Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan flaş İzmir mesajı: Önümüzdeki seçimlerde ciddi değişimler olacak

AK Partili Dağ’dan flaş İzmir mesajı: Önümüzdeki seçimlerde ciddi değişimler olacak

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, YouTube'de bir kanala katılarak ülke ve İzmir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağ, İzmir'de AK Parti'nin oy oranının, 2002'den bu yana arttığını dile getirdi ve İzmir'de iktidar olacakları iddiasında bulundu. Dağ, " İzmir'de trafikten, kentsel dönüşüme kadar yapmamız gereken işler var. İnşallah daha fazla insanımızla, bir araya gelerek onları anlatmaya devam edeceğiz. Ben önümüzdeki seçimlerde, bu noktada ciddi değişimler olacağını düşünüyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2021 - 23:29

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, YouTube'de bir kanalına katıldı. Dağ, 2023 seçimlerinde de iktidar olacaklarını iddia etti.

Dağ, ayrıca Karşıyaka ve Alsancak statlarına ilişkin de konuştu.

Alsancak Stadı’nın yüzde 90'ının tamamlandığını belirten Dağ, Karşıyaka Stadı’nda ise açılan davaların neticelendiğini belirterek "Orayla ilgili bir projemiz var. İnşallah Bakan beyle birlikte orayı dolaşacağız. Hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyesiyle bir toplantı yapıp orayı da bir hal yoluna koyacağız" dedi.

Öte yandan genel siyasete de değinen Dağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'cesur' bir siyasetçi olmadığını savundu.

"SORUNU KENDİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Dağ, AK Parti'nin İzmir'de birinci parti olmamasındaki sorunu kendilerinde hissettiklerini ifade eden Dağ, "İnsan kendi seçim bölgesinde kendi partisinin birinci olmasını istiyor. Burada birinci parti olmak hep arzuladığımız bir şeydi. Fakat olamayınca bir de sorumluluk makamında olunca insan üzülüyor ve sorunu kendisinde hissediyor. Daha fazlasını olması için de her gün çalışmaya, çaba göstermeye devam ediyoruz" dedi.

"İZMİR'DE OY ORANIMIZ ARTTI"

AK Parti'nin İzmir'deki oylarında artış olduğunu dile getiren Dağ, aynı zamanda önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir'de iktidar olacaklarının öne sürerek "2002'ye göre bakacak olursak biz o dönemde yüzde 17 oy almıştık. 3. parti olmuştuk. Son yerel seçimlerde Cumhur İttifakıyla birlikte yüzde 39.4 oy aldık. Bir yükseliş var. Bu yükselişi biz daha da devam ettirmek istiyoruz. Arzu ediyoruz. Daha fazla kendimizi anlatmamız lazım diye düşünüyoruz. Rakiplerin yapamadıklarını da zaman zaman, burada hemşehrilerimize paylaşıyoruz bizim daha iyi yapacağımızı anlatıyoruz. Allah'ın izniyle, İzmir'e daha da hizmet etme imkanını İzmirli hemşehrilerimiz bize verecek. Ben buna inanıyorum, İzmir'i, İzmirliyi, partimizi biliyorum. İzmir'de yapacağımız çok iş var. Bu görevler sadece bir makama talip olma görevleri değil, o bölgeye hizmet etme derdi tasası... Trafikten, kentsel dönüşüme kadar yapmamız gereken işler var. Mevcut arkadaşların da yapması gereken işler var. Biz bunu her seferinde söylüyoruz. Biz daha iyisini yapacağız, yapıyoruz. Bununla ilgili örneklerimiz de var. Bu konuda daha heyecanlı olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah daha fazla insanımızla bir araya gelerek bunları anlatmaya devam edeceğiz. Ben önümüzdeki seçimlerde, ben bu noktada ciddi değişimler olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN CESUR BİR SİYASETÇİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı olarak aday olur mu? sorusuna yanıt veren Dağ, “Kılıçdaroğlu'nun o kadar cesaretli olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Dağ, sözlerine şöyle devam etti: "Adaylığını koyarsa şaşırmam, ama cesaretli olduğunu düşünmüyorum. Biz kendimize bakıyoruz. Kendi ittifaklarında bir noktaya gelsinler. Ama ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun o kadar cesur bir siyasetçi olduğunu düşünmüyorum."

