeceğim ile ilgili görüşmeleri yapmadığım için net bir şey söyleyemiyorum’’ dedi. 

Biz yeşil alanı bol olsun isteriz ama…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 mahallede askıya çıkarılan planların engellemelerle karşılaştığını belirten İrfan Doğruca, ‘’2012 yılında bu bölge riskli alan ilan edildikten sonra planlama Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçti. Burada yapılan çalışmalar neticesinde vatandaşın talepleri değerlendirildi. Vatandaştan, ‘yerimizi planlayın, yerimizi müteahhite verelim ya da devlete yaptıralım’ diye bir karar çıktı. Bu karar doğrultusunda plan yapılması için görüşbirliğine varıldı. 14 mahalle yerine Bahriye Üçok, Umut,  Salih omurtak, Limontepe mahallelerinde plan yaptık ve askıya çıktı. Vatandaşımızı memnun edecek bir plandı. Bu planlar çıktığı gibi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeşil alan yetersizliğini söyleyerek itiraz etti. Burada sosyal alanları tam koymaya kalkarsak, vatandaşların arazinin yüzde 45’ini almak gerekiyordu. Bunları aldığımızda dönüşümün olması çok zor. Biz yeşil alanın bol olmasını isteriz ama vatandaşın hakkını alarak yapamazsınız’’ ifadelerine yer verdi. 

Karabağlar’ın yüzde 65’i kaçak 

Bölgede çarpık kentleşmenin çok olduğuna dikkat çeken, AK Partili Doğruca, ‘’Evlerin hepsi gecekondu ve derme çatma. Olası bir depremde İzmir’de korkunç sonuçlar yaratabilir. Evlerde ısı yalıtımı yok. Doğal gaz verdiğimizde insanlar evlerini ısıtamaz. Biz bir an evvel dönüşümün olmasını istiyoruz. Planlar en son yine çıktı kendisi bu sefer itiraz etmeyeceğini söyledi. Bu seferde Büyükşehir Belediyesi planlara itiraz edeceğini söyledi. Burada planlar yapılrsa oy kaybederiz diye düşünüyorlar. Karabağların yüzde 65’i kaçak yapı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üzerinde kalan 14 mahallenin planları ile ilgili Muhittin Selvitopu makul düşünüp insanların mağduriyetini gidermesi gerekir’’ dedi. 

Vatandaşa hizmetin önünü kestiler

Karabağlar’ın çoğu mahallesinde doğal gazın bulunmadığını ve Cumhur İttifakı olarak verdikleri önergenin reddedildiğini belirten Doğruca, ‘’Önergeyi inceleme gereği bile duymadılar ve dikkate almadılar. Kamu zararı olabileceğini ve imza atamayacağını söyledi. Vatandaşa hizmet gitmesinin önünü kestiler. Kanun belediyelerin yetki kullanabileceğini söylüyor. En azından bazı mahallelere verilebilir. Önerge meclisten geçerse bizde onay vermiş oluyoruz sonuçta Başkan tek başına imza atmayacak’’ ifadelerine yer verdi. 

Hem sosyal belediyecilikten, hem çevrecilikten uzak bir belediye

Karabağlar’ın yüzde 60’ının kaçak yapı olduğunu vurgulayan Doğruca, ‘’Karabağlar kentsel dönüşümde büyük alana sahip. Yüzde 65’i kaçak yapı olduğu için sokakların temizlenmesini, gençlerin geleceğe dair umutlarının tüknemesine sebep oluyor. Buralarda sosyal alanlar, sanatsal alanlar açılmadığı sürece gençler sokakta büyümeye başlıyor. Gençler kötü alışkanlıklara itiliyor. Vatandaşların bilinçlendirilmesi ve doğru alanlara yönlendirimesi gerekiyor. İlçelerin sorunlarına eğilmek yerine başka sorunlara eğiliyorlar. Karabağlar Belediyesi’nin 1 milyar 250 milyon bütçesi var. Bir tane pazaryeri ve semt evi yapıldı. Bütçenin yüzde 10’u bile değil. Bütçenin yüzde 60’ı personel gideri. Sosyal yardımlara ayrılan bütçe yüzde 1. Hem sosyal belediyecilikten, hem çevrecilikten uzak bir belediye. Çöp kamyonlarının giremediği sokaklar var. Asfaltlama konusunda çok gerideler. Kaldırım, yol çalışmaları ve yeşil alan kazandırılması ile ilgili sorunları var. Gençlik ve Spor Bakanlığının eliyle bir gençlik merkezi yapıldı. Bu gençler orada spora vakit ayırıp kötü alışkanlıktan uzak duruyorlar’’ dedi.

Karabağlar’da TOKİ’ye çivi çaktıramadılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden planlanan Uzundere’deki 80 hektarlık üniversite alanıyla ilgili açıklamalar yapan İrfan Doğruca, ‘’TOKİ 850 konut yapmak için yola çıktı. 30 bin başvuru aldık. Kura çekildi hak sahipleri belli oldu, ihaleye çıkıldı. Temeller atılmaya başlandı. Bir mahkeme kararı ile çalışmalar durduruldu. Karabağlar’da TOKİ alanı ile Üniversite alanı yan yana. Üniversite yapımı ile ilgili gündemde olan hiçbir şey yoktu. Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsünün Karabağlar’da olması ile ilgili bir karar alındı. TOKİ’nin alanının kurulması uygun görüldü. Bu alan TOKİ’nin alanı üniversitenin değil. TOKİ vatandaşa sosyal konut için alanı bırakmış. Bu yerde bize düşük metraj verdiler. Biz alanın bir kısmının kampüs yapılması konusunda anlaştık. Kalan kısmına konut yapılacaktı. Davalarla buradaki alanın ihalesi iptal edildi. Alan o şekilde bekliyor. Karabağlar’da TOKİ’ye çivi çaktıramadılar. İnsanların elinden hakkı geri alınamaz. Her yaptığımıza itiraz eden belediye yapsın o zaman konutları. ’’ ifadelerine yer verdi. 

Bir pazar yerini 7 senede zor bitirdi

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı hakkında açıklamalarda bulunan Doğruca, ‘’İZEBTON üzerinden bir kooperatif kurdurdular. Kooperatif üzerinden burayı yaptırmayı planlıyorlar. Mayıs gibi temel atacağız diyorlar. İnsanları evlerinden çıkarıp evleri yıktılar. Vatandaşları kendi rezerv alanlarına yerleştirdiler. Mayıs ayında temel atacaklarını iddia ediyorlar. İnsanların mağduriyetini gidermeleri çok önemli. Onlar bizim planlarımıza itiraz ederken engellediler ama biz Uzundere’de bunu yapmadık. Biz işlerine taş koymadık çünkü vatandaşlar hizmetten faydalansın istedik. Karabağlar’da sadece Nasrettin Hoca alanı var. O da eski başkanın projesi. Bu sene belediyeye bütçesine bir pazaryeri ve semt evi bütçesine koydular. Bir pazaryerini 7 senede zor bitirdiler. Siz bir yeri yönetmeye talip olduysanIz koşulları biliyorsunuzdur. Bu işte insanlara faydalı olabilecekseniz elinizi taşın altına koyacaksınız. Siz bu belediyeyi CHP’li başkandan teslim aldınız. Siz insanlara verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.