"KARŞIYAKA STADI’NDA DAVALAR NETİCELENDİ"

Alsancak ve Karşıyaka statlarına dair de konuşan Dağ, "Alsancak Stadı’nda, yerelde bazı sıkıntıları yaşadık. Orada da kulüpler sahip çıktı ve stadın yüzde 90 civarı yapıldı. Şu anda bir iki yapılması gereken, çim ve koltukların ihalesi yapıldı. İnşallah onu da önümüzdeki süreçte hizmete geçireceğiz. Karşıyaka Stadı duruyor. Durmasının sebebini de İzmirliler gayet iyi biliyorlar. Yerel yönetimlerin ve oradaki halkın açtığı davalar var. Davalar neticelendi. Geri adımlar atıldı. Ama yine de oranın gecikmesine sebep oldu. Orayla ilgili bir projemiz var. İnşallah Bakan beyle birlikte orayı dolaşacağız. Hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyesiyle bir toplantı yapıp orayı da bir hal yoluna koyacağız" dedi.

"BU SEÇİMDE YİNE AVUÇLARINI YALAYACAKLAR"

2023 seçimlerine ilişkin de konuşan Dağ, "Pandemiden kaynaklı, dünyada yaşanan küresel bir sıkıntıdan dolayı bir dönem geçirdik. Zor bir dönemdi. İnşallah yavaş yavaş geride bıraktık. Almanya, Rusya sınırları aştı. Bu yaz turizm sezonumuzun iyi geçeceği gözüküyor. İhracat rakamları da açıklandı. İhracat rakamlarında da iyi bir gidişatımız var. Ekonomiyi iyi bir noktaya götürüyoruz. İnsanlara dokunan işleri de bundan sonra daha çok yapacağız. Ben 2021-2022'yi iyi bir büyümeyle bitireceğiz ve 2023 seçimlerinde çok daha iyi bir netice alacağız. 2018 seçimlerinden daha iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. Hem Cumhurbaşkanımızın oyu olarak hem de partimizin oyu olarak. Bu işler böyledir. 5 yıllık bir yetki alıyoruz. 5 yıllık bir yetkide her zaman planladığınız gibi gitmiyor. Bazen tahmin etmediğiniz durumlar oluyor. Bu coğrafyadan kaynaklı sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz. Suriye konusu, Karabağ konusu o şekilde oldu. Bunların hepsi sizin hem mali hem de idari noktadaki politikalarınızı etkileyebiliyor. Bir de dünyayı etkileyen bir süreç yaşamış olduk. Biz 2018'de bu yetkiyi aldığımızda, böyle bir ortam söz konusu değildi. Yaklaşık 15 aydır bir süreçle yaşıyoruz. Bu süreci de dünyadan pozitif ayrılarak geçirdiğimizi düşünüyorum. Milletimiz de taraflı tarafsız bunu takdir ediyor ve bunu söylüyor. Çok ideolojik anlamda bakanlar daha farklı şeyler söyleyebilirler ama işe akılcı noktada bakanlar, dünyayla karşılaştırdığında bu sürecin ülkemiz anlamında tarım, sağlık, gıda anlamında hem de diğer anlamlarda bunları iyi bir şekilde geçirdiğimizi söylüyorlar. Biz heyecanlıyız. Hizmet ediyoruz, edeceğiz, etmeye de devam edeceğiz. 2025'de de yapacağız 2030'da yapacağız. Öyle yalanla dolanla, milleti kandırarak acaba bir iktidar değişimi, seçimde bir manipülasyon, farklı şeyler yapabilir miyiz diye medet umanlar bu seçimde de yine avucunu yalayacak" diye konuştu.

“KIRMIZI ÇİZGİMİZ TERÖRDÜR”

Herkesin birbirine karşı sağduyulu olması gerektiğini ifade eden Dağ, "Bu ülkede yaşıyoruz hepimiz 84 milyon olarak sorunları el birliği ile çözmemiz lazım. Kırmızı çizgi konumuz terör. Terör ile mücadele kırmızı çizgimizdir"

İLK SES CHP'DEN GELDİ

Terörle mücadelede kullanılan araçlar konusunda da sitem eden Dağ, "İHA'lar SİHA'ları kullanmaya başladığımızda ilk ses CHP'den gelmişti Sivilleri vuruyorsunuz diye." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.